Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Ptuj, 2.6.2012

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Prevojc
GE: Prevoje
Kraj: Prevoje

Re: Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Ptuj, 2.6.2012

Odgovor Napisal/-a Prevojc »

Mogoče samo še tole v razmislek.

Kaj ko bi na tekmovanjih za mladino PREPOVEDALI kakršno koli prodajo alkoholnih pijač.
Namreč žalostno je ( vsaj za mene) da mentor medtem ko pazi na svoje otroke ( beri otroke kateri so mu jih zaupali starši) drži pločevinko piva.
Moje osebno mnenje je: če ne zdržiš brez alkohola toliko kolikot traja tekmovanje NE bodi mentor.

Kar se pa sojanje tiče pa res ne vem kje je kakšen kontrolor. Na posvetu mentorjev v Zrečah so nam povedali da bo vsako tekmovanje spremljav kontrolor sojenja. Prav zanima me če bo njegovo poročilo JAVNO
Zoran Dernulovec

www.gasilci-prevoje.si

Ne pluvaj po tleh,
pomisli na poplave.
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odg: Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Ptuj, 2.6.2012

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Če je tole spodaj res, potem se ima marsikdo pošteno za zamisliti! :evil: Spodaj napisano sem copy/paste-al s facebook strani PGD BUKOVCI (http://www.facebook.com/pgd.bukovci). Ekipa je namesto 1. mesta, dosegla 34. mesto! Si predstavljate šok za otroke??

-------------------------------------

Pgd Bukovci
Na DRŽAVNEM TEKMOVANJU so PIONIRKE po nekaj zapletih DOSEGLE ODLIČNO 1.MESTO, PIONIRJI PA SO ZASEDLI 2.MESTO ISKRENE ČESTITKE.

Janko Fišinger: spoštovani vsi fc.Tukaj se vidi da tudi najboljši delajo napake. Žal so jo zagodli našim pionirkam.V hitrem urgiranju pa niso UPALI USTAVITI RAZGLASITVE REZUTATOV,KER BI BILO PREVEC SRAMOTNO ZA NEKOGA.Užaliti najmanše ter zavržti 4 mesečno delo pa ni sramotno. Še vedno pa velja, da je 1min 22sek bilo vedno 82 sekund ter ne 122 SEKUND kot so to zapisali.Moje drage PIONIRKE IN PIONIRJI vi ste zame pravi zmagovalci??? VAŠ POVELJNIK

Pa da ne bo kdo narobe razumel mojega pisanja. Predvsem drugi regijski poveljniki. Ta NEKDO ni iz naše ogz Ptuj. Upam, da se bo sam poiskal. Pa lep dan!

Poznam vsaj še en primer, sicer malo manjše napake (ne bi rezultirala na spremembo vidnejših uvrstitev), pa bom raje tiho :)

Zaenkrat še uradni rezultati: http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... TUJ(1).pdf
Uporabniški avatar
Prevojc

Dave D napisal/-a:Če je tole spodaj res, potem se ima marsikdo pošteno za zamisliti! :evil: Spodaj napisano sem copy/paste-al s facebook strani PGD BUKOVCI (http://www.facebook.com/pgd.bukovci). Ekipa je namesto 1. mesta, dosegla 34. mesto! Si predstavljate šok za otroke??

Pgd Bukovci
Na DRŽAVNEM TEKMOVANJU so PIONIRKE po nekaj zapletih DOSEGLE ODLIČNO 1.MESTO, PIONIRJI PA SO ZASEDLI 2.MESTO ISKRENE ČESTITKE.

