Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...
pozdravljeni.
glede tega novega pravilnika me zanima ena stvar v zvezi s točko 6.1.
dam primer...imamo gasilca (1) (z nadaljevalnim tečajem). V vulkanu smo ga vpisali v tečaj za vodjo skupine. Kakšen čin bo imel potem? ali bo vodja skupine (4). ali je možno da preskoči (2) in (3) (gasilca I. in II. stopnje) ???
aja pa še to...višji gasilec...to do sedaj ni obstajalo ne? kakšen čin dobiš?? barve pa to?
hvala
glede tega novega pravilnika me zanima ena stvar v zvezi s točko 6.1.
dam primer...imamo gasilca (1) (z nadaljevalnim tečajem). V vulkanu smo ga vpisali v tečaj za vodjo skupine. Kakšen čin bo imel potem? ali bo vodja skupine (4). ali je možno da preskoči (2) in (3) (gasilca I. in II. stopnje) ???
aja pa še to...višji gasilec...to do sedaj ni obstajalo ne? kakšen čin dobiš?? barve pa to?
hvala
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ali ste in ali boste na občnih zborih spreminjali Statut društva ker nam nova Posebna pravila GS prostovoljnih gasilcev določajo, da mora najvišji organ društva na predlog operativnega vodstva sprejeti oziroma določiti namestnika poveljnika.
Hvala za odgovore.
Mene pa zanima, ali ste in ali boste na občnih zborih spreminjali Statut društva ker nam nova Posebna pravila GS prostovoljnih gasilcev določajo, da mora najvišji organ društva na predlog operativnega vodstva sprejeti oziroma določiti namestnika poveljnika.
Hvala za odgovore.
pozdravljen.
mi ga ne bomo spreminjali, ker imamo že sedaj napisano v statutu, da se v kolikor je potreba izovoli namestnik (to ni enako podpoveljnik). Vendar ga zaenkrat nimamo in ga pomoje še kr nekaj časa ne bomo imeli.
LP
mi ga ne bomo spreminjali, ker imamo že sedaj napisano v statutu, da se v kolikor je potreba izovoli namestnik (to ni enako podpoveljnik). Vendar ga zaenkrat nimamo in ga pomoje še kr nekaj časa ne bomo imeli.
LP
Notranja organizacijska oblika je stvar vsakega društva posebej in dokler društvo opravlja svoje naloge na operativnem področju v predpisanem obsegu, obliki in času se tudi institucije izven društva ne bodo vtikala v strukturo društva.skater napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala za odgovore.
Osebno mnenje pač.
Martin
Navajam:Notranja organizacijska oblika je stvar vsakega društva posebej in dokler društvo opravlja svoje naloge na operativnem področju v predpisanem obsegu, obliki in času se tudi institucije izven društva ne bodo vtikala v strukturo društva.
Osebno mnenje pač.
Martin
» 9.3 Rok za uskladitev poslovanja s Posebnimi pravili gasilske službe prostovoljnih gasilcev
Gasilske organizacije so dolžne uskladiti svoje poslovanje s Posebnimi pravili gasilske službe prostovoljnih gasilcev v roku dveh let. «
L.p. Miro
In kaksne so sankcije ce jih ne?jmiro napisal/-a:Navajam:Notranja organizacijska oblika je stvar vsakega društva posebej in dokler društvo opravlja svoje naloge na operativnem področju v predpisanem obsegu, obliki in času se tudi institucije izven društva ne bodo vtikala v strukturo društva.
Osebno mnenje pač.
Martin
» 9.3 Rok za uskladitev poslovanja s Posebnimi pravili gasilske službe prostovoljnih gasilcev
Gasilske organizacije so dolžne uskladiti svoje poslovanje s Posebnimi pravili gasilske službe prostovoljnih gasilcev v roku dveh let. «
L.p. Miro
Poglej, če vedno gledamo, kako bomo zaobšli neka pravila, to verjetno ne počnemo samo pri pravilih gas. službe!? Sicer pa tudi osebno menim, da kakšne stvari niso povsem definirane, ........
Bolj pomembno je to, da v društvu sedaj na občnem zboru volimo tudi namestnika poveljnika. Pustimo kaj mu nalagajo pravila..., ali kako si delo razdelijo odgovorni v društvu, pomemben je moment, ker je izvoljeni kandidat za namestnika poveljnika javno izpostavljen in se malo drugače zave pomena funkcije, ki jo prevzema. Sicer to verjetno pride do živega le tistim, ki so gasilci z vsem srcem in resno pristopajo k nalogam in jim je uspešnost OE (če zožimo) na prvem mestu, kar se tiče njihovega udejstvovanja v PGD. Vendar je to po mojem mnenju pozitivno za delovanje OE!?
L.p. Miro
Bolj pomembno je to, da v društvu sedaj na občnem zboru volimo tudi namestnika poveljnika. Pustimo kaj mu nalagajo pravila..., ali kako si delo razdelijo odgovorni v društvu, pomemben je moment, ker je izvoljeni kandidat za namestnika poveljnika javno izpostavljen in se malo drugače zave pomena funkcije, ki jo prevzema. Sicer to verjetno pride do živega le tistim, ki so gasilci z vsem srcem in resno pristopajo k nalogam in jim je uspešnost OE (če zožimo) na prvem mestu, kar se tiče njihovega udejstvovanja v PGD. Vendar je to po mojem mnenju pozitivno za delovanje OE!?
L.p. Miro
Ne čitat pravil ki so bila objavljena v zadnjem gasilcu. V januarski številki gasilca ki pride te dni bodo objavljena prava posebna PGS. Malo so jih zmešali na koncu tržaške.
Darko
Darko
vseeno so 'poebna pravila gasilske lužbe' v veljavi od lanskega decembra. Če imamo dveletni rok za uskladitev naših aktov (statutov itd) s pravili je to malo, hm...darko napisal/-a:Ne čitat pravil ki so bila objavljena v zadnjem gasilcu. V januarski številki gasilca ki pride te dni bodo objavljena prava posebna PGS. Malo so jih zmešali na koncu tržaške.
Darko
torej do decembra 2012 bi morali to uredit. Redne volitve so pa na zimo/pomlad 2013. No ja, saj se nekako izide.
Moti me bolj neka kratkovidnost GZS; za vsake kvarte moramo nekaj spreminjat. Mislim, da večina 'raje' ne ve zakaj se to sploh počne.
evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...

no končno smo včakali
in kak bo zdaj zgledlo oz kateri čin je nad katerim ?
Vijolčno sveti se nebo !
Zgornji je nad spodnjimmali_tona napisal/-a:no končno smo včakali![]()
P.s.: vse lepo piše v posebnih pravilih gs
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Re: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...
Fensi. Kako ste tako hitro dobili I. stopnjo, če je minimalna doba 3 leta plus tečaj, v višjem gasilcu? 
lahko da si po starem naredu tečaj za vodjo skupine in si zej dubil ta čin.
sicer pa izobrazba preskoči leta v činu
sicer pa izobrazba preskoči leta v činu
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?Primoz napisal/-a:evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...
Sam da vode ne zmanka!