Nočne v reco
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Nočne v reco
Vse se da če se hoče

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Saj ni kaj,... Samo naš sistem ni primerljiv z njimi
Lahko pa bo, ko bo država ukinila vse prostovoljne strukture, prenesla dejavnosti na poklicne enote, zavode,..in tako bo naš sistem prostovoljtva razpadel potem pa je lahko samo en ali dva centra in vsi skupaj
Premalo se vsi zavedamo da pri nas temelji SKORAJ vse pri prostovoljcih, lahko je pisati to in ono, in nas primerjati z švico, avstrijo, tam so službe ki delajo to kar mi prostovoljci delamo pri nas, in če bo država hotela tako, potem bodo prostovoljce ukinili
Lahko pa bo, ko bo država ukinila vse prostovoljne strukture, prenesla dejavnosti na poklicne enote, zavode,..in tako bo naš sistem prostovoljtva razpadel potem pa je lahko samo en ali dva centra in vsi skupaj
Premalo se vsi zavedamo da pri nas temelji SKORAJ vse pri prostovoljcih, lahko je pisati to in ono, in nas primerjati z švico, avstrijo, tam so službe ki delajo to kar mi prostovoljci delamo pri nas, in če bo država hotela tako, potem bodo prostovoljce ukinili
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Kateri sistem? Kolikor mi je znano, ima tudi Nizozemska prostovoljne gasilce. Sicer je res, da je od tega že kakšnih 15 let, kar sem bil v eni izmed enot prostovoljcev in ne verjamem, da so jih v tem času ukinili. Lahko pa, da se motim.dragom napisal/-a:Saj ni kaj,... Samo naš sistem ni primerljiv z njimi
Lahko pa bo, ko bo država ukinila vse prostovoljne strukture, prenesla dejavnosti na poklicne enote, zavode,..
Kajti, tudi pri nas se marsikaj ukinja, prapori, imena vojašnic, ulic, kjer se sicer nič ne privarčuje, kakšen pametnjakovič v vladi bo pa mogoče izračunal, da bi se z ukinitvijo prostovoljnih gasilcev dalo rešiti krizo.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Ja pametnjakovičev je res dost ,samo ti ne vedo ,da ne obstja samo nižinski svet ,ampak tudi gorati predeli ,ki so naseljeni z kmetijami ,tam pa še kako prav pridejo prostovoljci ,če pride do kake nesreče in samo upamo lahko ,da nebo zaradi nespametnih in nepreizkušenih potez nekaterih pametnjakovičev in veljakov nastradalo tudi kakšno življenje.Upam ,da vedo kaj delajo in v kaj se spuščejo za ceno po moje umetno ustvarjene krize.Janez Koncilija napisal/-a:Kateri sistem? Kolikor mi je znano, ima tudi Nizozemska prostovoljne gasilce. Sicer je res, da je od tega že kakšnih 15 let, kar sem bil v eni izmed enot prostovoljcev in ne verjamem, da so jih v tem času ukinili. Lahko pa, da se motim.dragom napisal/-a:Saj ni kaj,... Samo naš sistem ni primerljiv z njimi
Lahko pa bo, ko bo država ukinila vse prostovoljne strukture, prenesla dejavnosti na poklicne enote, zavode,..
Kajti, tudi pri nas se marsikaj ukinja, prapori, imena vojašnic, ulic, kjer se sicer nič ne privarčuje, kakšen pametnjakovič v vladi bo pa mogoče izračunal, da bi se z ukinitvijo prostovoljnih gasilcev dalo rešiti krizo.![]()
LP
Janez
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
- VladoP
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
URSZR nam Korošcem v teh dneh sporoča: "V kolikor komunikacija z ReCO v nočnem času ne bo uspešna po kanalih 05 in 06 uporabite telefonsko številko 112"
Mojga telefona je škoda in ga na intervencijo ne vzamem
. Mi/nam bojo kupili telefone za v vozila? Bo morala GZS uvesti še specialnost "telefonist"?
Šel je OKC, šole, elektro, ... pa naj gre še ReCO.
Mojga telefona je škoda in ga na intervencijo ne vzamem
Šel je OKC, šole, elektro, ... pa naj gre še ReCO.
Re: Nočne v reco
Informacija iz Novega mesta ...
Prilagodili se že bomo ... samo za koliko časa ... ker pri nas je v nekaterih krajih švoh mobitel signal ...
.Pozdravljeni,
pošiljam vam informacijo, ki jo je pripravila URSZR o spremenjenem načinu dela v regijskih centrih za obveščanje. Kot je razvidno iz dopisa bodo še nekaj časa (en do dva meseca) težave z delovanjem sistema zvez v nočni izmeni (od 20. do 8. ure). Radijski signal prek naših kanalov je namreč neslišen oziroma zelo slabo slišen v Brežicah, da to uredijo pa bo nekaj časa trajalo. Do takrat prosim, da v nočnem času za komunikacijo s centrom uporabljate mobilne telefone, pokličite na številko 112.
Prosim, da to informacijo prenesete tudi enotam v vaših zvezah in občinskih poveljstvih.
