Bivša vozila MORS pri Gasilcih
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Bivša vozila MORS pri Gasilcih
Glede na to, da je nakup novih vozil zelo drag, me zanima, če ima kdo izkušnje za pridobitvijo vozila od vojske. Menim namreč da bi vojska sedaj ko se reorganizira in bo verjetno morala preurediti tudi vozni park, odvečna vozila ponudila v simbolični odkup gasilskim enotam in tako pripomogla k boljši opremljenosti enot. Gledano čisto tehnično, bi bila to le prerazporeditev vozil znotraj MORS-a.
Mislim tudi, da bi se glede tega morala zavzeti tudi GZS, saj bi recimo rabljena terenska vozila TAM zelo prav prišla na Krasu pa še kje drugje.
Torej kakno mnenje in pobuda?
Mislim tudi, da bi se glede tega morala zavzeti tudi GZS, saj bi recimo rabljena terenska vozila TAM zelo prav prišla na Krasu pa še kje drugje.
LP
Miha
Miha
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Re: Bivša vozila MORS pri Gasilcih
Sam menim, da je to bolj kvazi rešitev. Menim, da gasilci nismo smetišče za nobenega še najman za SV. Ve se kako so tam vozila servisirana in kakšen je odnos do njih, koliko se uporabljajo.Miha76 napisal/-a:Glede na to, da je nakup novih vozil zelo drag, me zanima, če ima kdo izkušnje za pridobitvijo vozila od vojske. Menim namreč da bi vojska sedaj ko se reorganizira in bo verjetno morala preurediti tudi vozni park, odvečna vozila ponudila v simbolični odkup gasilskim enotam in tako pripomogla k boljši opremljenosti enot. Gledano čisto tehnično, bi bila to le prerazporeditev vozil znotraj MORS-a.
Dobro bi bilo, da bi se primernost vozil ugotavljalo od primera do primera, saj je precej vozil (verjetno) še v dobrem stanju in verjetno za nas še uporabna.
Problem tehnike na Krasu pa bo potrebno rešiti na višjih nivojih. Sama lokalna skupnost tega ne more sfinancirati, na žalost.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Dejan
Rabljena vozila SV v odpisu.
MORS TEHNIČNI ZAVOD
Slovenska vas
MORS TEHNIČNI ZAVOD
Slovenska vas
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
-
Andrej Z.
tudi sam se strinjam da odpisana vozila lahko se dobro sluzijo gasilcem pa cetudi samo za eno intervencijo, drugace pa vsi vemo kako se stvari streze, vojska odpise neko vozilo (ki je OK) gasilci ga pa "kupimo" oz drzava ga lahko z depesom dodeli kaksni enoti ker pravzaprav zares spadamo pod MORS tako da ne vidim kje bi bil problem no ja razen v tem kdo je sposoben kaj takega doseci na GZS oz lokalni skupnosti ali v MORS-u samem, verjetno da ce bo gasilec ga bi kar veliko ljudi predlagalo za Hacetovo odlikovanje. (pa pustimo zgodovino oz ime priznanja)
--
lp
--
lp
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Nevem, če obstaja, kakšna spletna stran! Imaš pa tukaj podatke, ki sem jih našel v TISu!
SLOVENSKA VAS
POŠTA: 8261 JESENICE NA DOLENJSKEM
MORS TEHNIČNI ZAVOD LJUBLJANA ENOTA BREGANSKO SELO TELEFAKS: (07) 4957031
SLOVENSKA VAS 0 N TELEFON: (07) 4957370
TELEFON: (07) 4957030
VODJA ENOTE TELEFON: (07) 4957369
NABAVA TELEFON: (07) 4957032
SLOVENSKA VAS
POŠTA: 8261 JESENICE NA DOLENJSKEM
MORS TEHNIČNI ZAVOD LJUBLJANA ENOTA BREGANSKO SELO TELEFAKS: (07) 4957031
SLOVENSKA VAS 0 N TELEFON: (07) 4957370
TELEFON: (07) 4957030
VODJA ENOTE TELEFON: (07) 4957369
NABAVA TELEFON: (07) 4957032
-
MatKo
- Kraj: North-Western district of Kranj
- Kontakt:
Ni nujno da je vse zanič, kar vojska odpiše. Vojska nabavlja nova vozila, ki jih sicer mi plačamo, po drugi strani pa je vojakov zdaj bistveno manj, zato se jim ne splača vzdrževati vseh vozil oziroma jih toliko sploh ne potrebujejo kot so jih recimo pred profesionalizacijo.
Zato sem mnenja, da bi bilo vredno povprašati kako je s tem, če je šansa da jih podarijo gasilcem. Malo pomislite na Kras in njihovo trenutno opremljenost ter število požarov na leto??!! Vojaški terenci ala TAM110 in TAM150 so idealni za te predele.
Zato sem mnenja, da bi bilo vredno povprašati kako je s tem, če je šansa da jih podarijo gasilcem. Malo pomislite na Kras in njihovo trenutno opremljenost ter število požarov na leto??!! Vojaški terenci ala TAM110 in TAM150 so idealni za te predele.
-
Matjaž Zupan
To je bilo tudi bistvo mojega vprašanja oz. moje ideje v začetku teme. Če je možnost in sigurno se bodo sedaj pojavili viški opreme v vojski, zakaj nebi kak del od tega pobrali gasilci. Vem, da bi večina imela rada v garaži novega MAN-a, Mercedes-a, Renault-a ali podobno, glede na razprave v tem Forumu, pa imam občutek, da bi ta vozila še kako prav prišla na Krasu. No morda se mu tudi kako drugo društvo v kakem bolj hribovitem delu nebi odpovedalo. Omenjamo samo TAM-e. Kaj pa kakšen PUCH, tak, ki je že sedaj z nadgradnjo zadaj, tudi to bi bilo morda primerno za koga. In to bi bilo vredno izkoristiti, če bi se dalo.Matjaž Zupan napisal/-a:Sicer nočem koga v vojski užaliti,vendar vprašanje,če ne bo vojska obdržala uporabnih vozil in podarila tista vozila,ki jim bo vsak čas kaj večjega odpovedalo in bi bili nato z njimi le stroški. Če pa mislijo oddati presežek vozil,ki so verjetno čisto OK,je pa to sprejemljiva ideja.
LP
Miha
Miha