Kadar postanes iz operativca pripravnik !!
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Kadar postanes iz operativca pripravnik !!
Kot očitno ni dialoga ali pa na isto stvar gledate popolnoma drugače! Za razliko od ostalih se pa meni zdi čudno: samo 1. kandidat in 85% podpora.....za demokratične strukture je to nenavadno. Možnosti sta samo dve ali je obstoječa garnitura tako dobra, da nima konkurence (vedno je lahko boljše), ali pa uspešno razbija kritično maso v društvu. Bojkotiranje in hujskanje je samo zadnji stadij zgodbe......raje povejte zakaj je do tega sploh prišlo???
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Neopravljanje gasilske službe je zadosten razlog, da te poveljstvo izključi iz GE. Sicer se lahko pritožiš na UO, vendar če je tako, kot je napisal Martin, nima smisla.
Rešitev je v tem, da se odpravijo vzroki za to odločitev in da ponovno pridobite zaupanje poveljnika. Res je vaš poveljnik eden izmed bolj zahtevnih, kar pa ni nič narobe. Narobe je kvečjemu to, da drugi poveljniki niso tako zahtevni, kot bi morali biti. Če mislite, da je gasilstvo prezahtevno, imate še vedno na voljo kvačkarske krožke.
Osebno zavzemam tudi za uvedbo degradacije. Ne sicer v takšnih primerih, vsekakor pa kot možnost ločevanja semen od plevela. Trenutno to ni mogoče in zaenkrat niti ne kaže da bo, ampak pustimo času čas.
Rešitev je v tem, da se odpravijo vzroki za to odločitev in da ponovno pridobite zaupanje poveljnika. Res je vaš poveljnik eden izmed bolj zahtevnih, kar pa ni nič narobe. Narobe je kvečjemu to, da drugi poveljniki niso tako zahtevni, kot bi morali biti. Če mislite, da je gasilstvo prezahtevno, imate še vedno na voljo kvačkarske krožke.
Osebno zavzemam tudi za uvedbo degradacije. Ne sicer v takšnih primerih, vsekakor pa kot možnost ločevanja semen od plevela. Trenutno to ni mogoče in zaenkrat niti ne kaže da bo, ampak pustimo času čas.
Ja Martin kaj se dogaja pri nas ostali ne vedo,nikoli nisem slisal da bi kdo komu grozil,sicer si pa mi bil dober mentor samo se spomni kaj se je dogajalo z predsednikom ko si ti prisel v dom ,kako si šikaniral prejsnega poveljnika.
bile so stvari in se so katerih se lahko sramujes,!
Kar se pa tice odvzem statusa operativca si malo krsil pravila gasilske sluzbe saj me predhodno nisi opozoril ampak kar izrekel ukrep,preberi pravila.
Sedaj je vec prostora v avtih za veterane in pripravnike ki si jih tako rad jemeljes na akcije,to se povej ostalim gasilcom na forumu.
Je pa res ŠE VEDNO SEM BOLJSI GASILEC KOT TI
Se imam dosti na zalogi!!
bile so stvari in se so katerih se lahko sramujes,!
Kar se pa tice odvzem statusa operativca si malo krsil pravila gasilske sluzbe saj me predhodno nisi opozoril ampak kar izrekel ukrep,preberi pravila.
Sedaj je vec prostora v avtih za veterane in pripravnike ki si jih tako rad jemeljes na akcije,to se povej ostalim gasilcom na forumu.
Je pa res ŠE VEDNO SEM BOLJSI GASILEC KOT TI
Se imam dosti na zalogi!!
-
sonček
Ti pa bolši gasilec.Ha Ha Ha.Povej raje folku na forumu zakaj si padel na izpitih.KER NISI VEDEL KAJ JE PREHODNA SPOJKA::
OSNOV NE POZNAS-Z MARSIKATERIM PRIPRAVNIKOM V PTUJU SE V ZNANJU NEMOREŠ KOSAT
RAJE BODI TIHO
OSNOV NE POZNAS-Z MARSIKATERIM PRIPRAVNIKOM V PTUJU SE V ZNANJU NEMOREŠ KOSAT
RAJE BODI TIHO
Moje mnenje je sledeče,ta forum ni namenjen ˝pranju perila˝ oz. podtikanjim napak v javnosti.
Ker takšne situacije mečejo slabo luč na ogled društva samega.
