Motorola DP 3600
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Motorola DP 3600
Nastavitve lahko potegneš iz postaje, spremeniš skupine in ponovno naložiš.
Odg: Motorola DP 3600
Torej gre postaja na reco. Hvala za pomoc
-
Tilen-ReCO LJ
Pozdravljen,
postajo moraš odnesti k pooblaščenemu serviserju, ker na ReCO programiramo samo pozivnike.
Obrni se na poveljnika GZ Grosuplje, sigurno ima kontakt podjetja, ki tovrstne storitve opravlja za vašo GZ. Če je postaja nova in še v garanciji, se prej pozanimaj kdo je postajo dobavil ter kontaktiraj njih, da ne bi v primeru okvare imel kakšnih težav.
postajo moraš odnesti k pooblaščenemu serviserju, ker na ReCO programiramo samo pozivnike.
Obrni se na poveljnika GZ Grosuplje, sigurno ima kontakt podjetja, ki tovrstne storitve opravlja za vašo GZ. Če je postaja nova in še v garanciji, se prej pozanimaj kdo je postajo dobavil ter kontaktiraj njih, da ne bi v primeru okvare imel kakšnih težav.
Lep pozdrav,
Tilen
Tilen
Dobro bom kontaktiral poveljnika. Hvala za info.
Kompas Telekom jih reprogramira za 20E +DDV. Vsaj tako je bilo, ko sem spraševal pred pol leta. Nisem je pa še uspel nesti, da bi nam prav tako programiral primarne kanale v eno cono.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Če koga zanima, sem ugotovil, da se trajanje baterije močno podaljša, če je izključeno skeniranje kanalov.
S sveže napolnjeno baterijo NiMH, staro tri leta, je postaja v pripravljenosti delovala:
- prb. 8 ur z vključenimo skeniranjem
- prb. 16 ur z izključenim skeniranjem
S sveže napolnjeno baterijo NiMH, staro tri leta, je postaja v pripravljenosti delovala:
-
polo98
Odg: Re: Motorola DP 3600
Si vmes kaj oddajal ali samo skenirali in koliko je bilo prometa ko si skeniral?Peter napisal/-a:Če koga zanima, sem ugotovil, da se trajanje baterije močno podaljša, če je izključeno skeniranje kanalov.
L.p
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Da je bilo testiranje primerljivo, sem obakrat uporabljal kanale, ki se pri nas ne uporabljajo, torej brez sprejemanja in oddajanja.
-
polo98
Bom še jast za foro sprobal, koliko meni zdrži baterija, če skozi skeniram.
Je pa Wouxun, baterija 1700mAh
Bomo videli...
Je pa Wouxun, baterija 1700mAh
Bomo videli...
-
mad_milkman
- GE: Civilna Zaščita
- Kraj: Malo tu,malo tam :)
Tele dp3600 uporabljamo tudi pri nas v službi. Mi imamo tak sistem,da odtipkaš dtmf kodo in voila že greš v eter,je pa klic omejen na 2 do 5 minut... dober sprejem in oddaja,baterija pa nova zdrži povprečno do 8 ur,odvisno od same intenzitete uporabe.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Vprašanje za vse vas ki posedujete Motorolo DP3600! Ali bi ob nakupu novega vozila dali notri dve takšni postaji ali kakšni drugi, morda analogni? ?
Vsekakor treba gledati za kakšnih 5 let naprej in iz tega vidika se mi zdi smiselno iti v nakup digitalne prenosne radijske postaje kot je npr. ta Motorola DP3600.
Stare postaje tipa Maxon in Standard ki smo jih nabavljali v letih 1996-1998 še delajo dokaj solidno, a vprašanje ko bo enkrat vse digitalno, se bo treba tem postajam preprosto odreči zaradi nedelovanja v digitalnem načinu.
Vsekakor treba gledati za kakšnih 5 let naprej in iz tega vidika se mi zdi smiselno iti v nakup digitalne prenosne radijske postaje kot je npr. ta Motorola DP3600.
Stare postaje tipa Maxon in Standard ki smo jih nabavljali v letih 1996-1998 še delajo dokaj solidno, a vprašanje ko bo enkrat vse digitalno, se bo treba tem postajam preprosto odreči zaradi nedelovanja v digitalnem načinu.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Po mojem mnenju o popolni digitalizaciji sistema ZARE (opuščanju analgonega) se za enkrat (oz. kar nekaj časa) v teh kriznih časih ni za bati (ali morda!?
). Vsekakor priporočam znamko motorola... kakšna GP380 (samo da ni kaki china model) bi znala biti zelo solidna in dokaj ugodna, tudi kakšna od kenwooda. Če pa teh par €€€, razlika ni tako problematično, pa se morda res splača nakup digitalnih, ampak bi jaz počakal na kakšne novejše modele. Priporočam za napadalce še dokup laringofonov - olajša zadevo okrog komunikacije z nameščenim dihalcem.
-
polo98
Ne silite v digitalizacijo, ker s tem ste naredili dvojno zgubo!
-plačali pošteno
-katastrofa med komuniciranjem, sploh v odročnih krajih
Analogni sistem je in bo šeeee kar nekaj časa zakon.
Če pa že greste v digitalizacijo pa morate vedet, Motorola, Kenwood, Icom in ostali v dig. tehniki se z različnimi proizvajalci med seboj ne boste slišali.
-plačali pošteno
-katastrofa med komuniciranjem, sploh v odročnih krajih
Analogni sistem je in bo šeeee kar nekaj časa zakon.
Če pa že greste v digitalizacijo pa morate vedet, Motorola, Kenwood, Icom in ostali v dig. tehniki se z različnimi proizvajalci med seboj ne boste slišali.
Polo98 popolnoma se strinjam s teboj, glede na to, da v Gasilstvu tudi veliko mlajšega kadra ne zna rokovati z UKV vezami in napravami, digitalizacija to še poveča, predvsem v stresnih situacijah. Digitalizacija Gasilstva bi bila primerna na področju Prekmurja ker ni tako veliko naravnih ovir za komunikacijo, kajti pri digitalni komunikacije ne moremo mimo dejstva enic in nul, kar pomeni, da imamo lahko samo perfekten signal (sprejem in oddaja) ali pa nič od tega. Pri analogni pa vemo kdaj smo na ''slabem'' signalu. Malo pomislite koliko je bilo potrebnih prilagoditev pri digitalizaciji zračnega TV signala? Moje mnenje katerega se bom držal kot pijanec plota v kombinaciji z trdnimi dejstvi je to, da za Gasilstvo digitalizacija ne pride v poštev, razen nekaj izjem oziroma za omejeno število ljudi, kar bi lahko uporabili pri vodenju večjih intervencij kjer bi štab z operativnimi vodji deloval na digitalnih vezah, operativni vodja pa naprej prek analogne,... Sam ne bi izgubljal denarja za te igrače, rajši razliko denarja namenim operativi.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Torej, kaj drugega bi vi priporočali v zdajšnjih časih?? 
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"