NOŠENJE GASILSKE UNIFORME
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: NOŠENJE GASILSKE UNIFORME
Jaz se normalno identificiram z gasilsko delovno obleko....je pa res da obstajajo gasilska delovna oblačila ki pa niso tipizirana. Ne morem pa se identificirat z oblačili, ki mi stojijo kot žakl na meni, se trgajo ko plezam po kamionu in so 2x pretežka kot bi morala bit! Ko izbiram med predpisi in funkcionalnostjo, vedno izberem slednje. Če bi pa imeli mi gasilci še pravo gasilsko vodstvo na GZS, do teh vprašanj sploh nebi prihajalo.
Čist na hitro...
Če so obleke preveč 'čudne', se ne bo hotel noben poistovetiti s tistim, kar predstavlja. Eden naših članov je rekel, da v del. oblekah zgledamo kot vratarji.
Če je obleka preveč všečna, bomo še več naših pripadnikov gledali, kako jo uporabljajo za vsakdanja opravila.
Meni osebno se zdi zakon obleka, ki jo imajo uslužbenci gasilske šole. Windstoper jakna je verjetno mal predraga za vsakdanja opravila in ne tudi nujno potrebna, vendar sem prepričan, da se da v istem kroju narediti iz drugega materiala (kot so recimo hlače).
Če so obleke preveč 'čudne', se ne bo hotel noben poistovetiti s tistim, kar predstavlja. Eden naših članov je rekel, da v del. oblekah zgledamo kot vratarji.
Če je obleka preveč všečna, bomo še več naših pripadnikov gledali, kako jo uporabljajo za vsakdanja opravila.
Meni osebno se zdi zakon obleka, ki jo imajo uslužbenci gasilske šole. Windstoper jakna je verjetno mal predraga za vsakdanja opravila in ne tudi nujno potrebna, vendar sem prepričan, da se da v istem kroju narediti iz drugega materiala (kot so recimo hlače).
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Štiri strani debatiranja v nedogled.
Vsi zagovarjate neko pripadnost organizaciji nad funkcionalnostjo. Paradiranje med nami je brezpredmetno, mi tako ali tako vemo da smo gasilci
Pa vas vprašam:
Kaj si misli mimoidoči, ko vidi gasilca v stari delovni obleki , ali pa v kaki moderni opravi z napisom / našitkom ??
meni se zdi da bo nek windstoper naredil dosti boljši vtis profesionalnosti, kot pa stara obleka (ki kot je nekdo omenil visi iz tebe, če nimaš lih pivski trebušček)
lp
Vsi zagovarjate neko pripadnost organizaciji nad funkcionalnostjo. Paradiranje med nami je brezpredmetno, mi tako ali tako vemo da smo gasilci
Kaj si misli mimoidoči, ko vidi gasilca v stari delovni obleki , ali pa v kaki moderni opravi z napisom / našitkom ??
meni se zdi da bo nek windstoper naredil dosti boljši vtis profesionalnosti, kot pa stara obleka (ki kot je nekdo omenil visi iz tebe, če nimaš lih pivski trebušček)
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Juh, pol men paše ?!Pero napisal/-a:...kot pa stara obleka (ki kot je nekdo omenil visi iz tebe, če nimaš lih pivski trebušček)
Nedvomno Pero, kdo bi bil srečnejši kot jaz, če bi imeli takšne obleke kot Milan D., ko stoji zraven novega PV-2 na Igu, ali pa tiste od poklicnih Celje...pa....še bi lahko našteval. Toda bodimo realni....kdo si lahko to privošči ? Spremembe bodo, v to sem prepričan in, kot pravi Peter, ne bodo čez noč in potrebna bo večina.Pero napisal/-a:...ali pa v kaki moderni opravi z napisom / našitkom ?? meni se zdi da bo nek windstoper naredil dosti boljši vtis profesionalnosti...
In dokler je tako in, če hočemo izpasti vsaj malo kreditibilni, moramo hočeš nočeš nositi to, kar imamo. In Pero, poznava se, ampak sorry, ko si bil v soboto na OZ v civilu, nisi bil kreditibilen....
