Kadar postanes iz operativca pripravnik !!

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
gonzo

Kadar postanes iz operativca pripravnik !!

Odgovor Napisal/-a gonzo »

Ja dragi gasilci PROSTOVOLJCI vas zanima kako??
Se prej pa me zanima kako je to sploh dovoljeno kaksen je to poveljnik da naredi to svojim gasilcem??
sixkiller

Odg: Kadar postanes iz operativca pripravnik !!

Odgovor Napisal/-a sixkiller »

Mogoče tako, da nimaš opravljenega tečaja za gasilca in si se sedaj štel za operativca, ker si bil prvi v gasilskem domu....?
Sam da vode ne zmanka!
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Verjetno nisi v toku dogajanj. Nisi se izobraževal.
Darko
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Mogoče bi pa najprej napisal kaj se je zgodilo in zakaj , pa bi šele nato odprli debato . Razloge pa navesti čim bolj korektno , ne gledano samo iz ene strani , če je možno .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
pbi

Odgovor Napisal/-a pbi »

Hm.Zanima me s katerega drušva prihajaš?IN ALI SI dobil odgovor zakaj je do tega prišlo?Moram ti povedat, da se je pred leti tudi meni podobno zgodilo.Je pa res, da so dejstva za odvzem bila opravičena.Ker sem pa se bolj potrudil in pokazal več zanimamnja za GD sem ta status pridobil po nekajmesecih nazaj.Preučil sem vse društvene zapise ,akte in statut ter ugotovil da ima to možnost povelnik narest.Malo moramo upoštevati tudi kaj mora operativec dat za društvo in samo kaj mu je pravica.In če si naredil tečaj za gasilca potem smatram da to moras vedet + interno kako imate dejstva nastavljena.
Srečko.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Končno ena zanimiva tema. Oglasil se je Tona, Drarko itd..

Gonzo vrgel si kost kot se ne spodobi. Napiši kaj je bilo , kaj so dejstva, potem bomo naprej.
Vsak dober poveljnik ima svoje gasilce v določenih "predalčkih": pripravnik, gasilec operativec, gasilec itd.. Vsi nismo za vse in poveljnik , oziroma poveljstvo si naredi seznam na katerem ima naprimer: operitivce z pozivnikom , operativce ki so obveščeni o intervenciji po GSM, strojnike itd...ponekod imajo celo hitro operativno skupino...
Menim, da si ti že bil v neki skupini pa si ga nekaj polomil. :?: #-o
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
pomlad

Odgovor Napisal/-a pomlad »

=D> Martin. =D> Ptuj.Samo par klicev in podatki so na dlani.Ste redko društvo, ki si je to dovolilo naredit.Korak pravici.Obstaja veliko društev v katerem se najdejo sitne ribe ,ki iščejo samo svoje pravice :Dolžnosti kot da ne obstajajo.Prav je tako, da se takšnim odvzame status operativca.Nič nebi naredili, ko se pa kaj zgodi pol pa piskanje.Še enkrat Bravo Povelnik Ptuja.
Gonzo nisi pripravnik le status operativca ti je bil odvzet.
gonzo

No pa dajmo nekaj napisat .
Sem gasilec pred prejsno sredo se operativec in to zelo dober operativec saj imam v svojem kratkem stazu (nekaj let) cez 500 intervencij.
Sem iz osredje enote na nasem obmocju .
Status gasilca pa naj bi izgubil zato ker naj bi (bojkotiral) vaje in intervencije zadnje case,moram pa dodati se to da sem pred meseci zacel delati pri PRIVATNIKU katerega pa prostovoljni gasilci ne zanimajo zal.
Tega pa zal mojega "poveljnika" ne zanima .
Moram pa dotati se to, da se z njegovim delom v drustvu nisem strinjal in se do nadaljnega tudi ne bom, saj vodi drustvo NEPRAVICNO!!!
toliko za zdaj.
gonzo

Glej glej pa delamo tako kaj pomlad me pa res zanima a si njegov!!
pa vprasaj poveljnika na ptuju kdo ga je volil pa kako je prisel na funkcijo poveljnika!!
gonzo

Vsak dober poveljnik ima svoje gasilce v določenih "predalčkih": pripravnik, gasilec operativec, gasilec itd..
Lep stavek gospod Oskar res je VSAK DOBER POVELJNIK res pa je tudi da moj nima predalčkov!!
lader49

Odgovor Napisal/-a lader49 »

Gonzo nisi izgubil kot si napisal status gasilca(status operativca)ker čina ti nemore nobeden uzet.Ker pa si tako nerodno napisal ,se bojim da je to: lastna hvala- cena mala.Da so pa privatniki tako čudno obrnjeni proti gasilcem pa nic novega .To se dogaja povsod.Če pa se njim kaj zgodi pol pa bi te najraje kupili. [-o<
lader49

Odgovor Napisal/-a lader49 »

Predlagam da se pritožiš na GZS če smatraš da se ti je zgodila krivica.
pomlad

Odgovor Napisal/-a pomlad »

Prihajam z ormoškega konca in sem bil prisoten na vašem občnem zboru.Nise ne tvoj in ne njegov.Samo skušam razumet tebe in povelnika.Ker ste imeli na tem občnem zboru volitve kjer je bil kandidat samo eden mi je znano kako je gdo bil izvoljen.Tako ste si nastavli nemore vam sedaj vesolna slovenija pomagat.Je pa res da je vodstvo bilo izvoljeno v 85%.tako da dvomim da je prišel do fukcije na čuden način.Po mojem mnenju kot sem prej napisal vas je 15% ki se se ne strinjate (kar je logično in razvidno že iz samega obcnega zbora gdo bo cel njihov mandat proti vsemu kar bodo naredili)predvidevam pa da si med njimi kar razbiram sedaj s tvojih besed.Pa verjemi da niste edini ki se vam to dogaja.Če pa misliš da ti je naredil krivico pa se obrni in pritoži na GZS kot ti je predlagal lader.LP
gonzo

Dandanes si pošten pa se ti dogajajo stvari katere se ti nebi smele ampak je že tako.
Nikoli nisem imel pomislekov da bi kdaj bilo na kaksen nacin skodoval drustvo,vendar sem si vedno gasilce predstavljal drugace kot mi to kaže sedanji poveljnik,rad pomagam ljudem pa ce tudi je se tako nevarno sem tam,imam voljo mocno ampak se v teh razmerah ne da.
Vidm nepravilnosti ampak spet je tu drustvo za katerim se pa skrivajo doloceni ljudje.
Pregovor pravi: Ce si z volkovi potem tuli z njimi!
JAZ PA HOCEM BITI Z GASILCI IN SE DRUŽITI Z NJIMI!!
PRAVICA IN ENAKOPRAVNOST ZA VSE GASILCE TUDI ZATE POVELJNIK!
MartinV

Odgovor Napisal/-a MartinV »

Pozdravljeni!

Kar nekaj gostov je predlagalo Gorazdu (''Gonzo''), da predstavi vzroke za nastali dogodek. Konkretnega odgovora Gorazd ni podal. Bom poskušal pa jaz predstaviti te stvari.
Odvzem statusa operativca se je ''zgodil'' v PGD Ptuj in sicer petim gasilcem, članom PGD Ptuj. Zakaj? Ti člani so se sestajali in se dogovarjali, da načrtovano ne bodo hodili na redne gasilske vaje (organizirane vsako sredo) in druge oblike usposabljanja operativnih gasilcev ter da bodo bojkotirali intervencije. O namenih teh dogovorov v tem trenutku ne bom pisal, so pa znani. Zraven so k opisanim aktivnostim nagovarjali tudi druge člane, predvsem mlajšo generacijo. Dogovor o bojkotiranju intervencij so pozneje spremenili tako, da bodo na intervencije prihajali, ko bodo vsa potrebna vozila že izvozila (in praviloma to tudi izvajali).
Glede na opisane dogodke jim je upravni odbor na predlog poveljnika društva odvzem status operativnega člana. Kaj se jim je s tem spremenilo? Razen tega, da ne smejo v prvo vozilo brez dovoljenja vodja GE Ptuj, ničesar drugega. Še vedno lahko pridejo na intervencijo, pomagajo ljudem in pomoči potrebnim,... Tudi čini so jim ostali, še vedno so člani gasilske enote, ustrezno so zavarovani, imajo zadolženo zaščitno opremo. Praviloma imajo te pravice naši gasilci, kateri imajo status pripravnika in te pravice ima pet članov GE Ptuj, kateri so izgubili status operativca. Od tod govorice, da so sedaj pripravniki.
Kot je napisal Oscar, zanimiva tema, o kateri pa se bo še dolgo pisalo.
Z moje strani toliko, če bo potrebno, pa drugič več.

Lep dan še naprej!

Martin
Zaklenjeno