Z znanjem na vrh

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odg: Z znanjem na vrh

Odgovor Napisal/-a Oskar »

OHO, lepo , vidim imata kar nekaj pomočnikov, lepo, no pa začnimo !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Pred vama je humoreska. Najdita deset besed, ki v tekstu manjkajo. V pomoč so vama pikice. Koliko je pikic toliko črk ima beseda.
Manjkajoče besede napišita po vrsti od 1 do 10 tako kot si v tekstu sledijo. Številk ne rabita pisat samo besede !!
Zmaga tisti, ki bo prvi objavil vseh deset pravilno napisanih besed.

Pa srečno !

Humoreska

Živalske zgodbe

So stvari v gasilstvu, ki ti jih ne more dati noben učbenik, pa še teh je nekam bore malo, vsaj novejših. Gasilci se srečujemo s iskanjem in lovljenjem različnih vrst živali kar pogosto. Ko te doleti to, potem se je najbolje zanašati na svoje (1) . . . . . . . . in iznajdljivost.

Bil je topel poletni večer, ko pokliče prestrašen ženski glas gasilce na številko 93. Razburjeno žensko vreščanje v slušalko je nakazovalo, da se je zgodilo nekaj hudega. »Pridite hitro pomagat, v stanovanju je ogromna podgana«, je hlipala ženska v 7 nadstropju stanovanjskega bloka. Na pot se odpraviva dva gasilca. Ker sva oba imela »rahel jezik« in sva od vodje tisti mesec kasirala takšne in podobne intervencije. Dvigalo ne (2) . . . . . . in med potjo po stopnišču sva razglabljala kako se »zverine« lotiti. Predlagal sem gasilnik na ogljikov dioksid.
» Si nor, kako bova potem zamrznjeno podgano izvlekla, če je skrita kje za pohištvom« pripomni kolega in predlaga: »Odprla bova vsa vrata in (3) . . . . in jo napodila iz stanovanja«
»Si ob pamet, potem bo pa klicala prva soseda, da ima podgano v stanovanju« se nisem strinjal.

Prispela sva v »ogroženo« stanovanje. Lep prizor, dobro ohranjena ženska srednjih let v spalni (4) . . . . . . in z omelom v roki, je stala na sredi zakonske postelje in globoko dihala.
Z roko kaže proti pomivalnemu koritu. Midva se po vzoru ženske oboroživa vsak s svojim omelom. Odmikava kuhinjske elemente in kričiva kot zverini. Pomagalo je, podgana se požene preko kuhinje in z neverjetno hitrostjo zbeži kar po steni pod strop. Tam se je oprijela neke okrasne letve. Takrat nastopi najino »orožje«. Kolega jo z omelom pritisne ob strop, jaz pa jo z ročajem tolčem po glavi. Ob gromozanskem kričanju ženske, ki je vse opazovala skozi vrata spalnice, končno podgana omedli in pade na tla. Vrževa jo v (5) . . . . . za smeti.
»Dokončala jo bova na dvorišču« pripomnim, medtem ko ženska že išče denarnico, da bi poravnala zahtevno intervencijo. »Je že v redu gospa, nič ne bo stalo« jo potolažim »Potem pa hvala in vedra prosim ne nosita več nazaj v stanovanje« reče in trdno (6) . . . . . . . vhodna vrata za nama.

Nismo pa imeli opravka samo z malimi živalmi, ampak tudi z velikimi. Kolega Jože ve povedat, kako so iz vagona na železniški postaji pobegnili cirkuški levi. Gasilci brez izkušenj z takšnimi zverinami so najprej opazovali cirkusante, ki so naganjali trmaste leve nazaj v vagon. Jože se je nekoliko preveč približal in že je bežal v isti smeri kot lev. Rešil se je na streho vagona in tam ostal dokler ga kolegi niso prepričali, da so vsi levi spet zaprti v kletki na vagonih. Bilo pa je na tem nekaj dobrega. Ko je Jože pozneje obiskoval gasilsko tehnično šolo v Zagrebu je dobil petico za prosti spis z naslovom: »Kako sam lovijo (7) . . . . . .«