Za paradno uniformo sem izvenmerski, takih nimamo na zalogi in je potrebno naročit novo po meri
V smoternost nakupa, če jo oblečem 2x na leto, pa naj vsak presodi sam
Mimogrede, mislim da imajo v Bistriški GZ vse občne zbore v civilu...
Drugače pa windstoper ni več neki luksuz, ga dobiš v vsaki bolje založeni trgovini po dokaj normalni ceni...
Sam "šefe" Iga kot praviš hodi okoli in pozira v netipizirani obleki ? kaj bomo pa sedaj
lp
Mimogrede, mislim da imajo v Bistriški GZ vse občne zbore v civilu...
Drugače pa windstoper ni več neki luksuz, ga dobiš v vsaki bolje založeni trgovini po dokaj normalni ceni...
Sam "šefe" Iga kot praviš hodi okoli in pozira v netipizirani obleki ? kaj bomo pa sedaj
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Noben od odgovornih se ne upa naredit korenitega reza. Jaz se v bližnji prihodnosti nebi več rad spraševal kdo si to lahko privošči....ker je odgovor na dlani. Kdor si lahko bo gasil, kdor pa ne pač ne bo. Slovenija je premajhna da bi se lahko špogal taker razlike...navzven to deluje zelo smešno in neresno.
Mislim, da je bila tisto službena tipizirana obleka- in Milan je bil v službi!Pero napisal/-a:
Sam "šefe" Iga kot praviš hodi okoli in pozira v netipizirani obleki ? kaj bomo pa sedaj![]()
![]()
![]()
lp
Strinjam se z večino napisanega.
Kroj trenutno tipizirane delovne obleke je zastarel in bo "počasi" res potrebno razmišljati o menjavi kroja.
Nihče še ni izpostavil problema če društvo ne razpolaga z trenutno tipiziranimi oblekami. Naprimer, v naši enoti teh oblek nimamo in posledično jih ne uporabljamo. Glede na ceno (cca 100 eur samo za hlače in jakno) in nepripravnost obleke jih tudi ne bomo kupovali!
Delavne hlače, Softshell jakna, Pulover, dve majici z kratkimi rokavi v trgovini dobiš za cca 120 eur.
Moje mnenje je, da če se v kratkem ne bo zamenjal kroj te tipizirane obleke bo prepozno, saj bo večina že prešla na svojo varjanto - adijo enotnost.
Zakaj pa prihaja do tega. Preživet kroj obleke, nefunkcionalnost, previsoka cena,...
Ne vem zakaj je tak problem zamenjati kroj? Enkrat bo treba, zakaj ne sedaj ko je še možnost da ostanemo enotni?
LP Jaka
Kroj trenutno tipizirane delovne obleke je zastarel in bo "počasi" res potrebno razmišljati o menjavi kroja.
Nihče še ni izpostavil problema če društvo ne razpolaga z trenutno tipiziranimi oblekami. Naprimer, v naši enoti teh oblek nimamo in posledično jih ne uporabljamo. Glede na ceno (cca 100 eur samo za hlače in jakno) in nepripravnost obleke jih tudi ne bomo kupovali!
Delavne hlače, Softshell jakna, Pulover, dve majici z kratkimi rokavi v trgovini dobiš za cca 120 eur.
Moje mnenje je, da če se v kratkem ne bo zamenjal kroj te tipizirane obleke bo prepozno, saj bo večina že prešla na svojo varjanto - adijo enotnost.
Zakaj pa prihaja do tega. Preživet kroj obleke, nefunkcionalnost, previsoka cena,...
Ne vem zakaj je tak problem zamenjati kroj? Enkrat bo treba, zakaj ne sedaj ko je še možnost da ostanemo enotni?
LP Jaka
Ja mi uporabljamo podobno opremo kot v Škofji Loki, cena je tudi podobna, samo da mate vi bolj sivo barvo.
Sul napisal/-a:Delavne hlače, Softshell jakna, Pulover, dve majici z kratkimi rokavi v trgovini dobiš za cca 120 eur.
