LED svetlobni bloki

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odg: LED svetlobni bloki

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Res je,LED luči ne pridejo v upoštev ravno zaradi tega, ker se včasih potrebujejo patruljna vozila iz policijski postaj za spremstvo in morajo imeti kombinacijo rdeče - modro in zeleno - modro in bi morali kupovati po tri LED bloke za nekatera vozila kar bi bilo zelo drago in mislim da nepotrebno. Že to je veliko, da ne bo več rotacije :mrgreen:
Smešno se mi zdi, da imajo Superbi v maski vozila LED luči, kar je dobro, Touaregi pa nimajo, čeprav so višji :evil:
Sem pa opazil, da so LED bloki na novih focusih ( ta kratki izvedbi ) ampak ta vozila niso bila kupljena v večjem številu.
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Rok911

Odgovor Napisal/-a Rok911 »

Ja, zdaj je treba samo še nabavit dobre stroboskope, da ne bo tako kot pri octaviah. Kako je že bilo z octaviami pa Hazctecom? Vgrajeni so bili 360° stroboskopi, filtri so bili pa zatemenjeni v skladu z zahtevami linearnih stroboskopov, ki so veliko močnejši.
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

Haztecovi so dobri ampak so prenizki, imajo pa zelo močno sireno :mrgreen:
Tine Žen
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Tine Žen »

rfireman napisal/-a:Haztecovi so dobri ampak so prenizki, imajo pa zelo močno sireno :mrgreen:
Obstajajo tudi višji kolikor vem od njih :roll: je pa na kiji sorento haztehov blok z linearnimi fleši ki že nekaj časa na slovenskih cestah kolikor sem ga jas videl je zelo močno :D

PS: ne vem v čem je problem višina bloka pri nas v sredini meri na GVM samo 45mm ravno tako Hazteh seka zelo, zelooo močno je pa res led 3 gen
Tako da če je dovolj močan kljub maši višini ne vidim problemov važno je da si viden to je moje mnenje :wink:

Lp Tine :P
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

Če bi naš Haztecov bil LED bi tudi sekal tak da seka samo sirena :mrgreen:
Tine Žen

rfireman napisal/-a:Če bi naš Haztecov bil LED bi tudi sekal tak da seka samo sirena :mrgreen:

Po mojem da bodo kaej poštimal kod sem ze prej reku sorento je po mojem kar dobro primer glede luči in sirene opremljen ker ma oboje full močno proti rotaciji recimo ne bodo že kaj zrihtali sam pa sej je mela kia led blok gor ne drugače obstaja zdaj tud že dvonadstropni led blok recimo eno nadstropje modra drugo zeleno rdeče in potem sam menjaš razne opcije vklopov odvisno kaj rabiš
domo videli kaj boste dobili ko bo razpis zaključen :D

Lp Tine :P
blisk

Odgovor Napisal/-a blisk »

rfireman napisal/-a:Res je,LED luči ne pridejo v upoštev ravno zaradi tega, ker se včasih potrebujejo patruljna vozila iz policijski postaj za spremstvo in morajo imeti kombinacijo rdeče - modro in zeleno - modro in bi morali kupovati po tri LED bloke za nekatera vozila kar bi bilo zelo drago in mislim da nepotrebno. Že to je veliko, da ne bo več rotacije :mrgreen:
Fantje, ne bo ravno držalo. Obstajajo tudi led bloki, ki imajo v notranjosti bele ledice in potem zunanji barvi filter. Tako da, rffireman lahko dobite LED bloke...
LP
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

Ja samo verjetno preveč zakomplicirano za naše veleume :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dive1

Odgovor Napisal/-a dive1 »

Haztecovi so dobri ampak so prenizki, imajo pa zelo močno sireno
To pa prvič slišim. Haztecova sirena seka!?!
Bolj nagravžne in slabo slišne sirene še nisem slišal. Saj sama sirena ni tako slaba, ampak zvočniki vgrajeni v bloke na octaviah so pa porazni.
Prej bi rekel da so 60-80W namenjeni za urbano vožnjo. Je pa tudi res, da se slišnost te sirene poveča, če zamenjamo zvočnik. Podobno je na poveljniškem vozilu od GBL, saj so na hazteca montirali Whelen 315P zvočnik. Ta je tudi po neki raziskavi v svetu ocenjen kot najboljši zvočnik, prehitel je tudi Federal S.

Tako da priporočam to tudi ostalim gasilcem, ki montirajo haztecove sirene v svoja vozila.
sce

Odgovor Napisal/-a sce »

Kje pa ponavadi kupujete zvočno svetlobne efekte za vozila (Whelen, itd)?
Rok911

Danes se je končal razpis za nakup policijskih vozil. Me zanima, ali je kaj možnosti za LED bloke? Pustimo se presenetiti. Sem pa videl, da zahtevajo tudi homologacijo za usmerjene led luči (ECE 65).
Tine Žen

No končno nama je z kolegom uspelo tudi posneti kako zgleda nas blok oz samo delovanje celotne signalizacije na našem vozilu:

http://www.youtube.com/watch?v=8URkhol9 ... &v=tinezen

Lp Tine
Rok911

Zelo dobra vidljivost podnevi http://www.youtube.com/watch?v=KD11R_9iWyc. Koliko različnih načinov utripanja pa ima vaš svetlobni blok?
Tine Žen

Zakaj te pa to zanima :?: Sej se ve kašna je zakonodaja :roll:
Drugače ima pa toliko različnih utripov kolikor jih dovoljuje ECE65 oz homologacija :D

Lp Tine :wink:
Rok911

Policija ima nove športne Škode. Spet nismo dočakali LED svetlobnega bloka. Za vozila, ki gredo 250 km/h, bi bil kakšen tanek led blok več kot primeren. Je pa napredek, so dal strobo blok, led v maski pa že ratuje standard. Mislim, da pa še nekaj časa ne bomo videli led blokov (razen na kakšnih promocijskih vozilih) na policijskih vozilih.
Odgovori