Spoštovani radgonski gasilci !
Stvar je treba pogledati malo naprej. Sejemsko mesto Radgona si zasluži dobro gasilsko opremo in tudi sodobno novo avtolestev. Na vodstvu gasilke enote in službe za ZIR je, da znate to predstaviti županu in svetu občine. Vsako flikanje z rabljenimi zadevami je en kurc vredno.
Plačali boste lep denar , potem pa popravljali , flikali in kleli. Občinarji bodo pa rekli , saj smo vam dali kar ste hoteli !
Če želijo, da boste gasili in reševili naj tudi kupijo, drugače naj bo kakor je. Pa ne pozabite v bližini je svetovno znano zdravilišče Radenci z kompleksom visokih zgradb. Tu so še obrtne delavnice in skladišča , ki jih lahko gasimo tudi s pomočjo avtolestve.
Želim vam , da bi vam uspelo saj imate jajca, saj ste pavi gasilci.
Pa eno slikico prilagam in upam da bo na vratih takšne naprave pisalo Gasilska enota Gornja Radgona !
Priponke
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Hvala Oskar za nasvet in lepo besedo.
Se popolnoma strinjam s tabo. Kakšna je bila približna cena te Velenjske lestve? Kaj se pa tiče Radenc, pa je to čisto neka druga zgodba. Saj veš da še občina niti ni uredila gasilskega doma in opremila, kaj šele da bi nam kaj pomagali pri nabavi AL. Se pa popolnoma strinjam s tabo da so Radenci in hoteli zelo pereča točka in smo lahko ZELO hvaležni, da se še tam ni nič kaj tragičnega zgodilo.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Vsako flikanje z rabljenimi zadevami je en kurc vredno.
Plačali boste lep denar , potem pa popravljali , flikali in kleli.
Se nebi strinjal. Pred kratkim smo nabavili rabljen GVC(že polnoleten) pa res smo tud flikali in kleli smo pa tud ogromno pridobili kot prvo noben razen nekaj posameznikov nam niso pomagali nič tako, da nam noben ne more oporekat pa tud dolžni nismo nič. Operativna pripravljenost enote je bistevno večja saj ko en GVC pelje kakšno vodo ali je na servisu imamo zlato rezervo, pridobili smo tudi precej opreme in novo navdušenost med člani-operativci, pa tud garažo smo primerno priredili tako da mislim da bomo sedaj vedno na treh vozilih.
Ker pa je govora o AL naj omenim tudi lestev PGD Slovenska Bistrica ki je prispela iz Japonske precej v letih. Sodelovala je že na ogromno int. in opravila zelo pomembno delo. Če ni posluha za novo sem jaz vsekakor za rabljeno. Res pa da rabljeno ne izrabljeno!!
man 14.284 napisal/-a:Če bi varnost jemali resno kot bi jo morali bi 50% AL po Slovenji že moralo romati na obnovo ali odpad!!
Točno to sem napisal in sem vesel da se sedaj strinjaš , ker en post prej se nisi. Ampak da ne bova zašla iz Radgone in njihovih potreb.
Zakaj kupovati rabljeno, če se z malo volje da nabavit novo. Smo v Evropi in niti župani sosednjih občin se ne morej dogovorit kako bodo zagotoviuli požarno varnost ljudi. Predstavljaj si turista v hotelu v Radencih , ki ga je treba rešiti iz balkona. Pa se pripelje stara lestev, ki je bila takrat narejena ko se je on rodil !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Vse kar navajata Oskar in Peter več ali manj drži!
Po mojem mišljenju Oskar gleda na daljši rok kar je pozitivno.
Peter ima tudi prav, bolje starejše kot nič!
Vendar sedaj potegniti iz tega kompromis, kar se tudi da. Vendar so to poteze katere že bolj spadajo v segment ZS kot tema foruma. Pa ne, da bi bilo kaj nelegalno, daleč od tega ampak takšna usklajanja potrebujejo debato za skupno mizo kjer se srečata povpraševanje in ponudba.
Stvar je v tem, da se tukaj potegne zlata sredina, kajti povsem razumljivo je, da na regijo ali na določeno razdaljo mora obstajati vsaj ena AL, to je dejstvo za čas v katerem živimo!
Lahko poiščemo rabljeno lestev v izpravnem stanju katera deluje BP, vendar je potrebno vedeti, da se njen čas do izteka uporabnosti izteka bistveno hitreje kot novi. To pomeni, da smo pridobili ustrezno tehniko, amak žal za bistveno krajši čas katero bo potrebno tudi bistveno hitreje nadomestiti z drugo. Poleg tega je potrebno upoštevati stroške vzdrževanja, kateri so pri starejši lestvi večji in pogostejši! Starejša tehnika nam navse zadnje nudi tudi manj prednosti. Ni pa za prezreti tudi dejstvo, da nam te rabljene lestve v tujini nudi večinoma posredniška firma. Ali ste kdaj kupovali rabljeno osebno vozilo in, ali je bilo z njim res vse OK in ni potrebovalo nobenega dodatnega vložka? DVOMIM!
Postavljati takšno tehniko na rabljeno podvozje pa je zame oprostite, APSURD. Podvozje pri tej tehniki predstavlja komaj ca. 1/6 ceno glede na skupni vložek. Prosim lepo, kaj pa ste s tem pridobili? Nič drugega kot strošek predelave starega podvozja in izgubo garancije na podvozje.
Recimo, da se odločite za vodilnega proizvajalca v EU MAGIRUS kateri spada v EU koncern IVECO MAGIRUS kjer lahko pridobite ob skupnem naročilu novo podvozje IVECO po ceni kakšnega rabljenega konkurenčnega tako, da po mijem mnenju nima smisla združevati staro z novim. Pri tem dobite tudi avtomatsko CS sistem na lestveniku kateraga pri ostalih tako rabljenih kot novih ne boste deležni.
Odločitev pa je seveda vaša, jaz vem, da bi vztrajal v tej smeri in iztržil najboljše iz dvorišča proizvajalca!!!
Jaz se popolnoma strinjam da z novo AL se izniči OGROMNO problemov, ki bi jih rabljena AL lahko "prinesla" zraven. Dejstvo pa je, da je vse na koncu odvisno
od župana in sredstev ki se bodo drugo leto namenila iz občinskega proračuna. Najrajši bi imeli novo AL in bomo tudi probali prepričati župana v nabavo NOVE
AL. Če pa to občinski proračun nebo mogel "požreti" pa nam druga ne ostane kot pa DOBRA rabljena AL. Logično gledano bi nabavo AL mogle podpreti tudi sosednje občine ( Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnci in Apače ), ampak zelo dvomim. Vsaj kaj se tiče Radenc saj se mi zdi da tam nekega posluha za gasilstvo ni (glede na prej omenjeno opremljenost PGD Radenci). Ravno Radenci so z hotelom zelo velik pereči problem kar se tiče AL in reševanja z njo. No, mogoče pa se motim in bo našemu županu uspelo prepričati tudi ostale župane v skupno investicijo - SAJ JE TO INVESTICIJA V ŽIVLJENJA IN REŠEVANJA LE TEH!!!!!
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
rfireman napisal/-a:Naša je letnik 2007, proizvajalec Magirus, dolžina 37 m, cena 650.000 evrov, da glava peče
Pa še vedno elektronika ˝rikne˝ v Preboldu
Ja, žalost
Ne bi priporočal te ALK, ker je proizvajalec švoh, to so mi povedali "stari" gasilci
Sem opazil, da sem se narobe izrazil v zadnjem stavku, to je bilo mišljeno za AL bivšega proizvajalca TEHNOMEHANIKA, kar se tiče Magirusa......no mi imamo že drugo AL zapored od njih, pa ne zaradi lepšega
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
mundat napisal/-a:No, mogoče pa se motim in bo našemu županu uspelo prepričati tudi ostale župane v skupno investicijo - SAJ JE TO INVESTICIJA V ŽIVLJENJA IN REŠEVANJA LE TEH!!!!!
Župani občin Zgornje Gorenjske bodo skupaj kupili lestev za JZ GARS Jesenice. Kjer je volja je tudi pot.
Glede na vrednost, ki jo nudi občina zaenkrat, si bomo kupili le tri preklopne lestve v Obiju! Toliko malo za šalo malo za res.
Za nas in občane bi bilo najbolje, da kupimo (dobimo je itak ne) novo lestev, ki zadovoljuje vsem standardom in željam.
To da iščemo tudi rabljeno še ne pomeni ničesar, vendar glede na stanje v naših mali občinah moramo iskati tudi alternativo. In to dela Tomaž.
Glede nabave rabljenih vozil sam osebno ne vidim nobene težave. Če je stara lestev držala 38 let!!! bo nova-rabljena tudi zdržala kar nekaj.
Ne iščemo pa izžete in prastare lestve temveč cca 10-12 let staro. Je pa veliko vprašanje če bomo v teh okvirih sploh našli ustrezno, cenovno ugodno in brezhibno!
V kaj drugega ne bomo šli.