Komisija za nevarne snovi na GZ

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Komisija za nevarne snovi na GZ

Odgovor Napisal/-a Denis »

Ker sem postal član komisije za nevarne snovi v GZ me zanima kakšno funkcijo opravlja komisija in kaj so njene naloge ?
Ta hudi PGD VRBJE.
FONTANA

Odg: Komisija za nevarne snovi na GZ

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Mogoče bo moje vprašanje zopet provokativno pa vseeno. Kako lahko nekaj postaneš ne da bi vedel s čim se boš ukvarjal?
Primer z naše GZ ko so bili člani komisije za odlikovanja iz društev, kjer niso imeli pojma koga so predlagali za odlikovanja ne zakaj!
če si član neke komisije moraš vedet zakaj se gre, če ne se ne spuščaj v te vode!

lp
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Uporabniški avatar
Denis
Kontakt:

Mogoče si me mal narobe razumel, jst sem vprašal zato ker vem da ta komisija se ne bo sestala niti enkrat na leto zato pa bi jih jst mal pobezal.
Drugo kot drugo vsak je na nekem področju novinec tudi ko postaneš predsednik al pa karkoli drugega ne veš kakšni so postopki zato pa pričakuješ pomoč od prejšne vladavine se ti ne zdi !!
Nisem čisti laik na področju nevarnih snovi tako da ne proviciraj.
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Predvsem se najprej pozanimaj na podlagi katerega akta GZ deluje komisija in akšne so njene naloge. Verjetno je opredeljena v statutu GZ, lahko pa še s kakšnim drugim internim aktom. Se pa bojim, da je v statutu zapisano, da ima GZ komisijo za nevarne snovi vse ostalo pa je prosto po Prešernu.

lp marko =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Milek »

Moj nasvet je, če želiš, da bo komisija "zaživela", si morate najprej postaviti neke cilje. Že po imenu komisije "NS", pa je jasno, da imate veliko dela.... :P najprej je seveda ocena trenutnega stanja v vaših enotah (oprema, znanje gasilcev - specialnost,...), potem imate veliko dela na področju izobraževanja interno v GZ (usposabljanje npr.: Hazmat program, uporaba programa NevSnov, itd.). Če želiš, da bo učinek te komisije postal viden, se najprej posveti izobraževanju kadra in pripravi vaj ter posvetov... Tem je veliko, tako veliko kot je recimo razredov nevarnosti... komisiji za NS v bistvu dolgo ne more zmanjkati tem in dela :wink: Tukaj lahko omenimo še pomoč poveljstvu GZ pri pripravi načrtov za posredovanje ob večjih nesrečah z NS v vašem okolju...

Želim ti veliko uspeha 8)
Uporabniški avatar
Denis
Kontakt:

Čist mal prehiter sem odprl temo kajti včeraj 16.5.2008 smo imeli že prvi sestanek komisije za NS na GZ. Ugotovil smo da prejšna sestava ni veliko naredila na tem področju. Zastavili smo si že prve cilje: povečanje specialnosti NS po društvih, kajti v nekaterih društvih kaže slabo, vendar pa je veliko odvisno od GZS da ne bodo tečajniki čakali po 2 leti. Ter popis opreme v celotni GZ po posameznih društvih da lahko za začetek gradimo nekaj v tej smeri. Glede na to da je predsednik komisije pokazal veliko zanimanje, prav tako tudi člani ter poveljnik GZ pričakujem da bomo v letu dni že pokazali prve rezutate. Nekaj pa bo že vidno 26.6. na dan gasilcev GZ v Šempetru v Savinjski dolini.
Ta hudi PGD VRBJE.
zonty

Odgovor Napisal/-a zonty »

a lohk kdo pove, kere druge komisije pa so še lahko v GZ?!pa ima kdo kakšen link do kakšnega statuta GZ?!Sam sem iz GZ Litija.priznam imamo slabo urejeno vse.
Odgovori