Oprema mladinca

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
mlakerk
GE: Laško
Kraj: Laško

Oprema mladinca

Odgovor Napisal/-a mlakerk »

Pozdravljeni!

Razmišljam da bi šel med gasilce mladince in me zanima kaj od opreme dobi gasilec mladinec.Slišal sem da dobi samo delovno obleko.Kako je pa s tem činom mladinec.In imenom in priimek-om na hlačah.

Hvala za odgovore in lep pozdrav
http://www.pgd-lasko.si/

GZ Laško --> PGD Laško--> GE Laško
TRADICIJA - POGUM -PONOS
Uporabniški avatar
MentorS
Kraj: GABRSKO-TRBOVLJE

Odg: Oprema mladinca

Odgovor Napisal/-a MentorS »

Lep pozdrav mladinec!

Nič preveč razmišljat ali bi šel med gasilce ali ne, kar hitro v gasilski dom:). Če imajo v tvojem kraju posluh za delo z mladimi se boš definitivno imel super, spoznal boš nova prijateljstva ter pridobil nove izkušnje in znanje.

Kar se tiče oblačil mladih: (iz priročnika za delo z gasilsko mladino)
-Pionirji in mladinci imajo tudi gasilska oblačila, ki jih sestavljajo majica in kapica s senčnikom,s predpisano barvo in standardnim krojem. Za mladince se uporablja modra barva.
-Uniforma: Pionirji in mladinci imajo gasilsko uniformo, ki jo sestavljajo: kapa s senčnikom in gasilskim znakom, bluza, hlače ter majica (že zgoraj omenjena). Imena in priimkov še nisem videl na nobeni pionirki ali mladinski uniformi (ima kdo kaj več informacij?)
-Kar se tiče usposabljanja mladih: Kandidat, ki prvič pristopi k opravljanju izpita za mladinca, mora imeti najmanj 6-mesečni staž v gasiltvu, poleg tega pa mora imeti narejeno še zlato preventivno značko ter eno od predvidenih veščin za gasilca.
Evo ti, tako piše v priročniku, je pa odvisno od posameznih mladinskih komisij kako se teh pravil držijo.

Te še kaj zanima?

LP, SANDI
Prihodnost gasilskega društva je odvisna od števila mladih v njem!!!!
mlakerk

Hvala za odgovor.
Zanima me glede uniforme.Sem malo bolj (okrogel,debel)ali imajo tako velike uniforme.Recimo kar veliko me je čez pas.To me skrbi :roll: :roll:
Ja danes grem v gasilski dom pa bomo videli.

TRADICIJA - POGUM -PONOS
mlakerk

Evo zdaj sem član PGDja. =D>

TRADICIJA - POGUM -PONOS
Uporabniški avatar
MentorS

Čestitam!
Sedaj pa glej da se boš veliko naučil in pridno ubogal mentorje!:)

LP, Sandi
Uporabniški avatar
Tinkara
Kraj: PGD ZELEZNIKI
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkara »

Živjo!
mlakerk najprej čestitke,ob vstopu med gasilske vrste. =D>
Tudi sama sem mladinka,zato popiram vsakega,ki se odloči,da stopi med nas.
Mojo opremo sestavljajo:
-delovna obleka
-kratka majica rdeče barve z oznako GZ Slovenije
-čepica s šildom z že zgoraj omenjenim znakom
-in modra majica našega gasilskega društva(PGD Železniki)

Glede našitkov z imeni in priimki posameznega mladinca, ti moram povedati,da teh našitkov v našem PGD nimamo,prav tako jih ne videvam na delovnih oblekah mladincev po raznih tekmovanjih.
Našitek v našem društvu dobi član,ki opravi izpit za gasilca in vstopi med operativne člane.
Ne zagotavljam ti, da teh našitkov mladinci ne uporabljajo,le videla jih še nisem na njihovih oz. naših delovnih oblekah.
Vseeno pobrskaj naprej in sporoči,če kaj najdeš. :D

L.p Tina
PGD Železniki
WO RAUCH IST, MUSS AUCH FEUER SEIN!
vidic
GE: PGD Lesce
Kraj: Lesce

Odgovor Napisal/-a vidic »

Pri nas tudi nimamo teh našitkov, vendar sm že videl v sosednejm društvu, kjer ima skoraj vsak mladinec našitek s priimkom.
Uporabniški avatar
Gasilko_112
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a Gasilko_112 »

Pozdravlejn mlakerk!
Tudi jaz se pridružujem čestitkam.
če hočeš imet našitek in ime si lahko daš to tudi sam delat. Ni tako drago kot si nekateri mislijo. Poiščeš enega ki šiva razne stvari in ga povprašaš če ti lahko to naredi, toraj povprašaj po vašem kraju kje jih delajo ;)
Za te čino ko si jih omenil... tukaj moraš opraviti ispit za izprašanega mladinca in nato ga lahko komaj dobiš (isto kot izprašan gasilec). S tem izpitom si lahko pridobiš čin za mladinca ;D
Za konec pa še to:
Želim ti dost uspehov v gasilskih vrstah in veliko priznanj!
Lp. T
Uporabniški avatar
MentorS

IZPIT ZA IZPRAŠANEGA MLADINCA?? TO PA PRVIČ SLIŠIM...

