Gasilec77 (mi je prav žal če sem te razočaral, tudi očarati te namreč nisem hotel

) in vsi ostali. Načrt reševanja in posredovanja na avtocesti je tak kakršen je. Izdelovali ga niso gasilci, niti ga nismo operaterji v ReCO. Oboji moramo delati po njem. Zadeve se preko foruma in s kritiziranjem ter tolčenjem vsepovprek zagotovo ne bodo rešile. Je pa debate na forumu vsekakor več, kot je recimo v realnosti pametnih predlogov ali sestankov. Vedno pa se najde kdo, ki ima drugačne, boljše ali "boljše" ideje.
Situacija pa ni idealna, tudi nikoli ne bo. Žal slabšo vedno odnesejo pomoči potrebni.
Moje pisanje je bilo jasno in kdor je hotel je razumel kaj sem hotel povedati.
Ob požaru vozila na AC se na območju ReCO Celje poleg koncesionarja aktivira še teritorialno pristojno društvo ali več, če je to predvideno v načrtu. Vsa društva, ki pokrivajo AC nimajo ustrezne opreme (beri GVC-jev). Na nekaterih delih je več društev v eni skupini, kar pomeni, da na AC gredo lahko recimo 3 ali 4 društva, pa ima morda le eno GVC.

Zgodi se, da kdo tudi noče posredovati in tako naprej in tako dalje.
Do razhajanj v aktiviranju pride tudi, ker je večinoma težko določiti natančno lokacijo nesreče na AC. Verjeli ali ne, ampak kar nekaj je že bilo prijaviteljev, ki so vedeli le, da so na avtocesti nekje med Ljubljano in Mariborom, celo med Koprom in Mariborom in podobno.

Čudežev delati v takih primerih se ne da. Se pa vsak potrudi narediti najboljše!
Marko Novak meni se zdi logično, da se na pomoč nikoli do sedaj ni klicalo vaše enote, ki je iz sosednje regije, medtem ko je v naši dovolj enot, ki imajo do kraja bližje. Če je nesreča na mejnem območju med ReCOji problema ni. Gredo enote iz obeh smeri.
Do sedaj pa je vsaka enota še vedno zahtevala pomoč vkolikor ni imela dovolj sredstev za ukrepanje.
Gasilec 77 malo hecno je, da predloge in ideje okrog nekaterih stvari dajejo osebe, ki v določenih dogodkih niso niti vpletene, niti o dejanskem stanju verjetno niso prav dobro seznanjene. Stvari kot se tukaj debatirajo se sicer lahko debatirajo, ampak naj se ne obtožuje, če se ne ve točno kako je zadeva tekla! Stvari se rešujejo na papirju in v realnosti ne virtualno na forumu. In to je bila poanta mojega pisanja. Če kdo misli, da bom jaz preko foruma debatiral o službenih stvareh se je zmotil. Nisem za to pristojen. Pa tudi smisla nima. Včasih je komu kaj težko dopovedati.
Nekateri bi pa radi bili vsepovsod, kaj to za sabo potegne jih le malo pomisli.
Karmen, vi se boste pa za te podatke, kar se tiče reševalcev/gasilcev morala obrniti s prošnjo z obrazložitvijo na Izpostavo URSZR Celje - ReCO Celje, za čase policije pa na Operativno komunikacijski center PU Celje. Močno pa dvomim, da bo šlo zgolj z osebno prošnjo, ponavadi se te zadeve rešujejo preko policije ali sodišča.
Z debato pa iz moje strani končujem!
LP,
Gregor