PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odg: PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Gregor K. napisal/-a:Fantje moji dragi kaj če bi vsaj enkrat voščili sogasilcem ob novi pridobitvi, ki je zanj enaka kot če daš majhnemu otroku veliko čokolado. Nakup vsakega gasilskega vozila je plod ogromno truda in je velik dogodek ne le za enoto temveč za ves kraj. Za potrebe vozila nekateri gledajo tudi širše ne le na svoje dvorišče.
Pristava pri Mestinju ima letno kar nekaj intervencij, več kot marsikatera enota II. ali III. kategorije, imajo pa vedno zelo hiter odziv in maksimalno korekten odnos!

Čestitke ob pridobitvi, naj vam dobro služi!
Se podpišem pod tole =D> =D>
Grega sicer pa tak veš...Če favšija bi gorela.....
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Re: PGD Pristava pri Mestinju AC16/70

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Bi tudi nam že gasilski dom zgorel... :lol:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

rfireman napisal/-a:
Gregor K. napisal/-a:Fantje moji dragi kaj če bi vsaj enkrat voščili sogasilcem ob novi pridobitvi, ki je zanj enaka kot če daš majhnemu otroku veliko čokolado. Nakup vsakega gasilskega vozila je plod ogromno truda in je velik dogodek ne le za enoto temveč za ves kraj. Za potrebe vozila nekateri gledajo tudi širše ne le na svoje dvorišče.
Pristava pri Mestinju ima letno kar nekaj intervencij, več kot marsikatera enota II. ali III. kategorije, imajo pa vedno zelo hiter odziv in maksimalno korekten odnos!

Čestitke ob pridobitvi, naj vam dobro služi!
Se podpišem pod tole =D> =D>
Grega sicer pa tak veš...Če favšija bi gorela.....
1. nisem fouš in sem jim v mojem pisanju čestital !

2. hotel sem izpostavit 'problem', da gasilci raje dnar za avto zbiramo (zbirate) kot pa da bi se enkrat skupaj usedli in od nekoga 'zahtevali' vsaj 50% vrednosti investicije če že več ne za nakup novega vozila. Tu so napisali da jih je vozilo stalo 180.000 € in da so za ta namen dobili le 20.000 €, ostalo so pač sami nabrali. Zame je to problem...
Uporabniški avatar
Primoz

sašo123 napisal/-a:Nekaj me zanima, ali ni po tipizaciji, da mora imeti avto 2 t rezerve? Po napisanem vaš nima, kako je šel skozi tipizacijo?
tipizacija zahteva da ima vozilo 13,5 Kw na tono vozilo (za 4x4) oz 11 Kw na tono (ali 11,5, za 4x2). Da bi avto imel 2 toni rezerve? To je malo nonsens, vozilo pač ne sme it preko svoje obremenitve in pa ne sme biti težje kot predvideva tipizacija GZS.
GOST VOZILA

Odgovor Napisal/-a GOST VOZILA »

GCGP 2

REZERVA KI SE ZAHTEVA JE 10% NOSILNOSTI
PRIMER ZA GCGP 2 -
Po podatkih je potem nosilnost 10800 kg.
10% rezerva je 1080 kg
Masa za nadgradnjo, opremo, gasilna sredstva in moštvo je 9720 kg
Največja dovoljena masa vozila ne sme presegati 16920 kg, čeprav ima vozilo max dovoljeno težo 18 t.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja tudi sam ne vidim razloga za faušijo, ker mi takega vozila sploh ne potrebujemo...iz druge strani pa tega odgovora žal nisem dobil. Če imajo fantje denar lahko kupijo tudi helikopter za gešenje iz zraka.... Nikakor pa se ne morem izogniti občutku, da vozilo sploh ne izhaja iz realnih potreb, ki jih narekuje okolje v katerem delujejo. Edina logična razlaga, ki mi pride na pamet je prevažanje pitne vode...??
Napadalec2

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

Pravilna odločitev! Kaj boš pa naredil z 2500 litri vode? Če so se odločili za večjo cisterno je pravilno, da so se tako odločili! Pa še po večini so jo z lastnimi sredstvi sfinancirali!
Čestitke in varno vožnjo!
sgobec