Boljše je,da se osebno na štiri oči pogovorite in rešite nastalo situacijo.
lp J.
Boljše je,da se osebno na štiri oči pogovorite in rešite nastalo situacijo.
lp J.
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Glej soncek mislim da ce ze tolces tolci dostojanstveno pa se predstavi,ali pa ne govori bedarij kaj te je sram naj te ne bo strah saj si gasilec.
Na katerih izpitih ?
Če mislis za vodjo jih sam nisem nadaljeval iz osebnih razlogov pa ne zaradi neznanja.
Res vazno je znanje ampak znanje nebo nikoli prekasalo dejanja!!ZAPOMNI SI TO "soncek"
Boljše je,da se osebno na štiri oči pogovorite in rešite nastalo situacijo.Prav imas NH30 ampak se ne da,ce bo po njegovo pa ce bo prav ali ne potem se lahko drugace pa so vse besede zaman.
Kaj mislite se bi o tem dalo pogovarjati z gospodom županom MO saj je on odgovoren za pozarno varnost v MO mislim da bi ga zanimala problematika in kaj se dogaja z njegovimi gasilci???
Mislim da bi lahko kar nekaj nasvetov podal da bi se to resilo enkrat za vselej.
To bi bilo odlicno ni problemov vse bi potekalo odlicno.

Na katerih izpitih ?
Če mislis za vodjo jih sam nisem nadaljeval iz osebnih razlogov pa ne zaradi neznanja.
Res vazno je znanje ampak znanje nebo nikoli prekasalo dejanja!!ZAPOMNI SI TO "soncek"
Boljše je,da se osebno na štiri oči pogovorite in rešite nastalo situacijo.Prav imas NH30 ampak se ne da,ce bo po njegovo pa ce bo prav ali ne potem se lahko drugace pa so vse besede zaman.
Kaj mislite se bi o tem dalo pogovarjati z gospodom županom MO saj je on odgovoren za pozarno varnost v MO mislim da bi ga zanimala problematika in kaj se dogaja z njegovimi gasilci???
Mislim da bi lahko kar nekaj nasvetov podal da bi se to resilo enkrat za vselej.
To bi bilo odlicno ni problemov vse bi potekalo odlicno.
Kot neodvisen opazovalec spora me zanima kje v pravilih piše, da te more poveljnik naprej opozoriti šele potem izkljućiti iz operativne enote?gonzo napisal/-a: Kar se pa tice odvzem statusa operativca si malo krsil pravila gasilske sluzbe saj me predhodno nisi opozoril ampak kar izrekel ukrep,preberi pravila.
Poveljnik je po pravilih gas. služ odgovoren je za intervencijsko pripravljenost gasilske enote;
Če poveljnik meni, da ti nisi več primeren za opravljanje operativnih funkcij te lahko izloći brez opozorila.
Seveda se imaš pa možnost pritoži.
Zanima me kakšen čin in specialnosti imaš?
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
Gonzo ,če je res tako kot je napisal Martin ,potem boš del odgovornosti moral nositi tudi sam. Saj veš ,da za spor morata biti vedno dva.Najbolje je ,da poskusite vse nastale probleme rešit v društvu za isto mizo,kajti dvomim ,da boš na GZS dosegel kaj več.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
-
Gost
mene samo zanima, kaj pomeni več..status operativca, določene specialnosti, čin in preko 500 intervencij..ali je več nekdo ki je v društvu 3 mesece, brez čina, brez specialnosti in brez izkušenj. kdo ima potem prednost v vozilu?s tem ko so gasilci iz ptuja odvzeli status operativca je vreden enako kot nekdo ki se je pridružil pred kratim. čeprav ima v svoji karieri veliko izkušenj..vprašajmo se..je bolje vzeti v vozilo zdravga človeka z izkušnjami, ali praipravnika brez znanja oz veterana brez zdravja.uros11 napisal/-a:Kot neodvisen opazovalec spora me zanima kje v pravilih piše, da te more poveljnik naprej opozoriti šele potem izkljućiti iz operativne enote?gonzo napisal/-a: Kar se pa tice odvzem statusa operativca si malo krsil pravila gasilske sluzbe saj me predhodno nisi opozoril ampak kar izrekel ukrep,preberi pravila.
Poveljnik je po pravilih gas. služ odgovoren je za intervencijsko pripravljenost gasilske enote;
Če poveljnik meni, da ti nisi več primeren za opravljanje operativnih funkcij te lahko izloći brez opozorila.
