Dimniški požar-kdo ukrepa?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
oktober
-
viki
- OperativeC_19
- Kraj: Trbovlje - Gabrland
Vsi ki mislite da je kriv DIMNIKAR ALI GASILEC ali kurjava.....bla-bla-bla....
PRVI in največji krivec je lastnik oziroma uzdrževalec objekta,potem pa pridemo na vrsto dimnikarji in gasilci
Sem pač DIMNIKAR
in GASILEC in poznam obe plati.
poizkus mojega foruma dimnikar-gasilec:
http://www.dimnikarstvo.mojforum.si/dim ... rum-1.html
PRVI in največji krivec je lastnik oziroma uzdrževalec objekta,potem pa pridemo na vrsto dimnikarji in gasilci
Sem pač DIMNIKAR
poizkus mojega foruma dimnikar-gasilec:
http://www.dimnikarstvo.mojforum.si/dim ... rum-1.html
Gdor ne skače"ni GASILC"
Kurilna sezona se je ZAČELA!
V zadnjih štiriindvajsetih urah je bilo šest dimniških požarov (vsaj toliko sem jih jast naštel).A danes sploh še gdo skrbi za dimnik?
http://www.dimnikarstvo.mojforum.si
lp
V zadnjih štiriindvajsetih urah je bilo šest dimniških požarov (vsaj toliko sem jih jast naštel).A danes sploh še gdo skrbi za dimnik?
lp
Gdor ne skače"ni GASILC"
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ali je lastnik stanovanjske hiše v kateri je 5 strank dolžan skrbeti in plačati čiščenje dimnikov ali so dolžni to storiti stanovalci sami ??
Kdo bo nosil škodo , ki je nastala ker je dimnik počil zaradi nestrokovnega gašenja stanovalca ?
prosim stroko za odgovore.
Kdo bo nosil škodo , ki je nastala ker je dimnik počil zaradi nestrokovnega gašenja stanovalca ?
prosim stroko za odgovore.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar v tvojem primeruje je lastnik dolžan skrbeti za redno čiščenje.Kar se pa plačila tiče, je vse odvisno od najemniške pogodbe.Pogodba lahko tudi zajema skrb za varnost objekta(v to varnost je uštet tudi dimnik).
Za plačilo dimnika pa mislim da bo najlažje sodišče odločalo!
PS MARKO kaj morem če sem pa na bolniški!Domotožje po dimnikih?
Za plačilo dimnika pa mislim da bo najlažje sodišče odločalo!
PS MARKO kaj morem če sem pa na bolniški!Domotožje po dimnikih?
Gdor ne skače"ni GASILC"
Odg: Dimniški požar-kdo ukrepa?
na spinu sem zasledil 9 dimniških požarov v 12 urah. bomo spet gasilci delali delo dimnikarjev zastonj ker so za mnoge dinikarji zlo rekoč bojo gasilci počistili če bo zagorelo pa še zastonj bo.

Oba dimniska pozara v preteklem letu, kjer je posredovalo nase drustvo so bila v roku 14 dni po obisku in ciscenju dimnika s strani dimnikara. Premalo jih je pa se tisti ki so, slabo opravljajo svoje delo zgleda.
to pa je res da nas je premalo dimnikarjev v sloveniji,pa še od teh malo je kar veliko število takih brez ustrezne izobrazbe! dimnik ščisti z malo krtačo samo da gre skoz dimnik ,požarnovarnostni pregled pa naredi kar pri mizi potem pa je to to. tu je krivda s strani dimnikarja pa se ve gdo odgovarj,problem je kjer stranka ne dovoli opraviti dimnikarske storitve pol pa še rasilce nadre da so ji umazali tla.ba naj bo človek srečen 
Če bi se hotl spravit na dimnikarje, ustrezno znanje, cene, izobrazbo in ostale p.......e bi lahko odprli temo za sebe. Če koga zanima karkoli v zvezi z gašenjem oz. ukrepanjem pri dimniških požarih, nasplošno o dimnikarstvu me lahko kontaktira po zs.Dejstvo je, da je kurilna sezona na višku, dimniki pa spet "gorijo" kot za šalo... Se mi zdi da smo o tem že tudi v eni drugi temi moji spregovorili...
