Mislim da to ne bo povsem držalo. Alkohola tudi pri takšnih vožnjah ne sme biti.erny napisal/-a:Za neintervencijsko vožnjo pa veljajo ista pravila kot za vožnjo navadnih avtomobilov.
lp
Izvoz vozila na neintervencijsko vožnjo?!
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Izvoz vozila na neintervencijsko vožnjo?!
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Točno tako, 0.00 g/l alkohola v organizmu oz. največ 0.04 g/l, ker tolikšna je toleranca 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
No, se opravičujem!
Nisem bil čisto dosleden, ker sem mislil predvsem na ostale stvari, ki so omenjene v 127. členu, ki sem ga objavil.
Čeprav bi se pa dalo tudi tu okoli malo kregat:
Alkohola ne sme imeti v krvi:
voznik motornega vozila ali skupine vozil kategorije C, D1, D, B+E, C+E, D1 + E in D+E;
voznik vozila, s katerim se opravlja javni prevoz potnikov ali blaga ali prevoz oseb za lastne potrebe;
poklicni voznik motornega vozila, kadar opravlja ta poklic;
Se pravi, da bi načeloma lahko bil na privat vožnji z kakšnim GVM ali PV z do 0,5 g alkohola na kg ali 0,24 mil/l, če seveda ne bi opravljal prevoza oseb, ne bi vozil višje kategorije ali pa da takšnega prevoza nebi opravlaj službeno.
Nisem bil čisto dosleden, ker sem mislil predvsem na ostale stvari, ki so omenjene v 127. členu, ki sem ga objavil.
Čeprav bi se pa dalo tudi tu okoli malo kregat:
Alkohola ne sme imeti v krvi:
voznik motornega vozila ali skupine vozil kategorije C, D1, D, B+E, C+E, D1 + E in D+E;
voznik vozila, s katerim se opravlja javni prevoz potnikov ali blaga ali prevoz oseb za lastne potrebe;
Se pravi, da bi načeloma lahko bil na privat vožnji z kakšnim GVM ali PV z do 0,5 g alkohola na kg ali 0,24 mil/l, če seveda ne bi opravljal prevoza oseb, ne bi vozil višje kategorije ali pa da takšnega prevoza nebi opravlaj službeno.
Fantje, po pameti!
Ja, GVM-ja na primer bi lahko vozil malo pod gasom oz. do dovoljene meje 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Pozdravljeni!erny napisal/-a:
Voznik gasilskega vozila se smatra za poklicnega voznika motornega vozila, ne glede na kategorijo.
Lep dan še naprej!
martin
Lahko je poklicni ni pa nujno.
Pri nas to ni obvezno!
Pri nas to ni obvezno!
Za vsa specialna vozila velja 0,00 alkohola...
Lep pozdrav, Sašo!
ne glede na to ali se gre z gasilskim vozilom na inervencijo ali privat
velja da mora imeti šofer takega vozila 0,00 alkohola, kar velja za vsa službena vozila....
lp gasilka greta
velja da mora imeti šofer takega vozila 0,00 alkohola, kar velja za vsa službena vozila....
lp gasilka greta
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Spoštovani,
Prvo da se dotaknem debate o vozilih in gibanju vozil ( govorim iz prve roke, sem predsednik društva 4 kategorije )...pri nas je zelo enostavno.
Za vozila ki gredo iz garaže se enostavno obvesti oba odgovorna v društvu - poveljnik in predsednik. Pri nas imamo zaposlenega tudi hišnika v PGD
in on tudi more biti vedno obveščen kje so vozila!!!!! Oziroma se s poveljnikom vedno ob takih zadevah slišima
in se dogovorima - DOGOVOR JE EDINA PAMETNA POT! Za vozila odgovarja poveljnik in ON MORE VEDETI kje se njegova vozila nahajajo! Tudi če si
jaz vzamem naprimer GVM ali POV o tem prvo obvestim in vprašam poveljnika ali so vozila zasedena ali ne! IN TAKO JE PRAV!!!!
Škoda je če se v nekaterih društvih edini odgovorni osebi prepirata kdo je bolj "močen". To se ne sme dogajati. Vedno obstaja kompromis.
Takšne stvari pisati v statut je brezveze, ampak kot domnevam smo vsi spremenili statute v lanskem letu. Po novem je EDINI NAMESTNIK predsednika
poveljnik društva in ne noben podpredsednik in nič! POVELJNIK je zraven PREDSEDNIKA EDINI podpisnik v društvu.
Kar se pa tiče da predsednik odgovarja z vsem svojim premoženjem je res. Ampak samo v kolikor sam dela odločitve brez UO in to v škodo društva!
Če pa si kot banalen primer gasilec sposodi vozilo, pride do prometne nesreče in je posredi tudi alkohol - predsednik ne odgovarja za to, ampak povzročitelj
sam.
