Berem in gledam, pa so mi stvari vse manj jasne. Včasih je bila prva naloga nas gasilcev pomagati ljudem v nesreči. In to složno, tovariško, z roko v roki. Zdaj pa se mi zdi, da gašenje sploh ni več pomembno, ampak je na prvem mestu borba za stolčke ( se jim že splača ) . Me prav zanima, koliko interevncij so dali skozi gospodje na GZS !?. Vsaka čast izjemam, da ne bom vse metal v en koš. Naj najprej vidijo ogenj od blizu, naj občutijo napore gasilca, naj vidijo, kako poteka življenje v društvu, kako se borimo iz dneva v dan za vsak EUR, da lahko pomagamo ljudem. Šele potem naj pametnujejo. Zdaj iščejo člane arbitraže, ki bodo pravniki ali pa še kaj več. In če bodo gasilci, pa nič hudega

Kako pa bodo takšni ljudje reševali spore in probleme, če sploh ne vedo, kako diha gasilerija

Bodo pa sigurno delai zastonj, če verjameš.
Več kot 30 let sem v gasileriji in vedno sem imel naše poslanstvo in nas gasilce za vzor predanosti in poštenosti. Me je pa vdno bolj strah, da so takšni časi minili.
Upam, da nisem koga užalil, ker to ni bil moj namen. Hotel sem povedati le to, da brez nas baze, brez nas operativcev, tudi organi na GZS nimajo kaj početi. In ne le operativcev, tudi tistih, ki društva držijo pokonci na družabnem življneju.
Pozdrav !