Janko Fišinger: spoštovani vsi fc.Tukaj se vidi da tudi najboljši delajo napake. Žal so jo zagodli našim pionirkam.V hitrem urgiranju pa niso UPALI USTAVITI RAZGLASITVE REZUTATOV,KER BI BILO PREVEC SRAMOTNO ZA NEKOGA.Užaliti najmanše ter zavržti 4 mesečno delo pa ni sramotno. Še vedno pa velja, da je 1min 22sek bilo vedno 82 sekund ter ne 122 SEKUND kot so to zapisali.Moje drage PIONIRKE IN PIONIRJI vi ste zame pravi zmagovalci??? VAŠ POVELJNIK

Pa da ne bo kdo narobe razumel mojega pisanja. Predvsem drugi regijski poveljniki. Ta NEKDO ni iz naše ogz Ptuj. Upam, da se bo sam poiskal. Pa lep dan!

Poznam vsaj še en primer, sicer malo manjše napake (ne bi rezultirala na spremembo vidnejših uvrstitev), pa bom raje tiho :)

Zaenkrat še uradni rezultati: http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... TUJ(1).pdf
Šlamparija brez primere.
Upam da se zadeve čim prej uredijo.
PS.
Še prigoda iz posveta mentorjev.
Se tako pogovarjamo in nekdo reče, da so vse pripombe običajno že naslednji dan objavljene na forumu.
In potem šok brez primere.
Predsednica mladinskega sveta GZS odgovori:: Sej jaz ne berem foruma, ker je preveč informacij.

In to se je zgodilo v letu 2012
Zoran Dernulovec

www.gasilci-prevoje.si

Ne pluvaj po tleh,
pomisli na poplave.
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Še en prispevek iz medijev o tekmovanju - Olimpijske prvakinje točile solze razočaranja: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042533667

Ni kaj, vaja razvrščanja je terjala svoj davek med tekmovalci na državnem tekmovanju v Ptuju, tudi med najboljšimi! Glede na to, da na olimpijadi (po CTIF pravilih) vaje razvrščanja sploh ni, je to mogoče kar malo tragi-komično? :?
abc

Odgovor Napisal/-a abc »

Mislim da točno zaradi razvščanja nebomo imeli možnosti za zmago maldincev v franciji, morda imamo šanse z mladinkami ki so naredile rezultat, ki je čisto primerljiv z moškimi ekipami. Pravzaprav so bile absolutne zmagovalke =D>
Zadnjič spremenil abc, dne 4. Junij 2012, 22:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Nekaj utrinkov s tekmovanja in veselja naših pionirk ob doseženem 3. mestu si lahko pogledate na spodnji povezavi.

http://pgd-mozirje.si/test/2012/06/03/p ... ekmovanju/
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Prevojc napisal/-a: Šlamparija brez primere.
Upam da se zadeve čim prej uredijo.
PS.
Še prigoda iz posveta mentorjev.
Se tako pogovarjamo in nekdo reče, da so vse pripombe običajno že naslednji dan objavljene na forumu.
In potem šok brez primere.
Predsednica mladinskega sveta GZS odgovori:: Sej jaz ne berem foruma, ker je preveč informacij.

In to se je zgodilo v letu 2012
Rezultati so popravljeni.

Ali si že kdaj sodeloval pri organizaciji tekmovanj (raznovrstnih) oz. bil pri urejanju/vpisovanju rezultatov?
alexxx

Odgovor Napisal/-a alexxx »

Pohvala organizatorjem za res super tekmovanje, s prijetnimi vtisi smo se vračali domov!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Rezultate so danes popravili in objavili tudi opravičilo.

Takšne pomote so se dogajale in se še bodo. Štoparice so pač tako narejene in tukaj nimamo kaj spremeniti. Lahko pa spremenimo pravila, tako da bi se vpisovale minute, sekunde in stotinke. V času računalnikov obdelava takšnih podatkov ni noben problem.
Uporabniški avatar
Prevojc

zibko
že sem sodeloval pri obdelavi in vpisovanju rezultato. Bolj me skrbi da kljub ugotovljeni napaki niso takoj odreagirali in samo napako popravili na samem tekmovanju. Kar teško si predstavljam kako bi kot mentor mladim z medaljo okoli vratu razložil da jo morajo vrniti. Tako da prav nič ne zavidam mentorju pionirk PGD Mozirje ki je že objavil res lepe slike in veselje mladih.