Kar pa se tiče alkohola za volanom pa je tako da VEDNO JE ZA VOZNIKE GASILSKIH VOZIL 0,00 promila alkohola!!! (preverjeno pri komandirju PP)
Prvo da se dotaknem debate o vozilih in gibanju vozil ( govorim iz prve roke, sem predsednik društva 4 kategorije )...pri nas je zelo enostavno.
Za vozila ki gredo iz garaže se enostavno obvesti oba odgovorna v društvu - poveljnik in predsednik. Pri nas imamo zaposlenega tudi hišnika v PGD
in on tudi more biti vedno obveščen kje so vozila!!!!! Oziroma se s poveljnikom vedno ob takih zadevah slišima
in se dogovorima - DOGOVOR JE EDINA PAMETNA POT! Za vozila odgovarja poveljnik in ON MORE VEDETI kje se njegova vozila nahajajo! Tudi če si
jaz vzamem naprimer GVM ali POV o tem prvo obvestim in vprašam poveljnika ali so vozila zasedena ali ne! IN TAKO JE PRAV!!!!
Škoda je če se v nekaterih društvih edini odgovorni osebi prepirata kdo je bolj "močen". To se ne sme dogajati. Vedno obstaja kompromis.
Takšne stvari pisati v statut je brezveze, ampak kot domnevam smo vsi spremenili statute v lanskem letu. Po novem je EDINI NAMESTNIK predsednika
poveljnik društva in ne noben podpredsednik in nič! POVELJNIK je zraven PREDSEDNIKA EDINI podpisnik v društvu.
Kar se pa tiče da predsednik odgovarja z vsem svojim premoženjem je res. Ampak samo v kolikor sam dela odločitve brez UO in to v škodo društva!
Če pa si kot banalen primer gasilec sposodi vozilo, pride do prometne nesreče in je posredi tudi alkohol - predsednik ne odgovarja za to, ampak povzročitelj
sam.
Kar pa se tiče alkohola za volanom pa je tako da VEDNO JE ZA VOZNIKE GASILSKIH VOZIL 0,00 promila alkohola!!! (preverjeno pri komandirju PP)
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
-
Napadalec2
Re: Izvoz vozila na neintervencijsko vožnjo?!
Pred dobre pol leta sem opravil izpit C kategorije! Med pogovori je prišlo do dileme ali lahko vozim GVC ali ne! Po mojem branju pravilnika sem prišel do zaključka, da lahko vozim GVC, vendar samo takrat ko ni na nujni vožnji! Prosil bi nekoga, ki dobro pozna zadevo, da mi to dobro razloži!
2 leti si voznik začetnik in NE SMEŠ VOZITI NUJNE VOŽNJE! (civil) -ne nujno pa lahko. Kot pri B-kategoriji. Se pravi, če si opravil izpit C-kat. npr. avgusta 2009, boš na intervencijo (GVC) lahko (uradno) peljal avgusta 2011.
Upam, da si razumel.
Upam, da si razumel.
-
Napadalec2
Če je to 100% sem razumel! Vglavnem lahko vozim GVC vedno, razen intervencijske vožnje s sireno in modrimi lučmi!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Civilna voćnja pomeni tudi vožnja na mesto intervencije brez zvočne in svetlobne signalizacije.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Ja, sej mogoče pa ni slabo, če ga 2 leti voziš samo na neintervencijskih vožnjah. Mislim, da v tem času pa pridobiš mal kilometrov, pa občutka za vožnjo GVC-ja, ki je bistveno drugačna, ko je intervencija (adrenalin....)!Če maš pa v društvu še kakšnega dobrega mentorja oz. izkušenega voznika, ki ti mal pomaga z nasveti ti pa tut prav pride. Sploh, če si tako ali tako šofer z bolj malo kilometri.
-
Napadalec2
Ja to se čisto strinjam! Do gasilskega doma imam manj kot minuto! Lansko leto smo imeli 12 intervencij in na 9 sem bil udeležen. Ker sem ponavadi med prvimi v domu postavim GVC iz garaže. Ko se oblečemo je ponavadi že v domu prvi šofer ali šofer z več izkušnjami, ki nato pelje na intervencijo! Se je pa zgodilo da je bila intervencija ob 7 zjutraj in smo z GVC izvozili trije in samo jaz sem imel izpit! Takrat sem vozil jaz! Potem je prišlo na dan da naj nebi vozil saj sem voznik začetnik, zato sem zastavil to vrašanje! Tako zdaj točno vem kakšna je situacija! Me pa zanima zakaj v vozniškem dovoljenju ne piše da sem voznik začetnik C kategorije, tako kot mi je pisalo za B in sem po treh letih moral podaljšati vozniško dovoljenje?