Seveda se imaš pa možnost pritoži.
Zanima me kakšen čin in specialnosti imaš?
Zanimivo, ni kaj. Vendar resnico vedo samo tisti, ki so udeleženi. Pa vendar, po sedaj še veljavnih PGS 95, ali pa tudi ne, kot je nekdo izjavil v sosednjem postu
, kakor koli že, po 2. členu o GASILSKI ENOTI in pa 5. členu o PRAVICAH IN DOLŽNOSTIH PROSTOVOLJNIH GASILCEV je poveljnik GE ravnal prav. Glede na njegovo izjavo, si še zmeraj član GASILSKE ENOTE, vendar moraš vedeti, poveljnik se mora včasih odločiti tudi v dobro ostalih članov in same enote. Biti poveljnik pomeni tudi biti malo diktatorski, kajti za opravljanje JAVNE GASILSKE SLUŽBE je odgovoren samo on pa nihče drug. Če se ne strinjaš z njegovim delom, imaš več možnosti, od izstopa , pogovora in sodelovanja z njim itd, odloćiti pa se moraš predvsem sam, ali boš užaljenec ali gasilec, ki pomaga drugim v nesreči.
Velika večina slovenskih gasilcev, ki opravljajo vodstvene funkcije in pa tudi člani PGD morda nočejo razumeti ali pa ne razumejo pomena opravljanja JAVNE GASILSKE SLUŽBE v svojem okolišu. Ko prostovoljno vstopiš v GASILSKO ENOTO, si operativni gasilec zavezan zakonu in pravilom, ki določajo delovanje gasilske enote, poleg tega da si član PGD-ja, zato pa imamo težave z samim statusom in novimi pravili GS.
LP, Boštjan
Velika večina slovenskih gasilcev, ki opravljajo vodstvene funkcije in pa tudi člani PGD morda nočejo razumeti ali pa ne razumejo pomena opravljanja JAVNE GASILSKE SLUŽBE v svojem okolišu. Ko prostovoljno vstopiš v GASILSKO ENOTO, si operativni gasilec zavezan zakonu in pravilom, ki določajo delovanje gasilske enote, poleg tega da si član PGD-ja, zato pa imamo težave z samim statusom in novimi pravili GS.
LP, Boštjan
-
Gost
Boštjan lepo in izčrpno napisano..mene zanima če bi ti bil poveljnik koga bi vzel v avto..gasilca kot sem že napisal da ima več kot 500 intervencij in določene izkušnje ali pripravnika brez vsakršnih izkušenj?v vsakem primeru je znanje na prvem mestu..ker ko so ljudje z določenim činom, brez vsakega kančka pameti kje se kaj v avtu nahaja in zakaj ta oprema je potem ti ljudje niso za operativca.v tem primeru sem 100% prepričan da je gonzo na gasilskem področju več kot sposoben.sonček pa se naj briga za sebe pa mislim da bo imel dovolj dela.ker vse kaj piše, piše raje pod skritim profilom da se nebi razvedlo kakšne ''felere'' dela on/a.SULLY napisal/-a:Zanimivo, ni kaj. Vendar resnico vedo samo tisti, ki so udeleženi. Pa vendar, po sedaj še veljavnih PGS 95, ali pa tudi ne, kot je nekdo izjavil v sosednjem postu, kakor koli že, po 2. členu o GASILSKI ENOTI in pa 5. členu o PRAVICAH IN DOLŽNOSTIH PROSTOVOLJNIH GASILCEV je poveljnik GE ravnal prav. Glede na njegovo izjavo, si še zmeraj član GASILSKE ENOTE, vendar moraš vedeti, poveljnik se mora včasih odločiti tudi v dobro ostalih članov in same enote. Biti poveljnik pomeni tudi biti malo diktatorski, kajti za opravljanje JAVNE GASILSKE SLUŽBE je odgovoren samo on pa nihče drug. Če se ne strinjaš z njegovim delom, imaš več možnosti, od izstopa , pogovora in sodelovanja z njim itd, odloćiti pa se moraš predvsem sam, ali boš užaljenec ali gasilec, ki pomaga drugim v nesreči.
