plača poklicnega gasilca

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odg: plača poklicnega gasilca

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Skratka ,plače za kozlat in so sramota za poklice ,ki jih nekateri opravljate (mo). :(
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

In poleg vsega tega kar si omenil Marko, nas sedaj še čaka recesija in zamrznitev višanja oz. uskladitve plač. Gasilci so z novim plačnim sistemom kar nekaj pridobili, mi npr. totalno nič tako da so vsaj nekateri dobili ampak na koncu bomo pa vsi popuš....
Od leta 2000 so javne plače stale pri miru kao zaradi nove ureditve, država je imela visoko gospodarsko rast pa so si nekaj izmislili samo, da nam ne bi dali več denarja, sedaj pa imajo več kot odlični izgovor - RECESIJA :evil: Da dol padeš
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
gost mb

Odgovor Napisal/-a gost mb »

ta tema in dosežki v plačnem sistemu so poglaviten razlog za ustanovitev "Skupnosti gasilskih zavodov".
Direktorji bodo preko tega poskušali vplivati, verjetno pa ne za boljši standart zaposlenih - vsaj tako kaže
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Se strinjam da so plače nizke, samo verjetno bo to treba rešit na drugačen način, z tarnanjem se ne bo nikamor prišlo...

Ne dolgo nazaj smo bili na obisku v Munchenski poklicni brigadi. Izmena , ki trenutno nima intervencije, pač dela.
Imajo svojo avtomehanično delavnico, kjer popravljalo in izdelujejo nadgradnje , servisirajo avtomobile , itd.. za vsa društva v okolici (tudi prostovoljce). Imajo kovačnico, tesarsko delavnico , stružnice , vse kaj pač sodi zraven in vse naredijo/popravijo sami. Imajo celo šivalnico kjer popravljalo uniforme in drugo opremo...

Sej pri nas imamo neke servise gasilnih aparatov, ampak tam ne dela celotna izmena ...
Je pa logično da se jim s tem potem tudi plača dvigne, ker so produktivni in v delovnem času proizvajajo/popravljalo stvari...

V času krize vam nihče ne bo povečal plače kr z niča, sploh ko ljudje delajo po 10h v tovarni za strojem , pa imajo dosti majnše plače ....

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

gost mb napisal/-a:ta tema in dosežki v plačnem sistemu so poglaviten razlog za ustanovitev "Skupnosti gasilskih zavodov".
Direktorji bodo preko tega poskušali vplivati, verjetno pa ne za boljši standart zaposlenih - vsaj tako kaže
Na tak način tega ne boste rešili. Polek tega pa nimajo vsi poklicni gasilci takih (relativno slabih) plač, tako stanje je samo pri zaposlenih v JZ.
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

Gasilci so po novem plačnem sistemu profitirali, vidim pri nas in fantje so tudi zadovoljni. Ta plavi smo pa kot velikokrat že do sedaj potegnili ta kratko :evil:
Brnc

Odgovor Napisal/-a Brnc »

Pozdravljeni!

Podoben sistem kot ga imajo v Munchenski poklicni brigadi je tudi v PGE Celju. -tak da smo mi tudi pridni takrat ko ni intervencije :D
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

rfireman napisal/-a:Gasilci so po novem plačnem sistemu profitirali, vidim pri nas in fantje so tudi zadovoljni. Ta plavi smo pa kot velikokrat že do sedaj potegnili ta kratko :evil:
Zakaj saj je za vse osnova 22 plačilni razred, ostalo je stvar notranje organizacije.
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

Ni res, glede na prejšnji količnik plače so nas dali v "ustrezni razred". Osnovni razred je 21, jaz sem padel v 23., ker sem prej imel količnik 2.50, je pa zanimivo, da tisti, ki so imeli prej manjši količnik kot jaz imajo sedaj višji plačilni razred. Je pa res, da so dobili nekaj gor zaradi delovnih let, kar se mi zdi zelo prav, to govorim za gasilce, ker pri nas tega ni bilo :evil:
ferdo

Odgovor Napisal/-a ferdo »

Pero tvoj odgovor ,da nekaj moraš delat je bedast, ker v vseh zavodih se nekaj dela, če ne drugo je dosti vaj in spoznavanje opreme nismo pa postavljeni zato da bi bili proizvodni delavci.Sicer pa od tebe kaj pametnega tako niserm pričakoval
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Ah ferdo daj no.

Pero je povedal čisto vredu. Gasilci v SLO (na srečo) nimamo toliko dela, da bi bili večino delavnika na intervencijah. S tem se verjetno strinjate vsi poklicniki. Tako je čisto na mestu, da bi bilo smotrno razmišljati o profitabilnem delu, ki bi ga lahko opravljali v tistem času, ko ni gasilskega dela. Pa saj to ne pomeni, da je potrebno šivati ognjevarne obleke, popravljati vozila. Poznamo še pisarniška dela, ki ne zahtevajo pretirane fizične moči in so sorazmerno dobičkonosni. V 12 urni izmeni se sigurno najde kakšna ura, kjer bi se dalo delati za denar. In marsikateri to že počnejo.

Je pa res, da se delo v posameznih poklicnih enotah ne more uvesti generalno za vse enako, ampak v vsaki enoti individualno. Med gasilci je veliko računalničarjev, informatikov, električarjev, ekonomistov ... Servisiranje gasilnih aparatov in IDA v Sloveniji ne more prinašati zadostnega vira zaslužka, saj je po moje na eni strani sorazmerno malo povpraševanja in kar veliko ponudnikov.

Pa ne me zdaj preveč okregat :oops: . Cajti so slabi in vsi bi mogli malo stisnat (ne pa samo jamrati). Jaz imam kar nekaj idej, samo kaj ko nisem poklicni gasilec :D .
Rok Ušen, GČ I. st.
ferdo

Odgovor Napisal/-a ferdo »

Sicer je tako vseeno ,da bi vam odgovarjal vendar tega ne boste razumeli tako dolgo dokler ne boste poklicni in boste na stvari gledali drugače kot sedaj ko ne veste ,da poklicni opravljajo kar precej del ki jih druge podobne službe ne
Rok Ušen

Ferdo - malo za šalo. Ti kot dodatno delo ravno lektoriranja ne bi mogel opravljati :lol: :lol:

Ali lahko vprašam, kako je pri poklicnih gasilcih z dopustom? Sicer malo mimo teme, ampak je zadeva kar precej povezana.
Koliko dni dopusta imate poklicni gasilci na leto? Ali je kakšen dodatek na zahtevnost poklica?
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Ferdo ko tako delaš, potem mi pa opiši do potankosti eno izmeno, kaj vse SI naredil...
Ali pa opiši , kaj je naredila celotna izmena recimo 7 gasilcev...

Govoriti dosti, je subjektvino. Govoriti da ne moremo razumeti, pa je čisto brezvezni izgorov. Če bi bilo zadaj kaj resničnega, bi tule naštel argumente pa bi bila zadeva rešena, ne pa da luft mešaš ...
Kaj misliš da še nikoli nisem bil v dobeni poklicni enoti ? Misliš da se nikoli ne vozim mimo, in vidim kaj delate ...

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Rok Ušen

No, ali lahko zdaj nadaljujemo s temo?

Zanima me ...
Ali lahko vprašam, kako je pri poklicnih gasilcih z dopustom? Sicer malo mimo teme, ampak je zadeva kar precej povezana.
Koliko dni dopusta imate poklicni gasilci na leto? Ali je kakšen dodatek na zahtevnost poklica?
Kako je s tem?
Rok Ušen, GČ I. st.
Zaklenjeno