Vasi ki jih pokrivamo ležijo na vznožju hriba in ju z ene strani obdaja veliko gozdne površine. Nekaj deset metrov višje je postavljena cerkev sv. Tilna, do kamor bi radi imeli dostop z avtom. Vozila mogoče res ne opravičuje število intervencij in bi gotovo redko speljalo, glede na to da imamo AC in GVV, ki lahko skupaj prevozita 10 operativcev. Bi se pa uporabljalo za vožnje na izobraževanja, pregled hidrantnega omrežja, obešanje zastav, itd. Glede na to da nam kamioni kurijo 20l in več se bi splačalo imeti nekaj manj požrešnega. Sploh pa je glavni razlog, da imamo premalo opretivcev s C izpitom in bi radi nekaj voznega z B kategorijo.Boško napisal/-a:Ko prebiram rubriko, nikjer nisem zasledilil za kaj boste vozilo uporabljali, kako je ogrožen vaš PV rajon in kaj vas je pripeljalo do ideje za nabavo PV-1. Ali število vaših intervencij res opravičuje nabavo takšnega vozila? (Nikomur nisem fauš)
Oskar GVM nimamo, imamo pa ga v mislih ampak kot sem dejal je to stvar denarja. Kot sem pa izvedel tu, pa očitno ne bi bilo napačno, če se kupi rabljen kombi in se ga predela. V primeru, da bi imeli PV pa bi kasneje nabavili GVM, bi PV seveda prodali.Oskar napisal/-a:enote 1 , 2 in 3 kategorije, ki imajo že GVM sploh ne bi smele nabavljat kao poveljniška vozila. Moje mnenje !
Sploh pa je to stvar daljne prihodnosti, kot prvo bomo morali seveda zgraditi garažo. Opazil sem odprto temo ter malo vprašal, kar smo se med seboj pogovarjali člani. S homologacijo pač nikoli nisem imel opravka in sem le probal izvedeti, kakšne so omejitve, da sam predelaš rabljeno vozilo v gasilsko.