Ukinitev poklicnih gasilcev, kam to vodi ?

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
alc33
Kraj: NorthEast

Odg: Ukinitev poklicnih gasilcev, kam to vodi ?

Odgovor Napisal/-a alc33 »

GZMD napisal/-a:Se popolnoma strinjam z radovednežem. Glede na to da tudi poznam zadeve v zavodu, pa samo sledeče. Veliko je kriv njihov direktor, saj ne izhaja iz gasilskih vrst, ne pozna kaj pomeni dobro sodelovanje z PGD in GZMD.in ostalimi zvezami v koroški regiji.
Poleg tega ni oseba , ki bi se znal prilagoditi.
To je že drugi poskus ukinitve zavoda odkar je on direktor. To pa je dokaz njegove nemoči ali nesposobnosti. :evil:
Obstoj zavoda je treba predstaviti županom na drugačen način, dobre in slabe lastnosti , financiranje itd.delovanje, možnost zaposlitve, hitre reakcije na določen kraj, in najbolj važno je dobro sodelovanje med GZ in PGD. Tako pa od bivše železarne živet se ne da.
Pa še nekaj , direktor za 12 ljudi....... boljše bil bil strokovni vodja . Razlika v plači in sposobnosti pa je velika.

12 ljudi?
Samo malo. A to pomeni, da sta vedno v službi samo dva gasilca ( če v turnusu računam dopuste, bolniške, ... )?
Torej lahko ta dva, ki sta takrat v službi dejansko opravita samo kakšen manjši poseg.
A imajo mogoče kakšen drug sistem? Kličejo tiste, ki niso v službi?

Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
Uporabniški avatar
alc33

Aja!

Mogoče kličejo PGD - je.

Lp.
kmhslo

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

radovednež mislim da je bilo na prvi strani napisano da je problem ravno v temu da podjetje-a iz bivše ŽR ne dajo potrebnih financ tako da mislim da tudi ne bojo ustanovila svoje enote

alc33 - mene so učili da se v 1 minuti po požaru lahko pogasi z ajmrom po 5min z cisterno po 10min pa ti tudi 5 cistern ne pomaga kaj veliko (nekaj v temu stilu no )
Uporabniški avatar
alc33

kmhslo napisal/-a:radovednež mislim da je bilo na prvi strani napisano da je problem ravno v temu da podjetje-a iz bivše ŽR ne dajo potrebnih financ tako da mislim da tudi ne bojo ustanovila svoje enote

alc33 - mene so učili da se v 1 minuti po požaru lahko pogasi z ajmrom po 5min z cisterno po 10min pa ti tudi 5 cistern ne pomaga kaj veliko (nekaj v temu stilu no )

Vse to razumem, vendar vseeno dva gasilca v eni minuti lahko prideta samo v njihovo zgradbo, v petih minutah pa verjetno ne moreta delovati niti v železarni ( začetek požara, javljanje, alarmiranje, izvoz, prihod, ogled, delovanje - spet vprašanje dveh gasilcev ), glede nato, da sem si malo pogledal po karti in po moji laični oceni je od njihove zgradbe do vhoda v železarno cca. 500 m. Potem moramo računati še vožnjo do objekta, v katerem bi morebiti prišlo do požara.

Da me nebi kdo napačno razumel. Nikakor nisem proti omenjenemu zavodu, vendar se mi ne zdi smiselno številčno stanje zaposlenih.

Lp.
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Rade volje bi odgovoril na vsa vprašanja in so odgovori enostavni :D :D . Ampak za svojim pisanjem stojim z imenom in kar sem napisal za tem je moje ime.
V tem primeru pa ne morem odgovarjati , nimam namena pa si izbrati lažno ime in pod tem pisati stvari. =D>
Bo pa verjetno negdo drug odgovil pod nickom , ki bo zopet nam neznan.

Jz pa se umikam iz te debate in stvar prepuščam , ljudem ki vse vedo in so na tem področju specialci.Sami pa se skrivajo pod lažnimi imeni, v drek pa tišijo tiste ki se predstavimo z imenom.

Ko bo stvar rešena ugodno ali pa neugodno pa bom napisal kar bom sedaj izpustil.

Do takrat pa lep pozdrav
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
GZMD

Odgovor Napisal/-a GZMD »

No pa so se začele iskre že v Zavodu. Ja v tem trenutku je to neumno in umirite že onega Prevaljčana, kajti on razlaga to čisto drugače.
Ja na dveh terenih pametovati kar on dela pač ne gre. Obnaša pa se že tako kot da je on direktor in da ima vse vajeti on v rokah in da bo on sam rešil zadevo.
No tako je bilo razloženo vsaj v soboto na srečanju v Prevaljah. Tam je razlagal drugače.
Mislim da vam on škodi najbolj od vseh in njegove zavajajoče izjave.
Glede na to da vse ve in vse zna je še omenil da če ne bi bilo njega bi bilo znanje še nižje.
Zanimivo
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

GZMD napisal/-a:No pa so se začele iskre že v Zavodu. Ja v tem trenutku je to neumno in umirite že onega Prevaljčana, kajti on razlaga to čisto drugače.
Ja na dveh terenih pametovati kar on dela pač ne gre. Obnaša pa se že tako kot da je on direktor in da ima vse vajeti on v rokah in da bo on sam rešil zadevo.
No tako je bilo razloženo vsaj v soboto na srečanju v Prevaljah. Tam je razlagal drugače.
Mislim da vam on škodi najbolj od vseh in njegove zavajajoče izjave.
Glede na to da vse ve in vse zna je še omenil da če ne bi bilo njega bi bilo znanje še nižje.
Zanimivo
Sedaj mi je žal ,da nisem bil na srečanju ,bi vsaj videl za koga gre ,moti me ,da vsi kar nekako govorite povprek o nekih pa onih pa tistih ,dajte napisat imena ,bomo še drugi kaj izvedeli in videli za koga konkretno gre.Kot sem že enkrat napisal sam konkretno nisem zagovornik ukinitve poklicne enote na Ravnah ,razloge sem tud napisal ,kaj bodo pa višje sile naredile pa ni v moči nas navadnih smrtnikov ,prav tako pa so verjetno nemočni in negotovi tam zaposleni.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

No danes so za svet na kanalu-a izjavili , da prostovoljci niti škarij ne znajo uporabljati , in da odzivni čas prostovoljcev za celo minuto daljši od njihovega...

Me res zanima če so sami nesposobni prostovoljci na njihovem koncu ? težko verjamem ...
Don't raise your voice, Improve your argument!
barto
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a barto »

Saj mora biti daljši ker pridemo prostovoljci doma ,oni pa so tam. Z škarjami pa znamo tudi mi navadni gasilci, isto kot poklici.č
LP!

Ivan
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Pero napisal/-a:No danes so za svet na kanalu-a izjavili , da prostovoljci niti škarij ne znajo uporabljati , in da odzivni čas prostovoljcev za celo minuto daljši od njihovega...

Me res zanima če so sami nesposobni prostovoljci na njihovem koncu ? težko verjamem ...
Sem mislil, da nisem dobro slišal, zato hvala za objavo. Če je takšen podcenjujoč odnos do prostovoljcev praksa, potem naj se ne čudijo, če nimajo stanovske podpore.

Dopuščam pa možnost, da je njihova hidravlika tako posebna, da jo znajo uporabljati samo oni.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

No meni so tudi šli kar lasje pokonci ko sem slišal, da "prostovoljčki" pač ne znamo delati s to opremo, ok razumem da je hotel stvar narediti nekoliko bolj dramatično in izpostaviti kako pomembni so poklicni gasilci, ampak vseeno mu nebi bilo potrebno da je iz prostovolnjih gasilcev naredil nesposobneže. Koliko prostovoljcev pa je koncesionarjev? Veliko!
Malo je takih ki nebi znali delati s temi škarjami in razpiralom (razen če so res nekakšna spešl izvedba) tudi tistih, ki vedo kje je potrebno odrezati recimo stebriček, kje se uporabi razpiralo.. ni malo. Edino kar daje prednost poklicnim je res 24urna prisotnost in hitra odzivnost.

