REVIJA 112

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odg: REVIJA 112

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Janez, ni problema. Bom uredil da dobiš svoj izvod (no, v bistvu zveza), pa bo.
Škoda le, da je prišlo do toliko slabe volje, vsaj po mojem po nepotrebnem.
Zdaj grem pa iskat preklemanski "corpus delicti" da rešimo zadevo za vse večne čase! :oops:

Aja- letošnja ali lanska 5ka? Letošnjo bom že izbrskal, lanska bo pa težji zalogaj - hudiča ( :twisted: ), narod vse pokupi! =D> =D> =D>

Še enkrat - ne zameri nam, res se trudimo - pa v bodoče se bomo še bolj!

LPJ

Popravca pa tudi še nimam opravljenega ...
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

malo heca no !
Priponke
šala mala.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Jure Čokl napisal/-a: Aja- letošnja ali lanska 5ka? Letošnjo bom že izbrskal, lanska bo pa težji zalogaj - hudiča ( :twisted: ), narod vse pokupi! =D>

LPJ
Letošnja, letošnja. Kot sem že napisal, bodo šle revije ob koncu leta v vezavo, zato, da ostanejo skupaj in se ne porazgubi (če se potem cela knjiga, je večji problem :? ). Sam pa verjetno razumeš, da strgana revija takšne vezane publikacije ne bi ravno krasila. Gre torej tudi za image revije, ne.

Pa hvala za trud!

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Oskar napisal/-a:malo heca no !
No, te še nisem videl , a je s skrite kamere:D .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Revija je v redu, samo po moji oceni obravnava v glavnem le gasiltvo,razen v začetku nekaj ostalih novic.:)
112 (pač kot izbrani naslov) ni le gasilstvo, ampak skupek vseh reševalnih služb, kar pomeni dokaj širok pojem in mora zajemati vse, ki spadajo recimo pod 112.:)
(reševalci, taborniki, CZ, enote reševalcev z reševalnimi psi, gorski reševalci, jamarji, :) potapljači ..........), kar se mora glede na naslov vpeti v objavljene članke.:)
Osnova je zelo dobro zastavljena in pohvalna, malce bo potrebno še dodelati enote in njihove naloge izven gasilstva
Teorija je že pol intervencije, praksa pa poskrbi za vse ostalo in še teorijo !!
:)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Spoštovani gost. verjetno bo še glavni urednik kaj napisal, ker sem pa tudi jaz v UO, ti bom poskušal na kratko odgovoriti.
Po tem kar si napisal je več kot očitno da si slabo prelistal revijo. Morda imaš pred sabo le en številko ? Skratka v vseh dosedanjih številkah so člannki o vseh enotah in področjih iz sistema ZIR. Tu je tudi zdravstvo, CZ, URSZR , ostale prostovoljne enote , jamarji itd...
Da je pa kak procent več o gasilstvo pa je čisto normalno saj nas je največ in tudi levji delež ZIR nosijo gasilci. To prizna celo sam povlejnik CZ RS. :?
Revija 112

Odgovor Napisal/-a Revija 112 »

Spoštovani "Gost" na forumu gasilci.org,

najprej hvala lepa v imenu vseh ustvarjalcev Revije 112 za kompliment. Kot ti je že odgovoril Oskar in si tudi sam ugotovil, je v Reviji 112 res največji odstotek namenjen gasilstvu. Zakaj je temu tako? O tem bi lahko teoretizirali na dolgo in široko, pa ne bi prišli do konca. Osebno menim, da se gasilstvu daje vse več nalog, ki jih v preteklosti nis(m)o izvajali in tega bo v prihodnje še več, saj ni pričakovati manjšanja gasilskih pristojnosti. Sistem zaščite in reševanja je, kot je tudi ministrica za obrambo izjavila in to boš lahko prebral v zadnji letošnji številki, zasnovan tako, da s(m)o gasilci tisti, ki imamo na splošno najkrajše reakcijske čase. Zato praktično ni izrednega dogodka, kjer ni prisotna gasilska enota. Vse kar si napisal v tvoji objavi smo že imeli (z izjemo tabornikov), s tem pa še nikakor nismo predstavili celotnega pisanega spektra sistema zaščite in reševanja. Praktično od vsega začetka imamo redne mesečne rubrike v katerih predstavljamo različne enote, njihove aktivnosti (v različnih novinarskih prispevkih ... razliko med njimi verjetno poznaš) in tudi novosti, ki jih te enote dobivajo. Naj bo to nova oprema, sama doktrina reševanja določenega izrednega dogodka ali kaj tretjega. Ko že govorimo o številki za klic v sili 112 ta še zdaleč ne predstavlja samo "civilnega" dela sistema zaščite in reševanja, ampak se delo prvih posredovalcev v številnih primerih križa / dopolnjuje z delom policije in v primerih večjih naravnih nesreč ali izrednih dogodkov tudi vojske. Vsega tega pa ni možno zajeti v vsaki mesečni številki Revije 112. Tudi v prihodnje se bomo ustvarjalci Revije 112 trudili ustvarjati mesečnik, ki bo v prvi vrsti namenjen operativnemu delu posredovalcev. Hočeš, nočeš - največji odstotek teh predstavljajo gasilci. Za prihodnje leto že pripravljamo nekaj novosti. Več o njih, ko bo čas za to. Pravočasno pa boste o njih obveščeni tako naročniki kot registrirani uporabniki foruma gasilci.org. Ob tem še povabilo - vsi, ki bi želeli s strokovnimi prispevki in / ali predlogi oblikovati Revijo 112 ste seveda vljudno vabljeni k sodelovanju. Pišite nam na elektronski naslov: urednistvo@revija112.si.

Do prihodnjič,

Primož Bajec
urednik Revije 112
www.revija112.si
gost4

Odgovor Napisal/-a gost4 »

Zanima me zakaj sem za plačilo revije112 prejel 2 položnici in sicer eno za 10€ in eno za 25€?
Brane
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

gost4 napisal/-a:Zanima me zakaj sem za plačilo revije112 prejel 2 položnici in sicer eno za 10€ in eno za 25€?
Brane
Lažje boš dobil kakršnikoli odgovor, če boš posredoval kaj več podatkov. ;)

Drugače pa: naročnina za 10 številk v letu 2011 (letnik 3) znaša 25 €. 10 € pa je lahko morda še preostalo plačilo za nekaj številk v 2010.

LP, R.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Celje, Ljubljana, sedaj smo mi na vrsti !! :D :D
Priponke
tudi mi.jpg
matic91

Odgovor Napisal/-a matic91 »

Jest bi samo vpršal katerega dne v mesecu izide revije, glede na to, da januarske sploh ni bilo.
Ali revija izide na začetku meseca ali na koncu meseca?
matic91

Mene pa zanima katerega dne oziroma kateri datum v mesecu izide revija 112?
Opazil sem, da januarske revije ni bilo. Ali to drži?
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Revija 112 izide 10 x letno. V janurja je ni in v avgustu !Na policah , oziroma na pošti naj bi bila okrog 15. v mesecu.
matic91

Re: REVIJA 112

Hvala. Torej to pomeni, da naj pričakujem 15.2.2011 v trafiki prvo številko revije 112 tega leta.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Kako vam je všeč nova oblika ?
Mislim da JE SVETOVNA. Čestitke oblikovalcu in idejnemu vodji projekta. Tudi vsebina je pestra ! =D>
Odgovori