Upam, da bodo tehnične težave pri prenosu nočnih izmen v druge centre čimprej rešili. Do takrat pa se bomo morali malo prilagoditi.
Lep pozdrav.
Borut Kolenc
vodja ReCO Novo mesto
Prilagodili se že bomo ... samo za koliko časa ... ker pri nas je v nekaterih krajih švoh mobitel signal ...
Re: Nočne v reco
Mislim, da je naša g*ila država začela varčevati na napačnem koncu!
država vidi ,da se vas ,da prepričat in nategnit dokler se ne boste postavili po robo in rekli ne in to enotno bo pač tako
-
več ne bo tako
Točno to, in prideta dva na oblast in rušita sistem po dolgem in po čes,... Kar smo/so zgradili bo propalo vsak čas,
Tu so 'začeli', končali bodo pri prostovoljnih gasilcih...

kolikor vem je v pripravi prenova uredbe o organiziranju, oprem.... in usposabljanju sil......, in korenito posega v naša merila za razvrščanje in opremljanje GE, bomo videli kako bo potem, ko nam bodo vzeli pristojnosti po GE,....
Če je tako potem je bolje tistim ,ki se odločajo za novo nabavo vozil malo počakat,saj ne vemo kaj bo to prineslo verjetno kaj boljšega od sedanjega stanja ne.Ne se sekirat bomo pa samo društvo ,tisti ,ki delajo take spremembe itak ne vedo v kaj se spuščajo verjetno še niso kdaj potrebovali naše pomoči in ko bodo katastrofe kot so že bile pa le naj nadenejo obleko in gredo na teren pomagat reševat in ne ,da se potikajo le v svojih pisarnah,po medijih pa se tolčejo po ramenih kako so zaslužni ,morda res ,da so zaslužni ,vendar le takrat ko kaj zaserjejo drugače pa je le raja tista ,ki jih koplje iz zasranega.dragom napisal/-a:kolikor vem je v pripravi prenova uredbe o organiziranju, oprem.... in usposabljanju sil......, in korenito posega v naša merila za razvrščanje in opremljanje GE, bomo videli kako bo potem, ko nam bodo vzeli pristojnosti po GE,....
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
PrimožTe s tem se pa nebi ravno strinjal, da so politiki na naši strani.
Tako "levi" kot "desni" politiki niso bili nikoli kaj preveč naklonjeni našemu delu.
V ozadju tega članka se skrivajo le politične igrice za čim boljšo podporo volivcev in nič drugega. Tu se gre samo za metanje polen pod noge koaliciji.
Pa da ne bi kdo mislil da podpiram to reorganizacijo regijskih centrov za obveščanje, ker je naravnost smešno kje so se lotili varčevanja pri javnih financah.
Tako, da ne verjemite vsem lepim besedam, ki jih nam namenijo politiki. Bolje je, da se poskusimo čim bolj oddaljit od politike, saj le ta ne prinaša drugega kot ločevanje ljudi na leve in desne ter spodbujanja medsebojnega sovraštva, kar pa po mojem mnenju ne sodi v nobeno gasilsko društvo.
LP, Andrej
V ozadju tega članka se skrivajo le politične igrice za čim boljšo podporo volivcev in nič drugega. Tu se gre samo za metanje polen pod noge koaliciji.
Pa da ne bi kdo mislil da podpiram to reorganizacijo regijskih centrov za obveščanje, ker je naravnost smešno kje so se lotili varčevanja pri javnih financah.
Tako, da ne verjemite vsem lepim besedam, ki jih nam namenijo politiki. Bolje je, da se poskusimo čim bolj oddaljit od politike, saj le ta ne prinaša drugega kot ločevanje ljudi na leve in desne ter spodbujanja medsebojnega sovraštva, kar pa po mojem mnenju ne sodi v nobeno gasilsko društvo.
LP, Andrej
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
NESREČE V PROMETU
07.07.2012 05:05
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 5.05 je prišlo do prometne nesreče v naselju Ožbalt v občini Podvelka, v kateri se je prevrnilo na streho osebno vozilo. Aktivirani so bili gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč ponesrečencema in počistili razlite motorne tekočine. Dve poškodovani osebi sta bili z reševalnim vozilom prepeljani v SB Slovenj Gradec.
zanima me , zakaj ponesrečence v bolnico Slovenj Gradec (46 km) in ne v Maribor (23 km) ? Morda ve kdo odgovor ?
je to že morda posledica ukinitev nočne izmene ?
07.07.2012 05:05
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 5.05 je prišlo do prometne nesreče v naselju Ožbalt v občini Podvelka, v kateri se je prevrnilo na streho osebno vozilo. Aktivirani so bili gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč ponesrečencema in počistili razlite motorne tekočine. Dve poškodovani osebi sta bili z reševalnim vozilom prepeljani v SB Slovenj Gradec.
zanima me , zakaj ponesrečence v bolnico Slovenj Gradec (46 km) in ne v Maribor (23 km) ? Morda ve kdo odgovor ?
je to že morda posledica ukinitev nočne izmene ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !