Požari vozil na AC Ljubljana-Celje

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odg: Požari vozil na AC Ljubljana-Celje

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Samo malo, to pa je res čudna finta :roll: Zakaj pa niso prišli z cisternami na požar vozila :?: :?: :?: #-o
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Nikdo
Kraj: GZ Žalec

Odgovor Napisal/-a Nikdo »

Stipi če govoriva o istem požaru (kar nisem več popolnoma prepričan, sam imam v mislih požar tovornjaka med obema predoroma) potem so izvozile dve enoti. Ena z GVV-1 in druga z GVGP-2, kar pa je bilo v tistem požaru... Ena od enot z 6000 litrov vode je bila sprva prožena, kasneje pa je bil poziv preklican. Podrobnosti pustimo...

Rfireman, verjamem da bi lokalne enote na vranskem izvažale z cisternami za 10000 litrov, če bi jim vozni park to dopuščal, žal pa ima samo ena enota v celem GPO 5000l ali več vode, pa še tista je precej oddaljena od avtoceste... Fantje se trudijo, ampak zaenkrat imajo to kar imajo.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Se razume, pa tudi izrazil se nisem čisto pravilno, moral bi uporabiti besedo GVC ali ustrezna tehnika... :oops:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
rok.b
GE: Ločica ob Savinji
Kraj: GZ Žalec

Odgovor Napisal/-a rok.b »

Na odseku avtoceste od Arje vasi do cestninske postaje Vransko sta ob požaru vozila na avtocesti ponavadi ob PGE Celje bili proženi dve društvi in sicer PGD Šempeter v Savinjski dolini, ki izvaža z GVC 24/50 ali pa PGD Ločica ob Savinji z GVC 16/50. V lanskem letu smo PGD Ločica ob Savinji imeli 8 posredovanj na tem odseku. Letos pa zaradi dežurstva v bazi na Vranskem posredovanje ni bilo potrebno, saj imajo dežurni na Vranskem neprimerno krajšo pot do kraja nesreče na tem odseku, kot pa jo imajo iz same enote v Celju.

Kar se pa tiče plana alarmiranja pa lahko bolj podrobno napiše Milek, ki pozna situacijo bolj podrobno. V teku je tudi dogovor glede portalnih gasilcev (prostovoljcev), ki bi posredovali v drugem alarmu.
Gasilci 112
stipi

Odgovor Napisal/-a stipi »

Nisem imel v mislih tega posredovanja, ampak pustimo podrobnosti, ker se mi ne zdi smiselno o tem razpravljat. Naj o term razpravljajo ljudje ki so za to odgovorni.

NA POMOČ
Stipi
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Zanimiva tema ...

Pozna se, da EU pritiska. Najprej baza na Vranskem, sedaj portalni gasilci. Bog ve kaj še bo. Problem pri tem pa je, da se ponavadi razburjamo "navadni" gasilci. Tisti, ki bi pa se morali, pa se ne spoznajo oz. se nočejo izpostavljati. Tudi naša enota je v dosegu tistih 6-7 minut do avtoceste. Imamo hiter GVC 16/25 in nov GVM, ki bi se ga z malo iznajdljivosti in malo več denarja dalo preurediti v HTV. Ampak, to bi potem pomenilo, da bi se nekomu pipica prihodkov malo zaprla, to pa že pomeni nepremostljiv problem in bo tako ostalo kakor dolgo se bo dalo.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Zanimiva tema , ja drži , vendar smo v forumu gašenje in počasi smo že v organizacijskih zadevah. Tako , da, če ni nič več povezano s konkretnim požarom vozila tukaj prekinimo debato. Poiščite ustrezno temo.
hvala za razumevanje
moderator
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Mislim, da se vsi strinjamo, da nihče brez vode na požaru vozila nima kaj iskati. Torej ima načrt aktiviranja na vašem koncu pomanjkljivost, če ima notri društva, katera ne razpolagajo z ustreznimi vozili.

Sem pa že napisal in tudi Oskar je v svoji primerjavi skozi leta napisal, da se stanje izboljšuje in so recimo društva II. kategorije že kar dobro opremljena. Vsaj kategorizacija jim daje to možnost, seveda je kot ponavadi problem denar, ki prihaja iz lokalne skupnosti.

Iz vašega pisanja lahko potegnem prve zaključke:
-tudi nekaterim se zdi, da za nekatere intervencije potrebuje poklicna enota preveč časa do kraja, oziroma, pokrivajo prevelik kos "ozemlja"
-načrti alarmiranja so ponekod dobro in ustrezno narejeni, spet drugod škriplje in so narejeni pač zato, da so narejeni
-ponekod se kaže, da zaupanja v posredovanja prostovoljnih enot ni ravno veliko in zato se vali veliko na pleča poklicnih kolegov, kar pa zna biti v nekaterih okoljih problematično, saj neredke poklicne enote nimajo dovolj ljudi.

Samo za informacijo:

Da se obrnem na naš konček Slovenije, torej Zasavje. Poklicna enota šteje 12 operativcev ( v zadnjem času povečujejo število ljudi za enega ali dva, ki pa še nimata končanega ustreznega izobraževanja ). So koncesionarji za tehnične in nesreče z nevarnimi snovmi, pokrivajo pa teritorij velik 263,4 kv. kilometrov s 45.436 prebivalci v treh občinah. Upam, da se strinjamo, da ( vsaj ) brez močnih osrednjih GE v Zagorju in Hrastniku ne bi šlo. Zato smo se mi odločili in preko župana dosegli, da ReCo v Trbovljah za tehnične intervencije za območje Zagorja ( pokrivamo 147 kv. km ) poleg Gasilskega zavoda Trbovlje obvezno aktivira tudi nas. Nalednja "tehnična" enota je PGD Litija, katera pa mora pokrivati 316 kv. km svojega področja.

Torej poklicno gasilstvo na našem koncu nima ne vem kakšen velik pomen, tako kot morda v Celju in drugod. Zato sem tudi odprl to temo, ker se mi je zdelo, da poklicni kolegi pokrivajo preveliko območje, če nimajo ustrezne podpore v prostovoljnem gasilstvu.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Oskar napisal/-a:Zanimiva tema , ja drži , vendar smo v forumu gašenje in počasi smo že v organizacijskih zadevah. Tako , da, če ni nič več povezano s konkretnim požarom vozila tukaj prekinimo debato. Poiščite ustrezno temo.
hvala za razumevanje
moderator
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Fantje najprej se pozanimajte kako stojijo stvari na papirju in na terenu, ter se DOBRO prepričajte če zadeve res držijo in ali medalja morda nima še druge plati, POTEM se pa praskajte kjer vas srbi, ČE vas ima TAM kaj za srbeti :!:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
trojka

Odgovor Napisal/-a trojka »

Pozdravljeni fantje,

moje ime je Karmen Zdjelar in rada bi se zahvalila vsem za pomoč 25.12.2008.
Pogasili ste avto mojega fanta in bili neizmerno prijazni in tolerantni do mene, ki sem bila v velikem šoku zaradi nesreče.
Opravičujem se če sem slučajno na kakršenkoli način kogarkoli užalila.

Pišem vam zato, ker bi rada prišla do natančnih podatkov prihoda reševalcev in policije (zanima me ura prihoda na kraj nesreče) saj mi jih oni nočejo dati.

Najlepša hvala za hitre rešitve.

Srečno 2009

Karmen Zdjelar
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Stipi, poglej enote ,ki so v neposredni bližini. Njihovo opremljenost. :?: Pgd Lukovica ...Trojane.. Naša vozila so tudi lahko v 14 minutah na Trojanah (AC) in ima idealno izhodišče za posredovanje v obe smeri .... ampak ni nihče nikoli rabil pomoči...kljub temu da je bila ponujena. Dokler je samo en dogodek z enim vozilom je stvar normalno rešljiva.... ko je dogodkov več pa enkrat rok in tehnike zmanjka. .. no ja o teh stvareh pišemo zadnjih pet let pa se premikajo tako hitro kot polžek na dirki . Ampak v tej igri so življenja.

pa srečno Vsem gasilcem kjerkoli že ste
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Gregor K. napisal/-a:Fantje najprej se pozanimajte kako stojijo stvari na papirju in na terenu, ter se DOBRO prepričajte če zadeve res držijo in ali medalja morda nima še druge plati, POTEM se pa praskajte kjer vas srbi, ČE vas ima TAM kaj za srbeti :!:
pa bi ti tole malce pojasnil #-o
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
TEO
Kraj: Kidričevo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TEO »

Gregor ti nima kaj pojasniti,verjetno si razbral kaj ti hoče povedati. :D
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Gregor K. napisal/-a:Fantje najprej se pozanimajte kako stojijo stvari na papirju in na terenu, ter se DOBRO prepričajte če zadeve res držijo in ali medalja morda nima še druge plati, POTEM se pa praskajte kjer vas srbi, ČE vas ima TAM kaj za srbeti :!:

Žalostno Gregor, da tako misliš.... zato pa je forum tam, kjer pač je.... Ko že moderator piše oprosti izrazu bedarije.... Gregor, ko bom imel kaj za napisat na forumu, bom prvo tebe kontaktiral, če me čevelj žuli na pravem mestu ( da bo tebi po godu), da bom prepričan, da me "srbi" na pravem mestu... Potem bom mogoče napisal tudi javno...

res gregor...... razočaral si me
[-o< [-o<
lp Dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Zaklenjeno