LP, Boštjan
Definitivno tiste gasilce, ki so izkušeni in primerno izobraženi ter psihofizično pripravljeni, če bi v danem trenutku imel možnost izbire. Jasno, po izjavi Gonza naj bi bil izkušen gasilec, ki bi ga vsak poveljnik težko pogrešal. Tudi pripravniki morajo imeti možnost kaljenja, sicer ne v prvih vrstah, ampak ko nisi več pripravnik pa moraš prevzeti tudi odgovornost za svoj odziv na povelje. V bistvu je tu problem odnosa gasilca do gasilske enote. Kljub temu da si izkušen gasilec, član gasilske enote moraš izvajati program, ki si ga je začrtal poveljnik. Nobena vaja ne škoduje, prej koristi, s tem pa smo tudi vzgled mlajšim manj izkušenim gasilcem in pa pripravnikom v gasilski enoti. Seveda se moramo zavedati tudi, da kljub temu da smo 24 ur na razpolago, vedno ne moremo zagotavljati naše prisotnosti pri raznih aktivnostih. Tu se moramo uskladiti z poveljnikom. Glede na izjavo poveljnika, kaj se dogaja v enoti, se verjetno z pogovorom obeh strani ni dalo pomagati, zato je poveljnik pač izbral drugo pot. Je pa tudi resnica v tem, da tudi poveljnik kdaj greši in mora tudi temu primerno odreagirati na kritiko.Gost napisal/-a:Boštjan lepo in izčrpno napisano..mene zanima če bi ti bil poveljnik koga bi vzel v avto..gasilca kot sem že napisal da ima več kot 500 intervencij in določene izkušnje ali pripravnika brez vsakršnih izkušenj?v vsakem primeru je znanje na prvem mestu..ker ko so ljudje z določenim činom, brez vsakega kančka pameti kje se kaj v avtu nahaja in zakaj ta oprema je potem ti ljudje niso za operativca.v tem primeru sem 100% prepričan da je gonzo na gasilskem področju več kot sposoben.sonček pa se naj briga za sebe pa mislim da bo imel dovolj dela.ker vse kaj piše, piše raje pod skritim profilom da se nebi razvedlo kakšne ''felere'' dela on/a.
LP, Boštjan
Naj vam povem da sem se v soboto pogovarjal kar 2 uri z poveljnikom o vsem,zakaj to zakaj ono uposteval sem vase nasvete.
Se dogovoriva delno kako bi naj potekalo vse da bi bilo posteno,in nato on meni izusti ce sem pripravljen podpisati izjavo da naj bi obdolzil skupino nekih gasilcov
da so se pogovarjali o nekakasnem bojkotu vaj in intervencij kar pa nikakor ni res .
Ce bi to naredil potem bi naj tako po ovinkih dobil status operativca nazaj,ko pa se s tem nisem strinjal pa se bo moj status za nekaj casa se poslovil.
SEDAJ PA RECITE CE JE VREDEN NAZIVA GASILEC KAJ SELE POVELJNIK!!

Se dogovoriva delno kako bi naj potekalo vse da bi bilo posteno,in nato on meni izusti ce sem pripravljen podpisati izjavo da naj bi obdolzil skupino nekih gasilcov
da so se pogovarjali o nekakasnem bojkotu vaj in intervencij kar pa nikakor ni res .
Ce bi to naredil potem bi naj tako po ovinkih dobil status operativca nazaj,ko pa se s tem nisem strinjal pa se bo moj status za nekaj casa se poslovil.
SEDAJ PA RECITE CE JE VREDEN NAZIVA GASILEC KAJ SELE POVELJNIK!!
-
Nace
Moderatorji ali ni dovolj že tega jokanja na forumu. Takšne stravi rešuj znotran društva ali nimaš ˝jajc˝da bi takšne stvari reševal na štiri oči?
Naj se ta tema zaključi ker tako ne bomo nikamor prišli!
LP!
Naj se ta tema zaključi ker tako ne bomo nikamor prišli!
LP!
-
cvet32
Gonzo dosti jokanja.Pogoj da ti karkoli podpišeš ni da dobiš status nazaj.TO kar si sedaj napisal je laž.Si pa povedal da se je to dogajalo in da nisi aktivno sodeloval in da če boš to povedal pred celotnim članstvom bos zgubil renome v društvu,in da te kaj takega naj ne prosi.Bil sem zraven.Povedano ti je bilo da prinesi potrdilo z službe šele takrat se bo odločol kako in kaj.Povrh vsega pa si večer na akciji odklonil povelje in dvomi da si ga boš zaslužil(status operativca)