Sem predavatelj na Fakulteti za pomorstvo in promet. Za pomorsčake in ljudi, ki delajo na naftnih ploščadih bi izvajali tečaj o nevarnostih H2S. V sklopu tečaja bi bila tudi demonstracija plina (zaznavanje tipičnega vonja) in meritve koncentracij. Ker je slovenskih pomorscakov in delavcev na ploščadi malo, se nam verjetno ne splača kupovat merilcev (ali pač?) in bi bilo verjetno bolj ekonomična izposoja za kakšen dan.
Zato sprašujem, če imajo gasilci (profesionalci ali prostovoljni) ustrezne detektorje in epruvete s demo plinom na razpolago?
LP
Valter Suban, UL FPP
H2S
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Odg: H2S
pokličite me na 051 444 117 , drugi teden predavamo v Luki Koper in se lahko kaj "vidimo po tem vprašanju".
lp Marko NOVAK
lp Marko NOVAK
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Odg: H2S
Zdravo
Podjetje iz EU ima na razpolago:
-eksploziometre za trening (s senzorji označimo nevarno cono, stopnjo nevarnosti, ...)
-kovček s simboli za ADR in UN števili
-tekočino, ki oddaja vonj po propanu, zemeljskem plinu - vaja puščanja
-tekočine za obarvanje vode - simulacija razlitja
-ukvarjajo se z proizvodnjo opreme za izobraževanje, v gasilske namene. V sklopu tega so naredili tudi poligon za vaje gašenja na naftni ploščadi (cevovod pušča in gori) in cisterno, ki pušča
in še kaj.
Za več informacij sem vam z veseljem na voljo, na primozstraus@gmail.com
Lep pozdrav
Primož
Podjetje iz EU ima na razpolago:
-eksploziometre za trening (s senzorji označimo nevarno cono, stopnjo nevarnosti, ...)
-kovček s simboli za ADR in UN števili
-tekočino, ki oddaja vonj po propanu, zemeljskem plinu - vaja puščanja
-tekočine za obarvanje vode - simulacija razlitja
-ukvarjajo se z proizvodnjo opreme za izobraževanje, v gasilske namene. V sklopu tega so naredili tudi poligon za vaje gašenja na naftni ploščadi (cevovod pušča in gori) in cisterno, ki pušča
in še kaj.
Za več informacij sem vam z veseljem na voljo, na primozstraus@gmail.com
Lep pozdrav
Primož
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!