Moje mnenje je, da če se v kratkem ne bo zamenjal kroj te tipizirane obleke bo prepozno, saj bo večina že prešla na svojo varjanto - adijo enotnost. Ne vem zakaj je tak problem zamenjati kroj? Enkrat bo treba, zakaj ne sedaj ko je še možnost da ostanemo enotni?
Nimam komentarja !hec napisal/-a:Ja mi uporabljamo podobno opremo kot v Škofji Loki, cena je tudi podobna, samo da mate vi bolj sivo barvo.
Na tole kar sta napisala Sul in Hec pa res ni vredno komentarja! 
Stati inu obstati. /Trubar/
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Mene je pa prosil riferman , če objavim predlog za letno policajsko uniformo. Moško varianto pošljem jutri.
Torej tudi pri policiji niso enotni kaj bomo šele gasilci.
Torej tudi pri policiji niso enotni kaj bomo šele gasilci.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Kar se tiče enotnosti, sem hotel napisat da naj se neki novi kroj obleke sprejme, preden bo celotna Slovenija šla v neke svoje obleke. Če bo nov kroj sprejet bomo v našem društvu to spoštovali in kupili tiste obleke. Starih oblek sigurno ne bomo!
Kar se cene tiče sem hotel samo povedat kako hudičevo draga je tipizirana delovna obleka!
Kar se pa sivih jaken tiče pa ne spadajo k uniformi ampak so za prosto uporabo - nagrada članom! Bomo pa verjetno sestavili celotno uniformo če se na višjih instancah zadeva ne bo premaknila (bo pa celotna obleka v temno modri barvi, seveda če pride do tega).
Pa še glede komentarja heca, da so naše bolj sive.
Dostikrat na leto vidim gasilce v delovnih oblekah, na igu, tekmovanjih, prireditvah,... Toda še nikoli nisem videl da bi bile te obleke enakega odtenka. Od svetlo sivih do temno modrih skoraj črnih. Knofi so na enih oblekah bronasti, drugih črni, tretjih pa srebrni. Pa smo spet šekasta združba.
LP Jaka
Kar se cene tiče sem hotel samo povedat kako hudičevo draga je tipizirana delovna obleka!
Kar se pa sivih jaken tiče pa ne spadajo k uniformi ampak so za prosto uporabo - nagrada članom! Bomo pa verjetno sestavili celotno uniformo če se na višjih instancah zadeva ne bo premaknila (bo pa celotna obleka v temno modri barvi, seveda če pride do tega).
Pa še glede komentarja heca, da so naše bolj sive.
Dostikrat na leto vidim gasilce v delovnih oblekah, na igu, tekmovanjih, prireditvah,... Toda še nikoli nisem videl da bi bile te obleke enakega odtenka. Od svetlo sivih do temno modrih skoraj črnih. Knofi so na enih oblekah bronasti, drugih črni, tretjih pa srebrni. Pa smo spet šekasta združba.
LP Jaka
Nabijajo se objave že na četrti strani in nihče ni napisal nič pametnega . Vsak samo pljuva po tem kar imamo in kar je trenutno predpisano , vsak si kroji in oblikuje obleke po svoje . Moje mnenje je čisto enostavno : Komur se ta delovna obleka ne dopade naj pride z nekim predlogom na institucijo ki je za to odgovorna - GZS in bomo videli kaj bo . Do takrat pač uporabljamo to kar je ali pa gremo med ribiče - ta ni važno kakšno obleko imaš . Pa da ne bo kdo mislil da to sedanjo zagovarjam - še zdaleč ne . Kar se pa tiče tega da smo šekasti - sami se delamo takšne .
Pa še nekaj : si kdo predstavlja strošek zamenjave 40 ali 50 delovnih oblek v društvu , ki se že tako težko preživlja in takšnih je kar nekaj . Kaj pravi pregovor : Z polno r.... je lahko s.... .
Pa še nekaj : si kdo predstavlja strošek zamenjave 40 ali 50 delovnih oblek v društvu , ki se že tako težko preživlja in takšnih je kar nekaj . Kaj pravi pregovor : Z polno r.... je lahko s.... .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .