Vt črpalke Udor
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Vt črpalke Udor
Lep pozdrav
Sem nov na forumu. V našem gasilskem društvu smo leta 2007 kupili novo sodbno gasilsko vozilo GVV1 iveco.
Nakup smo opravili pri Svit-Zolar Ivan. Šlo je za korekten odnos, možakar nam je ustregel na vseh področjih.
Kmalu po nakupu smo se odpravili na Kras, kjer je bil velik požar. Tam nam je prvič uničilo zobnik na VT črpalki.
Zadevo smo reklamirali in zopet smo imeli lahko vaje. Na požaru v vasi, pa nam je spet zagodla črpalka. Ista zgodba.
Svit se je jezil, da ne znamo uporabljati črpalke, vendar zmeraj jo vklapljajo trije, ki so za to zadolženi in tako, kakršna
je on dal navodila. Po dobrem letu je črpalka postala spet glasna in zahtevali smo zamenjavo kompletne črpalke. On je to storil v garanciji, za kar smo bili zelo zadovoljni. Zadnjič na vaji pa je spet postala glasna. Z njo smo izpraznili okoli 5 cistern, in zopet se je ponovila ista zgodba. Spet je zaropotalo.
Sedaj pa me zanima, če ima še kjero društvo take probleme, ker sem se zadnjič pogovarjal, da je tud enemu društvu iz kroga 30 km šel zobnik v pumpi. Avto pa so prav tako kupili pri njem isti čas, kot mi.
Malo sem razmišlal, pa se mi je porodila misel, da je pa mogoče kaj narobe z odgonom, da pride do tega.
Prosim za vaša mnenja. Črpalka je znamke Udor
Sem nov na forumu. V našem gasilskem društvu smo leta 2007 kupili novo sodbno gasilsko vozilo GVV1 iveco.
Nakup smo opravili pri Svit-Zolar Ivan. Šlo je za korekten odnos, možakar nam je ustregel na vseh področjih.
Kmalu po nakupu smo se odpravili na Kras, kjer je bil velik požar. Tam nam je prvič uničilo zobnik na VT črpalki.
Zadevo smo reklamirali in zopet smo imeli lahko vaje. Na požaru v vasi, pa nam je spet zagodla črpalka. Ista zgodba.
Svit se je jezil, da ne znamo uporabljati črpalke, vendar zmeraj jo vklapljajo trije, ki so za to zadolženi in tako, kakršna
je on dal navodila. Po dobrem letu je črpalka postala spet glasna in zahtevali smo zamenjavo kompletne črpalke. On je to storil v garanciji, za kar smo bili zelo zadovoljni. Zadnjič na vaji pa je spet postala glasna. Z njo smo izpraznili okoli 5 cistern, in zopet se je ponovila ista zgodba. Spet je zaropotalo.
Sedaj pa me zanima, če ima še kjero društvo take probleme, ker sem se zadnjič pogovarjal, da je tud enemu društvu iz kroga 30 km šel zobnik v pumpi. Avto pa so prav tako kupili pri njem isti čas, kot mi.
Malo sem razmišlal, pa se mi je porodila misel, da je pa mogoče kaj narobe z odgonom, da pride do tega.
Prosim za vaša mnenja. Črpalka je znamke Udor
Odg: Vt črpalke Udor
A mogoče veš poreklo te črpalke! Mi imamo neko italjansko, pa imamo prav tako probleme, le da je bil Iveco (GVV1) delan pri izdelovalcu iz Celja (El. T.....)!
Se bom pa pozanimal ali gre mogoče za isto!
LP
Se bom pa pozanimal ali gre mogoče za isto!
LP
Zadeva me malo zanima, (predvsem hidravlični pogon) pa sem malo pogledal kaj pravi stric Gogle.
Na spodnji povezavi sem nekaj našel, mogoče se najdete tudi vi.
http://74.125.43.132/translate_c?hl=sl& ... vYrjf8K-4Q
http://74.125.43.132/translate_c?hl=sl& ... q2qIPrqLRg
Strani je stric Gogle tudi prevedel za lažje razumevanje. Se pa potrebni vrtljaji črpalke gibljejo okrog 600 min-1. Priporočajo tudi reduktorje v razmerji 2.2:1.
Če sem falil, naj me kdo prosim popravi.
Na spodnji povezavi sem nekaj našel, mogoče se najdete tudi vi.
http://74.125.43.132/translate_c?hl=sl& ... vYrjf8K-4Q
http://74.125.43.132/translate_c?hl=sl& ... q2qIPrqLRg
Strani je stric Gogle tudi prevedel za lažje razumevanje. Se pa potrebni vrtljaji črpalke gibljejo okrog 600 min-1. Priporočajo tudi reduktorje v razmerji 2.2:1.
Če sem falil, naj me kdo prosim popravi.
Pozdrav iz Hrvatske!
Mi imamo na vozilu TAM 75T5 već 20.godina pumpu "UDOR" spojenu preko kardana vozila!
NIKAD do sad nismo imali niti jedan problem sa njom niti smo je servisirali!!!! Jednom godišnje promjenimo ulje u pumpi i to je to!
Inače, pumpa je protoka 150 litara!
Lp.
Mi imamo na vozilu TAM 75T5 već 20.godina pumpu "UDOR" spojenu preko kardana vozila!
NIKAD do sad nismo imali niti jedan problem sa njom niti smo je servisirali!!!! Jednom godišnje promjenimo ulje u pumpi i to je to!
Inače, pumpa je protoka 150 litara!
Lp.
-
Gost
Jutri se peljemo na Ptujsko goro na servis.
Kakor sem sedaj zastopil, imamo med odgonom in pumpo neki zobnik, in tisti zobnik je do sedaj bil najšibkejši člen.
Tisti zobnik po mojem zreducira vrtljaje odgona in vrtljaje črpalke.
Poročam, ko pridemo iz servisa
Kakor sem sedaj zastopil, imamo med odgonom in pumpo neki zobnik, in tisti zobnik je do sedaj bil najšibkejši člen.
Tisti zobnik po mojem zreducira vrtljaje odgona in vrtljaje črpalke.
Poročam, ko pridemo iz servisa
Jutri gremo k njemu na servis, pa bomo videli, kako bo.
Počasi imam že nezaupanje v ta visokotlačni sistem.
Po mojem ta prenos ni v redu, da se to dogaja, kajti delamo po navodilih proizvajalca
Počasi imam že nezaupanje v ta visokotlačni sistem.
Po mojem ta prenos ni v redu, da se to dogaja, kajti delamo po navodilih proizvajalca
Včeraj smo bili na servisu. Odnos je bil korekten. Šel je zobnik med odgonom in pumpo. Se je g. zolar zavzel in preveril vse dele avtomobila. Zmeril je tudi obrate odgona. Mogoče je 100 obratov več, kot je pisnano, vendar to ne igra vloge. Zobnik bo reklamiral. Sedaj dela bp. Upam, da bo tako tudi v prihodnje
Črpalke UDOR so zagotovo kvalitetni izdelek saj na vozilih, tudi določenih proizvajalcev nadgradenj v Sloveniji, delujejo nemoteno in brez okvar že več kot 10 let.
Za takšne napake običajno ni kriva sama črpalka, ampak na takšno vplivajo drugi vzporedni dejavniki med katere pa ne moremo prištevati uporabo (vklop / izklop).
Za takšne napake običajno ni kriva sama črpalka, ampak na takšno vplivajo drugi vzporedni dejavniki med katere pa ne moremo prištevati uporabo (vklop / izklop).
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
V nedeljo smo imeli vajo. Na avtu sosednjega društva je prav tako zaropotala črpalka, oziroma zobnik, ki reducira obrate