Največkrat pa so naše »stranke« mucke in kanarčki. Nekoč smo dobili prošnjo, če bi rešili muco, ki je na drevesu že tri dni. Prispemo na rob gozda tik ob stanovanjskem naselju. Na velikem hrastu, skoraj pod vrhom, neusmiljeno joče velika črna mačka. (8) . . . so tisti krivci, da so potrebna takšna reševanja. Ko pes napodi mačko enkrat na drevo, le-ta zlepa ne pride več nazaj. Raztegnemo avtomehanično lestev. Gasilec se oboroži z rokavicami in vrečo. A trmasta mačka rine vedno višje. Spodaj se zbere truma ljudi in komentirajo in pametujejo, se šalijo in brijejo norca iz gasilcev. Mački nekako uspe skočiti na sosednjo drevo. Ponovi »vajo«, izdam (9) . . . . . . . in gasilec mora na tla, lestev zložit, prestavit vozilo in ponovno raztegniti.
»Če bi sedaj gorelo, ne bi imeli več kaj gasiti, tako ste počasni« izusti nek mestni frajer, ki je kot otrok videl korakat gasilce in rekel mami, glej mama, partizani gredo.

V drugem poskusu mačka ponovno rine na najvišjo vejo. Strojnik usmeri lestev za njo in ko črnega vraga gasilec že skoraj zagrabi z roko, se zgodi. Mačka se požene kar na tla. Zajadra dobrih 10 metrov po zraku in trešči na tla s takšno silo, da se nekajkrat zvali po tleh. Mačka se pobere in zbeži med bližnje stanovanjske hiši. Tedaj pristopi k meni fina mestna gospa z cekarjem v eni roki v drugi pa vleče na vrvici trmastega belo umazanega pudla.
»Barbari, kaj nimate tiste lovilne (10) . . . . . , da bi ujeli ubogo mucko, sram naj vas bo?«
No, pa bodi po takšni izjavi miren in profesionalen, če si lahko. Nekaj vem, da sem ji zabrusil nazaj, pa bolje da to ne zapišem.

on
rok č
Kraj: Tam kjer se Pohorje vidi

Odgovor Napisal/-a rok č »

znanje, dela,okna, srajci, koš, zapreva, štakore, psi, povelje, mreže
Uporabniški avatar
J.Andrej

Odgovor Napisal/-a J.Andrej »

znanje
dela
okna
srajci
kanto
zapre
leva
psi
povelje
blazine
Zadnjič spremenil J.Andrej, dne 1. Februar 2011, 20:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Ja, nič kaj lahka naloga, posebej če te čas preganja. Brzina naša je vrlina gasilci !!!

Zmagovalec je ROK ! Čestitam. Od 10 možnih pravilnih besed jih je zadel 5, Andrej žal samo 3 !
:blob: :boobs:
Najprej pravilne besede po vrsti od 1 do 10:

izkušnje, deluje, okna, srajci, vedro, zaklene, lavove, psi, povelje, mreže

Rok , sporoči mi na ZS Naslov, prejmeš knjižno nagrado in ključek USB revije 112
Andrej, tudi ti pošlji naslov, prejmeš knjižno nagrado !

Uf je bilo napeto !!
rok č

Bilo je napeto skozi celoten kviz,samo zdaj na koncu pa najbolj :) Hvala za nagrado :)
Uporabniški avatar
J.Andrej

Čestitam Roku za zmago v finalu =D> =D>
Ja malo je kriva hitrost, nekaj pa je tudi dvoumnih odgovorov za kar je potrebna sreča.
Pa nič zato, saj sem že s finalom zelo zadovoljen. :) Vsekakor je bilo zanimivo sodelovati.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Hvala vsem za sodelovanje.
Res, je da je bilo možno napisat tudi kaj druga, naprimer vedro - koš, ali pa izkušnje- znanje. Ampak jaz sem vama lepo napisal, da je število pikic pomoč. #-o in če je bilo 5 pikic za vedro gor ne gre koš ! :D

Če vam je bilo všeč, bomo še kdaj ponovili =D>
rok č

danes sem dobil nagrado, najlepša hvala :)

Oskar sem pa na hitro preletel knjigo in sem se že našel v eni zgodbi ;) Se mogoče spomniš čistilne akcije na stolnem vrhu :) 30 mladih skavtov in najdena bomba :) No sam sem bil med njimi ;)
Uporabniški avatar
J.Andrej

Pošta je prispela tudi na severno primorsko in Oskar najlepša hvala za nagrado. :D
Odgovori