Sem napisal malo višje, kako naj bi potekala ta pridobitev čina....

A TO JE KAJ NOVEGA ALI KAJ??? IZPRAŠAN MLADINEC...

LP, SANDI
Uporabniški avatar
Gasilko_112
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a Gasilko_112 »

MentorS napisal/-a:IZPIT ZA IZPRAŠANEGA MLADINCA?? TO PA PRVIČ SLIŠIM...

LP, SANDI
Imajo teoretičen del in praktičen. Pri nas je bilo tako, da so jim vse povedali in pokazali s filmčki in iz lastnih izkušenj, nato (po nekaj urah) pa so jim razkazali vozila in opremo v njih. Ob pregledu vozil so jim natančno opisali za kaj se katera stvar uporablja, najprej pa so vprašali mladino če ve zakaj se.
Na koncu vsega pa še pride test katerega rešijo in oddajo nato pa jih pregledajo. Določeno št. točk je potrebnih za opravljen izpit (tako kot vsak test - logično).
Nato dobijo čine, če imajo opravljen izpit
So pa kriteriji kdo kakšnega dobi (mlajši pionir, starejši pionir, mladinec - http://www.gasilec.net/ul-slike/cini.jpg )
Lp. T
Uporabniški avatar
Mostiščar
Kraj: Ljubljana Barje

Odgovor Napisal/-a Mostiščar »

Gasilko_112 napisal/-a:
MentorS napisal/-a:IZPIT ZA IZPRAŠANEGA MLADINCA?? TO PA PRVIČ SLIŠIM...

LP, SANDI
Imajo teoretičen del in praktičen. Pri nas je bilo tako, da so jim vse povedali in pokazali s filmčki in iz lastnih izkušenj, nato (po nekaj urah) pa so jim razkazali vozila in opremo v njih. Ob pregledu vozil so jim natančno opisali za kaj se katera stvar uporablja, najprej pa so vprašali mladino če ve zakaj se.
Na koncu vsega pa še pride test katerega rešijo in oddajo nato pa jih pregledajo. Določeno št. točk je potrebnih za opravljen izpit (tako kot vsak test - logično).
Nato dobijo čine, če imajo opravljen izpit
So pa kriteriji kdo kakšnega dobi (mlajši pionir, starejši pionir, mladinec - http://www.gasilec.net/ul-slike/cini.jpg )
Gasilko_112: MentorS te je malo izzval in ugotovitev je takšna, da o tej stvari očitno ne veš dovolj!

Potrebno je preučiti Priročnik za delo z gasilsko mladino, ki ga je izdala GZS (dobiš ga, če opravljaš specialnost Mentor), kjer so podani različni pravilniki in zahteve za pridobitev teh činov preko predpisanih strokovnih usposabljanj. Vsa usposabljanja so sestavljena iz splošnega in strokovnega dela, kateri zajema tudi praktične vaje. Za mlajše pionirje je predpisanih 30 ur (8 predmetov), za starejše pionirje 35 ur (8 predmetov) in za mladince 50 ur (8 predmetov).
Nič se ne govori o "izprašanih"...
Vsakemu mentorju toplo priporočam, da se loti tega izziva, če nima dovolj mladine pa naj se poveže s sosednjim društvom in naj skupaj z njim-i organizira omenjeno izobraževanje!
LP, Robert
gasilec jaka

Odgovor Napisal/-a gasilec jaka »

Mladinci običajno ne nosijo našitka z imenom. Našitek se pridobi ob vstopu v operativo. Več informacij: Priročnik za delo z mladino, dobi se ga na Ekonomatu ter v nekaterih knjižnicah (KR, LJ).
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Gasilko 112 je še mlad, zatorej ne pozna zadev do potankosti.. kar mu tudi ne zamerimo. :D :D Se bo še naučil... [-o<

Kar se pa tiče našitka z začetnico imena in priimkom je tako, da le-te ponekod imajo, spet drugod ne; odločitev društva... #-o
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Da je mlad ni izgovor, da piše netočnosti , oziroma kar na pamet. S tem naš forum izgublja na verodostojnosti. Posebej še tu med mladimi, ki potrebujejo informacije. [-X
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori