Odpeljali so tudi Lado Nivo, ki pa so jo že našli. Kakršne koli informacije so dobrodošle.
Vlom v GD Škocjan
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Vlom v GD Škocjan
Včeraj so vlomili v GD Škocjan (GZ Grosuplje) in odnesli petnajst (15) operativnih oblek, čelad in škornjev.
Odpeljali so tudi Lado Nivo, ki pa so jo že našli. Kakršne koli informacije so dobrodošle.
Stati inu obstati. /Trubar/
-
IGOR 23
Odg: Vlom v GD Škocjan
Dragi "gost". To niso zadeve pri katerih bi se lahko smejal
. Za gasilsko društvo je to velik udarec, predvsem pa tudi zmanjšana operativa, če sploh še imajo kaj za obleči, če pride do intervencije. Globoko upam, da bodo kaj kmalu našli opremo, tistemu, ki je to naredil bi pa kratko malo odrezal.... . Gasilcem v Škocjanu želim čimprejšnjo vzpostavitev operative. Bomo pomagali iskati, če se kje kaj najde na črnem trgu
. LP gasilec IGOR
Predlog da se društva zavarujejo pred krajo je tak da si v domu namontirajo senzorje gibanja in ko pride do aktivacije se sproži sirena na gasilskem domu. In tako so vsi operativci v parih minutah pred domom.
lp sebastjan
P.S.: Kolegom iz naše zveze pa resnično želim da bi našli opremo, katero pogrešajo.
lp sebastjan
P.S.: Kolegom iz naše zveze pa resnično želim da bi našli opremo, katero pogrešajo.
Zanimivo pa je da se prav danes v oglasih pojavijo objave o prodaji zaščitne obleke in zaščitne čelade!!
Upam da ni to, o čemer je govora v tej temi!!!
Gasilci si komaj pridobimo sredstva za nakup zaščitne opreme, potem ti jo pa ukradejo....
... še tat ni pred tatom varen .....
Gasilci si komaj pridobimo sredstva za nakup zaščitne opreme, potem ti jo pa ukradejo....
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Za oglasa za PBI obleko in za čelado Rosenbauer Heros osebno jamčim, da sta pridobljeni na legalen način in ju imata lastnika že nekaj časa v posesti. Oba pa sta tudi forumovca in vredna zaupanja!FONTANA napisal/-a:Zanimivo pa je da se prav danes v oglasih pojavijo objave o prodaji zaščitne obleke in zaščitne čelade!!
Fontana, da ne boš v dvomih, jaz prodajam čelado Heros in jaz sem tisti ki je novico o vlomu dal na Portal.FONTANA napisal/-a:Zanimivo pa je da se prav danes v oglasih pojavijo objave o prodaji zaščitne obleke in zaščitne čelade!!
Ja ni kej...hud detektiv si...FONTANA napisal/-a:Zanimivo pa je da se prav danes v oglasih pojavijo objave o prodaji zaščitne obleke in zaščitne čelade!!
lp
......dream until your dream come true......
Bobby
Bobby
Jah no da je stvar lahko še slabša, sem izvedel včeraj popoldne, ko mi je njihova članica povedala,
da je šla tudi prikolica, motorka oz. komplet za trodelca.
da je šla tudi prikolica, motorka oz. komplet za trodelca.
Stati inu obstati. /Trubar/
bobby in pes saj vas ne obtožujem. Sem samo malo povezal slučaj. Je pa žalostno to da se krade v GD intervencijske obleke in opremo, katero uporabljaš le za namene reševanja in samo zaščite na intervencijah! Kaj bo počela oseba z opremo ki jo je ukradla pa si ne predstavljam ..... je ja namenjena določenemu namenu?
Vseeno vaju pa sprašujem odgovor je laho na PM zakaj prodajate obleko in čelado? V našem društvu se to še ni zgodilo in mislim da se ne bo.... postane prej vse neuporabno in zastarelo kot pa primerno za odprodajo!
Vseeno vaju pa sprašujem odgovor je laho na PM zakaj prodajate obleko in čelado? V našem društvu se to še ni zgodilo in mislim da se ne bo.... postane prej vse neuporabno in zastarelo kot pa primerno za odprodajo!
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Z svojo opremo delam kar hočem 
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Da ti jaz odgovorim...FONTANA napisal/-a:bobby in pes saj vas ne obtožujem. Sem samo malo povezal slučaj. Je pa žalostno to da se krade v GD intervencijske obleke in opremo, katero uporabljaš le za namene reševanja in samo zaščite na intervencijah! Kaj bo počela oseba z opremo ki jo je ukradla pa si ne predstavljam ..... je ja namenjena določenemu namenu?
Kaj bo počela oseba z ukradeno opremo? Verjetno se bo finančno okoristila in jo prodala, verjetno ne v Sloveniji ampak na kakšne druge trge... Sicer pa mislim, da vsi upamo, da zločinca dobijo in društvo dobi opremo nazaj!
Glede oglasov na internetu pa je tako. Vsak posameznik si lahko sam kupi opremo in z njo dela kar hoče. Osebno poznam kar nekaj gasilcev, ki so si opremo kupili sami (kar je po eni strani žalostno) in seveda jo lahko proda zaradi česarkoli že! Tako kot ti lahko prodaš svoj avto kadarkoli hočeš in razlog sploh ni pomemben!
Sedaj pa prosim da se vrnemo na temo!
še to bi jaz vprašal; kaj si res posamezniki sami kupujete opremo za reševanje/gašenje? Zakaj?Vrsho napisal/-a:Glede oglasov na internetu pa je tako. Vsak posameznik si lahko sam kupi opremo in z njo dela kar hoče. Osebno poznam kar nekaj gasilcev, ki so si opremo kupili sami (kar je po eni strani žalostno) in seveda jo lahko proda zaradi česarkoli že! Tako kot ti lahko prodaš svoj avto kadarkoli hočeš in razlog sploh ni pomemben!
Določene kose opreme ja, sploh če si na njih navajen. Na minimumu se težko dela bolje....se pa da!