Predstavitev gasilcev v medijih

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odg: Predstavitev gasilcev v medijih

Odgovor Napisal/-a gapex »

Pozdravljeni!

Kdor si bo vzel čas, v vednost.

Jutri, v nedeljo, 20. malega srpana ob 19:55, bo na prvem programu - TVS 1 humanitarni koncert STOPIMO SKUPAJ - ZA STREHO NAD GLAVO.

Zakaj to pišem? Koncert sicer ni posvečen gasilcem, vendar bomo na koncertu do besede prišli tudi operativni gasilci.
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Koncert je bil dobro pripravljen, gasilsko delo je bilo korektno predstavljeno v prispevkih. Z grenkim priokusom pa sem poslušal poveljnika regije (če sem si pravilno zapomnil), ko je rekel, da je opazoval dogajanje iz vaške gostilne. Jebemti žalost - a se mora res vedno ko v medijih omenjamo gasilce že nekako omenjati/kazati alkohol, gostilne. Kot bi bilo zakleto.

Nič osebnega - vse skupaj je bilo čisto nedolžno. Verjetno sem samo jaz močno občutljiv na takšne stvari, nekateri verjetno sploh niste zasledili.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Ni bilo slabo , samo zelo me moti , da poveljnik gasilske zveze , ki predstavlja delo gasilcev ob neurju ni v stanju obleči uniforme . Pa mu ja ni nerodno , ali pač ?
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Ali je sedaj poveljnik regije ali zveze , ali pa govorita o dveh gasilcih ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Jaz imam v mislih gosta v studiu. Pravim pa, da ne vem ali je poveljnik regije ali zveze. Sicer pa tako ni važna njegova funkcija. Vem da je dajati izjave pred množico ljudi, kamerami težko (nekaj malega imam celo sam izkušenj), ampak nekako bi bilo dobro spraviti v podzavest in se izogibati omenjati gostilne in alkohol v povezavi z gasilstvom.

Tudi tebe Oskar večkrat preberem na forumu, da vpleteš pivce za živce v kakšni objavi. #-o

Malo za šalo :D
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Pred kakšnimi tremi leti je na popevki Vesele jeseni nastopil en prleški ansambel. Bili so res dobri , dober štikl. Dosegli so celo drugo mesto. Oblečeni so bili v uniforme gasilca in v zadnji kitici ti en muzikant , mislim da je bil pevec ,prinese na oder pletenko vina! #-o :evil:
Vidiš , to se mi pa zaserje ! Pa če se ne motim sta dva člana ansambla celo gasilca.
FONTANA

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Danes moram priznati, da se je informacija o gasilcih nekoliko popravila. Poročanje iz odmaknjenih Brkinov, po katerih je klestila toča in kjer so se danes mudili ministri Erjavec, Podobnik in Rupelj, je bilo po mojem malo skopo. Kar se tiče pa omembe gasilcev so bili ti na PRVEM mestu omenjeni, nato še drugi!
Tudi sam sem prisostvoval pri odpravljanju posledic neurja in lahko poročam da sem na strehah videl samo domačine in gasilce iz bližnje in daljnje okolice (GZ Ilirska Bistrica, GZ Postojna, Koper (avto lestev) Sežana (avto lestev), Logatec, Rakek.....še veliko ma s strehe nisem mogel vseh prepoznat od kod)
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

V včerajšnjem soočenju predsednikov parlamentarnih strank je bilo govora o čedalje večjem številu naravnih nesreč in seveda tudi o gasilcih kot prvih posredovalcih in reševacih. Škoda je edino ta ker voditeljica ni vodila pogovora v to smer.
Stati inu obstati. /Trubar/
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Ja in minister je izjavil da smo gasilci dobili v zadnjem letu (letih) 30 % več sredstev.
Do nas še niso prišla.
Rečeno je bilo da gasilce razvijajo v splošne reševalce. Nič od tega še ni bilo otipati.
Pohvalno pa je da se je par minut govorilo o gasilcih.
Darko
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Franci: voditeljica je že zapeljala pogovor v pravo smer, ko je g. Zvera vprašala "ali je država storila vse kar je mogla za gasilce", odgovor pa je bil takšen, da sem si v glavi samo še enkrat prevrtel vprašanje v glavi in pri najboljši volji nisem našel povezave med vprašanjem in odgovorom.

Je pa g. Jelinčič dobro okrcal Golobiča za njegove izrečene besede :)

Sicer pa vsaj vsi vemo koliko nas je v naši preljubi Sloveniji in politiki pač vlečejo tudi na te strune. Kdo pa bi v resnici poleg besed naredil nekaj, da se uredi status gasilca o katerem so tudi govorili pa je drugo vprašanje.

lp
AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

tudi jaz sem gledal ta del soočenja o gasilcih, samo ne morem mimo tega, da si bojo zaj tote k***e politične volilne točke nabirale na naših žuljih - v preteklosti pa nobenega haska ne od levih, ne od desnih, ne od srednih, zgornih, spodnih, ali keri že vse so . . . vsi so isti, same lape so jih!
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

V današnji številki brezplačnika Dobro jutro je obsežen članek o organizaciji gasilske službe v Ljubljani. Na žalost pa tega članka še ni na internetu, jaz pa brez skenerja.
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Vrsho napisal/-a:V današnji številki brezplačnika Dobro jutro je obsežen članek o organizaciji gasilske službe v Ljubljani. Na žalost pa tega članka še ni na internetu, jaz pa brez skenerja.
Čeprav svežega članka o ljubljanskih gasilcih še ni, pa ne smemo pozabiti na celjske kolege, katerim so v tedniku Dobro jutro tudi namenili lepo število vrstic :)

http://www.dobrojutro.net/?stran=novice&tip=12&id=12914

LP
Suzi
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Tam bo verjetno napaka novinarja, ko govori o strogih predpisih Gasilske zveze za sprejem. :?:
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Oskar zagotovo je to napaka novinarja...

Tukaj pa je objavlen še članek o katerem sem pisal že včeraj - http://www.dobrojutro.net/index.php?str ... 1&id=12973
Odgovori