Očitno ste nekateri zelo dobro obveščeni, kako in kaj je z vozilom PGD Litija. Da ne bo kakšnega napačnega razumevanja financiranja v GZ Litija. V zadnjih letih se je vsako leto nabavilo eno novo vozilo v delnem sofinanciranju občine, preostali znesek iz proračuna pa je bil namenjen nakupu opreme za društva. Za leto 2011 in 2012 je bilo dogovorjeno, da gre celotni znesek namenjen za nakup opreme namensko za vozilo PGD Litija, sam znesek namenjen za nakup opreme v teh dveh letih pa je občinski svet povečal celo za 100 %. Po zagotovilih župana pa se sofinanciranje ostalih PGD v letu 2013 nadaljuje po prej usklajenem planu.Radovljica27 napisal/-a:V Delu sem prebral, da je prvo takšno vozilo (32m maksimalne višini in do 15m izteg košare v globino) v Sloveniji!
Verjetno je bilo mišljeno prvo novo. No cena novega je 765.000€ od tega sta plačali 310.000€ Litijska občina, 60.000€ mestna skupnost. Razliko do polne cene bodo pa plačali z lastnim denarjem in kreditom. Pričakujejo pa bodo nekaj denarja dobili iz razpisa MO sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme in Šmarske občine (44.000€ v 2 letih)
V zadnjih dveh letih 12 PGDjev v Litijski občini ni dobilo denarja za nova vozila in opremo ker je šel ves denar za to vozilo.
Predstavitev PGD Litija (gasilsko vozilo z dvižno platformo)
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Predstavitev PGD Litija (gasilsko vozilo z dvižno platf
LP
Miha
Miha
-
Yaka
Fina zadeva
Bi se dalo dobiti sliko s strehe? Zanima me kako je pritrjeno dvigalo in ostala mehanizacija.
lp
Jaka
Bi se dalo dobiti sliko s strehe? Zanima me kako je pritrjeno dvigalo in ostala mehanizacija.
lp
Jaka
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
SVAKA ČAST!!!!qqca.ml napisal/-a:Oči ne varajoV petek smo v društvo dobili novo gasilsko vozilo z dvižno platformo. Hvala vse, ki nas podpirate
SLIKE SLIKE SLIKE SLIKE....
p.s. se mi že kar sline cedijo...
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
predsednik društva
Re: Predstavitev PGD Litija (gasilsko vozilo z dvižno platfo
Svaka čast občudovanja vredno vozilo....
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
gasilci iz Litije ste mi dolžni novo tipkovnico!
To ki sem jo mel do zdaj je crknila, ker so se mi sline ob gledanju slik, cedile direkcione po njej
Svaka čast...in vse pohvale. Živi dokaz ste, kako daleč se da pridi, ko je društvo enotno in enotno nastopa.
Vedno sem trdil in vedno bom, da tista društva kjer člani držijo skupaj, lahko naredijo čudeže...in vi ste ga naredili. KAPO DOL!
Naj vam dobro služi in ob prvi priliki si ga pridem kaj pogledat.
LP iz Gornje Radgone
To ki sem jo mel do zdaj je crknila, ker so se mi sline ob gledanju slik, cedile direkcione po njej
Svaka čast...in vse pohvale. Živi dokaz ste, kako daleč se da pridi, ko je društvo enotno in enotno nastopa.
Vedno sem trdil in vedno bom, da tista društva kjer člani držijo skupaj, lahko naredijo čudeže...in vi ste ga naredili. KAPO DOL!
Naj vam dobro služi in ob prvi priliki si ga pridem kaj pogledat.
LP iz Gornje Radgone
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
predsednik društva
predsednik društva
Yaka
men se pa zdi da je podobna zadeva hiab-u........vsaj kar se tiče pritrditve same platforme na šasijo.mislim da tu neke tople vode niso odkrivali
pa čestitke,bo treba en izlet narest
men se pa zdi da je podobna zadeva hiab-u........vsaj kar se tiče pritrditve same platforme na šasijo.mislim da tu neke tople vode niso odkrivali
pa čestitke,bo treba en izlet narest