Odgovor Napisal/-a sgobec »

Pozdravljeni fantje!
Sem poveljnik društva in vam bom odgovoril na par vprašanj!
Od letos naprej smo društvo II. kategorije in to po točkovnem sistemu, nekaj pa je vplivalo tudi bližina turističnega naselja TERM Olimia in kampa Aqvaluna, ki je od nas oddaljeno 3 km in imajo več kot 3500 ležišč. Kraj Pristava šteje približno 1200 prebivalcev in okoli 420 gospodinjstev, za gozdove pa je tu Rudnica in še nekaj manjših gozdov.
Za toliko vode smo se odločili, kajti avto ki smo ga uvozili iz Nemčije je bilo rabljeno in si ne moreš vsega izmišljevati je pač imel dosti konjskih moči pa zakaj ga nebi obremenili , saj voda je večni problem sploh pri nas, ki je hidrantno omrežje zelo slabo, še zlasti po hribih. Večja količina vode nam pride vpoštev pri prevozu pitne vode, pri večjih intervencijah tudi po drugih občinah, podpori osrednjemo društvu in pa pri polivanju in pranju cest za nekatera gradbena podjetja (vozilo ima tudi vgrajeno pralno-polivalno napravo).
Za 4x2 smo se odločili zaradi višine, kajti razlika od 4x4 je približno 40cm (problem garaža), 98% objektov je dostopnih z vozilom,drugače pa bo treba kakšno cev več razvit.
Z vozilom smo že bili nekajkrat v akciji in smo zelo zadovoljni!
Drugače pa hvala za čestitke !!! :D
Uporabniški avatar
Primoz

GOST VOZILA napisal/-a:GCGP 2

REZERVA KI SE ZAHTEVA JE 10% NOSILNOSTI
PRIMER ZA GCGP 2 -
Po podatkih je potem nosilnost 10800 kg.
10% rezerva je 1080 kg
Masa za nadgradnjo, opremo, gasilna sredstva in moštvo je 9720 kg
Največja dovoljena masa vozila ne sme presegati 16920 kg, čeprav ima vozilo max dovoljeno težo 18 t.
rezerva 10% se upošteva le pri ACjih (pri GCCjih in ostalih pač ne). Podatek, da je to zahtevano tudi za GCGPje v tipizaciji ni viden.
GOST VOZILA

Odgovor Napisal/-a GOST VOZILA »

so so napisano je citat iz potrditve vloge za ustreznost podvozja AXOR
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Čestitke fantom iz Pristave.
Sem gradnjo njihovega vozila spremljal, saj se je poleg njihovega delal naš AC 16/50 na Mercedes Alegu 1828, sta pa oba bila prej sedlasta vlačilca. Po mojem mnenju je to racionalna rešitev. Sploh če delaš vozilo s pretežno lastnimi sredstvi.

Vozilo čim manjkrat potrebujte, čim večkrat pokažite in se z njim popeljite, predvsem pa vsem, ki so prispevali denar in pa tistim ki ga niso dokažite, da ste vozila vredni in da ni zgrešena investicija.
LP
Miha
sašo123

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Nisem vedel, da so sedlasti vlačilci primerni za gasilska vozila. Kaj so bile kakšne predelave potrebne? Kako je rešeno z tretjim sedežem, se ga je naknadno vgradilo in homologiralo? Odgon za črpalko je bil že vgrajen ali ste ga dokupili?
Hvala za odgovore.
lp
Sašo
Ps: Zelo lepo ste ga naredili za super ceno.
sgobec

Odgovor Napisal/-a sgobec »

Pozdravljeni ! :)
Za podvozje je bilo uporabjen sedlasti vlačilec z medosno razdaljo 3600, šasijo je bilo treba podaljšati približno 80 cm , prostor za pumpo in da je bila prav razporejena teža na zadnji osi.
Narediti je bilo treba tudi naletni drog in pa zmontirati univerzalni priklop za priklopno lestev.
Tretji sedež se je vgradil novi z varnostnim pasom, certifikatom in je bil tudi homologiran na RTI Maribor.
Odgon smo morali dokupiti, kupili smo novega iz Nemčije (firma MAN), strošek 1700 eur.
Odgovori