Mislim, da sem nekoč nekje zasledil podatek, da dobitek pri srečelovu ne sme presegati neke vrednosti (recimo 150 EUR). Zanima me, če kdo ve, kako je sedaj s tem, kakšna je lahko maksimalna vrednost dobitka? Je še kaj posebnega pri pripravi srečelova na kar je potrebno posebej paziti?
Hvala za vaše odgovore!
Vrednost dobitkov in srečelov
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Odg: Vrednost dobitkov in srečelov
Po 4. čl. Pravilnika o pridobitni in nepridobitni dejavnosti se za pridobitne dohodke štejejo tudi:
- dohodki od srečolova in podobnih iger, ki jih organizira zavezanec (PGD) - ne glede na vrednost enega dobitka.
Pravilnik velja od 1.7.2007 dalje.
- dohodki od srečolova in podobnih iger, ki jih organizira zavezanec (PGD) - ne glede na vrednost enega dobitka.
Pravilnik velja od 1.7.2007 dalje.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
To zastopim... Vendar pa nevem kako je s tem, če recimo jaz zadanem nekje TV in moram od tega plačati akontacijo dohodnie (upam, da sem se prav izrazil). Kako je s tem pri gasilskem srečelovu? Ali je organizator dolžan to kaj prijaviti ali kako to izgleda? Vem, da ima društvo enkrat letno pravico do izvedbe srečelova.
Pri srečelovu navedeš, da se prispeva prostovoljni prispevek društvu. Tako ne izvajaš srečelova, samo zbiraš prosotovoljne prispevke. Se izpgneš Zakonu o igrah na srečo in imaš dohodke, ki se štejejo pod nepridobitno dejavnost.
Dvomim da bi tole razlago inšpektorji upošteval