Vem da se napake dogajajo in vedno se bojo. Bolj skrbi kako odgovorni priznajo napako in jo odpravijo.
Zoran Dernulovec

www.gasilci-prevoje.si

Ne pluvaj po tleh,
pomisli na poplave.
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Peter napisal/-a:Takšne pomote so se dogajale in se še bodo. Štoparice so pač tako narejene in tukaj nimamo kaj spremeniti. Lahko pa spremenimo pravila, tako da bi se vpisovale minute, sekunde in stotinke. V času računalnikov obdelava takšnih podatkov ni noben problem.
Obstoječi program za obračun podatkov tega ne omogoča, z nekaj dodatnega programiranja pa bi seveda to omogočili.
Prevojc napisal/-a:zibko
že sem sodeloval pri obdelavi in vpisovanju rezultato. Bolj me skrbi da kljub ugotovljeni napaki niso takoj odreagirali in samo napako popravili na samem tekmovanju. Kar teško si predstavljam kako bi kot mentor mladim z medaljo okoli vratu razložil da jo morajo vrniti. Tako da prav nič ne zavidam mentorju pionirk PGD Mozirje ki je že objavil res lepe slike in veselje mladih.

Vem da se napake dogajajo in vedno se bojo. Bolj skrbi kako odgovorni priznajo napako in jo odpravijo.
Po vsej verjetnosti so rezultate vpisovali na dva računalnika in potem rezultate primerjali (narediš s klikom v programu od GZS), zato predvidevam, da se je napaka zgodila že pri vpisu časa štafete na ocenjevalne liste in B komisije ni naredila napake. Z medaljami pa se lahko tudi tako naredi, da jih Mozirje obdržijo, in se še enkrat da delati za tretje mesto. Uradno sicer niso bile tretje, vendar naj dekleta obdržijo medalje - bo volk sicer in koza cela (ali nekaj v tem smislu).
marinče

Odgovor Napisal/-a marinče »

Pozdravljeni!

Glede na to, da na olimpiadi ne bo razvrščanja, bi sam povečal število enot za kvalifikacije( npr.prvih 10 enot mladincev in prvih 10 enot mladink iz državnega). Naredil bi več tekmovanj in po vsakem bi odpadle dve ekipi in na koncu bi prišel do najboljših, ki bi zastopali Slovenijo na olimpiadi, tako da v tem primeru ni odločilen faktor sreča ali pa dnevna forma ampak moraš biti konstanten do konca.

Tudi sam sem za to, da pionirke Mozirje obdržijo medalje saj niso bile same nič krive. Saj veste kako je težko otroku od 6 let dopovedat, da mu moraš vzeti medaljo.

lp
PGD-mentor

Odgovor Napisal/-a PGD-mentor »

Škoda za to temno piko iz strani GZS, organizatorji (OGZ Ptuj) so opravili veliko delo :!: Tekmovanje je bilo dejansko na ravni olimpiade. ampak kaj, ko ima zraven prste GZS in ko so zraven je avtomatsko nekaj narobe.

Še enkrat bravo PTUJ =D>
abc

Odgovor Napisal/-a abc »

Sistem izbora desetine za olimpijado je čist uredu saj sta dve izvedbi vaje in dve izvedbe štafete, tako da se faktor sreče zmanša. Strinjam se da bi moralo biti 10 ekip ampak le eno tekmovanje ker imeti 5 tekem bi bil prevelik strošek za društva kaj šele za sveto GZS
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Zanima me kdaj je bila ugotovljena napaka in ali res niso na razglasitvi hoteli povedati pravih rezultatov.
Kateri poveljnik je zamočil (se je zmotil)?
Darko
Odgovori