Me pa zanima sledeče:
Berem, berem, berem poročila o intervencijah pri dimniških požarih in skoraj nikjer ne zasledim, da bi bil zraven prisoten dimnikar. Pa se mi poraja vprašanje, zakaj ne? Ker sem tudi sam dimnikar me zaradi zmešnjav, ki so nastale v parih letih na tem področju to sploh ne preseneča, me pa zanima vaše mnenje.
- ALI NA DIMNIKARSKO SLUŽBO SPLOH POMISLITE, KO STE PROŽENI NA POŽAR?
- ALI DIMNIKARSTVO NA VAŠEM PODROČJU SPLOH IN UREJENO IN PRAKTIČNO DIMNIKARJA NI??
- PORAJA PA SE MI TUDI VPRAŠANJE, ČE SMO GASILCI SPLOH PRISTOJNI BREZ DIMNIKARJEV UKREPATI IN ZADEVO ZAKLJUČITI SAMI V SMISLU: GASILCI OČISTILI DIMNO TULJAVO, OČISTILI PEČ....
Prosim, da v primeru, da se bo debata razvila ne pljuvate vsepovprek spet dimnikarjev ampak me samo zanima kako mate to pri vas urejeno...
Sandi
Me pa zanima sledeče:
Berem, berem, berem poročila o intervencijah pri dimniških požarih in skoraj nikjer ne zasledim, da bi bil zraven prisoten dimnikar. Pa se mi poraja vprašanje, zakaj ne? Ker sem tudi sam dimnikar me zaradi zmešnjav, ki so nastale v parih letih na tem področju to sploh ne preseneča, me pa zanima vaše mnenje.
- ALI NA DIMNIKARSKO SLUŽBO SPLOH POMISLITE, KO STE PROŽENI NA POŽAR?
- ALI DIMNIKARSTVO NA VAŠEM PODROČJU SPLOH IN UREJENO IN PRAKTIČNO DIMNIKARJA NI??
- PORAJA PA SE MI TUDI VPRAŠANJE, ČE SMO GASILCI SPLOH PRISTOJNI BREZ DIMNIKARJEV UKREPATI IN ZADEVO ZAKLJUČITI SAMI V SMISLU: GASILCI OČISTILI DIMNO TULJAVO, OČISTILI PEČ....
Prosim, da v primeru, da se bo debata razvila ne pljuvate vsepovprek spet dimnikarjev ampak me samo zanima kako mate to pri vas urejeno...
Sandi
Prihodnost gasilskega društva je odvisna od števila mladih v njem!!!!
Naša zadnja takšna intervencija je bila prav na božično jutro. Vodja intervencije je poskusil dimnikarja dobit na telefon vendar prvi je bil nedosegljiv drugega pa ni dobil. Tako da ko smo mi zaključili intervencijo smo pustili njihove telefonske številke in se z domačinom dogovorili naj ga kontaktira in pre njegovim obiskom ne kuri. Koliko je gospod upošteval naša navodila nevem vendar ob požarih tega tipa ukrepamo nekako tako.
lp
lp
MentorS nismo krivi dimnikarji ,no morda 5% ostalo so krivi ljudje ki ne pustijo dimnikaru opravit dela.
Viki, pa pusti ti, kdo je kriv, sem napisal, da ne bi o tem.... Definitivno je vzrok dimniškega požara nepravilno kurjenje in ne dimnikar.... Samo zanima me, kako boste odgovorili na zgoraj postavljena vprašanja... Je pa tema sigurno da zanimiva, saj je dimniških požarov ogromno....
Prihodnost gasilskega društva je odvisna od števila mladih v njem!!!!