Jaz sem vsekakor proti zaprtju KGZ, le tale gasilec danes ni izbral najbolših besed za na televizijo.
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Izjava je res nekoliko nerodna ampak ne vemo kakšno je bilo vprašanje. Mogoče ga je novinar vprašal, če bi prostovoljni gasilci na požarnem okolišu KGZ-ja znali uporabljati tako opremo... Mogoče je res ne bi znali, ker se mogoče s prometnimi tam prostovoljci niso nikoli srečali... Mogoče se niso s prometnimi srečali ker so bile izključno v "lasti" KGZ-ja... Mogoče mogoče mogoče... Torej ne posplošujmo in raje počakajmo na kakšno izjavo prostovoljcev iz tistega konca,

lp marko =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
GZMD

Odgovor Napisal/-a GZMD »

Verjetno ni mislil tako slabo in je novinar kakšen pomemben del odrezal, To znajo vedno narediti v slabo nekoga.
Mislim da pa je za to kriv oni drugi gasilec ki je namestnik in ki vse ve ,in bi moral on dati to izjavo.Tako pa je zopet na nekoga drugega prenesel krivdo in to zna dobro delati.
Čeprav pa vemo da tudi prostovoljci znamo delati z tehnično opremo za prometne, res je naš čas daljši, ker so oni tam skozi prisotni, sam pa nisem za ukinitev zavoda
Vem da xxxxx ni mislil kaj slabega z izjavo ker je sam prostovoljni gasilec in tudi prostovoljno posreduje v tehničnih nesrečah, ampak to je delo novinarjev.
Še enkrat poudarjam to izjavo bi moral dati vodja, namestnik in ne gasilec, Z tem pa so ga namočili. In sedaj bo oni drugi zopet pameten kot zna biti.

Sem proti ukinitvi GZRK, so sami fajn pobi , fajn je z njimi delati , ta izjava pa je bila ponesrečena.
gajo

Odgovor Napisal/-a gajo »

Izjava je bila izrezana iz konteksta pač stvar novinarjev in sicer vprašanje je bilo ali je v vaši bližji okolici že kdo, ki uporablja oz je usposobljen za delo z hidravličnimi škarjami ? in odgovor je da v tem trenutki ni koga ki bi znal kar je tudi res.
Najbližje škarje so v Redljah oz Velenju.
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Kjer je volja je tudi pot. Če ima neko okolje, pa če tudi se je v preteklosti iz večjih razdrobilo na manjše občine, poklicno enoto, je treba poiskati rešitev, da se obdrži in okrepi. Nekaj pozitivnih je nakazal Radovednež v zvezi s podjetjem Metal. V občini Domžale imajo CPV (Center požarne varnosti), ki ga financirata podjetje Helios (zaradi lastnih potreb) in občina Domžale, imajo pa še koncesijo za reševanje v prometnih nesrečah in nesrečah z nevarnimi snovmi. Upam, da se bo iz te sredine oglasil nekdo, ki to podrobneje pozna. Odgovorni na vašem koncu pa bodo morali pogledati v oči občanom, če jim ukinejo oz. ne usposobijo enoto, ki bo hitro ukrepala vsaj pri reševanju življenj pri prometnih nesrečah in požarih stanovanjskih objektov, kjer mora biti posredovanje hitro in učinkovito. Poudarek je na reševanju, gašenje se sicer izvaja vzporedno in takoj za tem. To delovanje pa lahko lepo dopolnjujejo prostovoljci, ki so zaradi reakcijskega časa kakšno minuto ali dve (uradno več) počasnejši. Po strokovni plati pa smo prostovoljci usposobljeni in z vajami ter intervencijami pridobljene izkušnje nam dajejo samozavest in ne zaostajamo za tovariši iz poklicnih enot. Sicer boste to podprli, nekateri pa tudi oporekali. Iztegnite dlan svoje roke. Pet jih je, pa so si podobni, niso pa enaki. Tako je tudi z gasilci, v vsaki poklicni in prostovoljni enoti.

L.p. Miro
Zaklenjeno