Cepljenje proti novi gripi

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
bronchi

Cepljenje proti novi gripi

Odgovor Napisal/-a bronchi »

Pozdravljeni!
Zadnje čase se vedno več govori o novi gripi...ker pa tukaj
še nisem zasledila, da bi se na forumu pojavila debata o cepljenju proti novi gripi.(če že obstaja se opravičujem in prosim moderatorja naj to temo izbriše) me zanima naslednje:

-ali se boste cepili?
-vaše mnenje o cepljenju?(zakaj ja zakaj ne)
-se je mogoče kdo že cepil(kakšni so bili stranski učinki, če so bili), že prebolel ipd...?

p.s. pa ni potrebno odgovoriti vsem na vsa vprašanja, bo dovolj samo ne se ne bom cepil, da se bom, sem se ipd... :wink: :)

No jaz lahko povem zase, da se ne bom cepila, čeprav imamo na šoli možnost brezplačnega cepljenja, cepila pa se ne bom zato, ker sem slišala preveč prehudih stranskih učinkov in ne zaupam farmacevtskim industrijam oz. pač cepivom na sploh :?

Pa lep pozdrav in upam, da ste vsi zdravi! :wink: :D
Star pregovor pravi ,če vprašaš takoj si nevednež 5min ,če ne vprašaš nikoli si nevednež celo življenje. :D
Aleksander Golež
Kraj: Maribor

Odg: Cepljenje proti novi gripi

Odgovor Napisal/-a Aleksander Golež »

LP

Ne, ne bom se cepil. Gre bolj za osebne razloge, kot pa za nezaupnico farmacevtskim podjetjem.
Vsak pa mora sam presodit, če se želi cepiti. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča cepljenje, na vas pa je, če se boste smernic držali.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
Uporabniški avatar
alc33
Kraj: NorthEast

Odgovor Napisal/-a alc33 »

Jaz sem se ( prejšnji teden in za zdaj še ni stranskih učinkov )!

Mogoče je to dobro, mogoče pa ne.

Bomo videli.

Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Jaz grem v četrtek najprej še na krvodajalsko akcijo, pol pa v ZDM na cepljenje. Plačal pa bo šef (celi firmi), pravi da smo mu vredni več kot pa 7 € po glavi. ;)
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

NE SE CEPIT NIKAKOR!!!

Za obvezna cepljenja bo treba podkupovat zdravnike. Karkoli, sam ne se cepit, če se imate vsaj malo radi.

Mogoče za začetek samo tole:

Že avgusta letos je izraelski mikrobiolog Joseph Moche v ZDA za radijsko oddajo povedal, da Baxter v svojih laboratorijih v Ukrajini razvija biološko orožje, ki ga bodo uporabili v cepivih za H1N1 in, ki bo povzročil masovno smrt prebivalstva. Kmalu za tem so ga aretirali na način, kot smo ga navajeni iz raznih ameriških akcijskih filmov. Skupina specialcev ga je skušala (neoboroženega znanstvenika!) aretirati s pomočjo solzivca, vojaškega oklepnika, posebnega robota ... in po nekaj urah so ga uspeli spraviti ven iz avtomobila, kjer je mirno sedel, z elektrošokerjem. Poglejte si res šokanten video, kako so se lotili enega samega človeka. Uradna razlaga je bila, da je grozil beli hiši z 'unspecified threat'.
http://www.unfictional.com/joseph-moshe ... e-westwood
http://www.youtube.com/watch?v=p46OqT11eC8
http://kennysideshow.blogspot.com/2009/ ... e-and.html

Lp
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

trevor, ne bom se spuščal v debato. Povem ti samo, da ne bodi naiven...
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

No tudi URSZR je predlagala cepljenje za gasilce osrednjih enot.
Priponke
dopisURSZR_OGE_pandemija_09.doc
(52.5 KiB) Prenešeno 102 krat
Stati inu obstati. /Trubar/
trevor

Ndrej napisal/-a:trevor, ne bom se spuščal v debato. Povem ti samo, da ne bodi naiven...
Spoštujem tvoje gledanje na vse skupaj, bi te pa prosil da mal premisliš o zadevi. Imej v mislih za začetek samo dva dejstva: 1. farmacevtski lobi je med močnejšimi na svetu. 2. važen jim je samo in izključno dobiček.

lp
adakale

Odgovor Napisal/-a adakale »

Še moj odgovor čeprav morda mal prepozno al pa tudi ne. Moj sosed je zdr. tehnik in mi je to zadevo razložil na kratko:
- prvič: to je "farmacevtska potegavščina":
- drugič: zdravila je tok in tok enot za vsako državo kar pomeni da more država nazaj dobit določen denar če je že za to morala plačati
- tretjič: umrljivost je baje višja za malo več kot odstotek glede na navadno gripo, kar je pač normalno. Če se nihče ne sekira glede umrljivosti pri navadni gripi nevem zakaj bi se mogli pri novi H1N1
- četrtič: se vam ne zdi da je enaka panika potekala za ptičjo gripo in vse je bilo "OH IN SPLOH", pa to pa tisto, zdej se je pa vse skup lepo pozablo kljub temu da boste od Kopra pa do Murske Sobote na tleh našli najmanj 100 mrtvih ptic (če boste šli peš), pa zato nobenega ne boli glava :lol:
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

adakale napisal/-a:- tretjič: umrljivost je baje višja za malo več kot odstotek glede na navadno gripo, kar je pač normalno.
Tako je, teh podatkov koliko ljudi (po svetu dnevno) umre zaradi navadne gripe, pa (za primerjavo) ne objavijo ! #-o
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Zadeve, ki se tičejo zdravstva, se za mnenje vpraša zdravnika in se to mnenje po možnosti upošteva.

Ali bi za električno napeljavo v novi hiši upoštevali mnenje mesarja? Verjetno ne. Nevem pa zakaj se v primeru nove gripe upošteva vse druge "strokovnjake" samo stroke ne.

Jaz sem se dal cepiti - zaenkrat mi še delujejo vse vitalne funkcije :D
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
alc33
Kraj: NorthEast

Odgovor Napisal/-a alc33 »

Rok Ušen-(Blondi) napisal/-a:Zadeve, ki se tičejo zdravstva, se za mnenje vpraša zdravnika in se to mnenje po možnosti upošteva.

Ali bi za električno napeljavo v novi hiši upoštevali mnenje mesarja? Verjetno ne. Nevem pa zakaj se v primeru nove gripe upošteva vse druge "strokovnjake" samo stroke ne.

Jaz sem se dal cepiti - zaenkrat mi še delujejo vse vitalne funkcije :D

HEHEHE!
Meni tudi, pa je minilo že dva meseca. :D

AJA!
Pa gripe tudi nisem dobil! =D>
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
trevor

Kje ste zdaj "griparji" :) ? Nič ni več govora o gripi. Posel je narejen, cepivo se je prodal in to je to hehehe. A mormo res bit tko naivni al kaj. Nategujejo nas kot elastike. Situacija je mal allarmantna...
Aleksander Golež
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Aleksander Golež »

Ta teden si oglejte oddajo na TV Slovenija o Gripi...
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
trevor

Včeraj so rekli da je letos za navadno gripo umrlo za 400% več ljudi kot za svinjsko :roll: ...važn da se je narod cepil in da se je naredil biznis. :x
Odgovori