NOVO VOZILO PGD VELIKO UBELJSKO

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Andraž
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odg: NOVO VOZILO PGD VELIKO UBELJSKO

Odgovor Napisal/-a Andraž »

tadejS napisal/-a:Andraž, s primerjavo z GVGP-2 in GV-V2 mislim da si pihnil mimo. Predstavljam si, da bo to v društvu vozilo za "prvo posredovanje" in verjetno se bodo odločili nekaj v smeri GV-V???. Ne mešat vozila za "požare v naravnem okolju" z ostalimi vozili, kot jih pač predpisuje veljavna kategorizacija društev. Potem pa bodo spet debate da šičalniki.......... Glede na urejeno hidratno mrežo v pokrivajočih vaseh, oskrba z vodo nebi smela biti problem.

Če ima vozilo reduktor, zaporo diferncialov, pogon 4×4, .... to še ne pomeni da bo iz tega nastalo nekaj GV-GP??? ( nekateri temu rečejoo TERENSKEGA), ampak je po mojem mneju to pravo gasilsko intervencijsko podvozje za mesto in vas.
Ne vem kje sem pihnil mimo. V veljavni tipizaciji nikjer ne piše kakšno črpalko naj ima GVGP-2, prav tako ne obstaja spisek opreme, ki naj bi jo vozilo vsebovalo, v nasprotju z GV-V2. Tako, da če društvu finance omogočajo, lahko vgradijo kombinirano črpalko. Na račun opreme predvsem tiste za teh. reševanje, pa se lahko pridobi kakšen dodaten liter vode ali kos opreme prilagojen za požare v naravi. Tista oprema, ki pa je splošno uporabna, se pa lahko obdrži, seveda v primerjavi z GV-V2. Tako, da bi bil končni rezultat, kot si ga jaz predstavljam, zelo uporabno vozilo, za okolje kjer bo uporabljano. Seveda je govora o zgoraj navedenem podvozju.

Glede uredbe oz. meril za organiziranje in opremljanje gasilskih enot, ne morem komentirati, ker ne poznam dotičnega društva in ne vem s kakšno opremo že razpolagajo in kaj jim pripada. Moj komentar se je nanašal na podvozje in področje, ki ga društvo pokriva.

Se pa strinjam s tabo Tadej, v delu ki je odebeljen.

lp Andraž
Uporabniški avatar
Andraž
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Andraž »

Andraž napisal/-a: V veljavni tipizaciji nikjer ne piše kakšno črpalko naj ima GVGP-2, prav tako ne obstaja spisek opreme, ki naj bi jo vozilo vsebovalo, v nasprotju z GV-V2.
No tu sem pa pihnil mimo. Za vozilo GVGP-2 je predpisana črpalka FP 8/8 z visokim tlakom. Prav tako obstaja spisek opreme, ki naj bi jo vozilo vsebovalo, sicer je bolj skop kot ne. Ne glede na to, še vedno mislim, da je vozilo s tako črpalko in nekaj dodatne opreme širše uporabno, in ne samo za požare v naravi.

Hvala Tadeju za opozorilo.

Andraž
sašo

Odgovor Napisal/-a sašo »

Mislim, da nam bo to vsem dalo odgovor, za kaj se predvideva to vozilo:

Kopirano iz njihove spletne strani oz. strani GZ Postojna;
Prostor delovanja:
Vključuje se v poveljstvo GZ Postojna in spada v obalno – kraško regijo. Pokriva naslednja območja : Veliko Ubeljsko , Malo Ubeljsko , Brezje , Strane

Mislim, da na tem področju ni boljše izbire kot GVGP-2...

lahko sem pa pihnil mimo 8)

Ps: čestittke za enkratno podvozje... če bi jaz lahko kaj ukazal v našem društvu, bi ga mi imeli za HTV :D
Lep pozdrav, Sašo!
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Čestitam za korajžo in napredek. Lepo je, da malo komentiramo, se opozarjamo med seboj in beremo tipizacijo.
Črpalka FP 8/8 ima tudi izvedenko z visokim tlakom FP 8/8 HH, katero bi jaz vgradil v GV-V2. Z ostalimi vrstami vozil, za katere bi bilo primerno to podvozje pa se nisem ubadal.
Me pa zanima koliko ste doplačali za odgon za pogon črpalke in za katere črpalke je primeren.
Hvala! NA POMOČ !!

L.p. Miro
Deko

Odgovor Napisal/-a Deko »

Za odgon nimam zneska koliko je bil , ima pa odgon max. izhodno moč 106 kW !
Uporabniški avatar
falavs
Kraj: P.G.D. Veliko Ubeljsko

Odgovor Napisal/-a falavs »

Tako pa naš GVGP-2 napreduje
slika 6.jpg
In to je ena od odzadi.
slika 3.jpg
Novak Igor
Uporabniški avatar
falavs

Zdaj ga že opremljamo samo s pumpo imamo mal problemov.
17102008063.jpg
17102008062.jpg
17102008060.jpg
Novak Igor
Seba72

Odgovor Napisal/-a Seba72 »

Deko napisal/-a:Za odgon nimam zneska koliko je bil , ima pa odgon max. izhodno moč 106 kW !
106 KW je huda stvar, da ni slučajno to max. moment na odgonu v Nm?
Uporabniški avatar
falavs

Še komisije (tipizacijo in ostalo)damo skozi pa bo.
03112008073.jpg
Kakšen detaljček bomo že kasneje dodali.
03112008078.jpg
Novak Igor
Uporabniški avatar
falavs

Seba 72 ne vem kaj naj ti odgovorim te podatke smo nekako dobili saj na Avtokomercu o tem vozilu kar se tiče tega vejo
zelo malo ali skraj nič. Teh vozil pri nas ne prodajo veliko.Morda je to res kot praviš ti zato smo imeli tudi probleme
glede obratov odgon-črpalka.
Novak Igor
soki

Odgovor Napisal/-a soki »

čestite še v mojem imenu i imenu pgd gradnik!! res ste izbrali odlično vozilo saj imaš v njem praktično lahko vse kar potrebuje kakšno manše društvo!! tudi mi razmišljamo o nabavi nekega vozila po pravici povedano pa nevemo kat točno bi izbrali.. ena izmed možnosti je scam ali kak iveco na 4x4 zdaj pa smo videli še vašega!! bi pa prosiu če mi kdo lahko pove kaj bolj priporoča ker mi bi meli gvv1 zdaj na tega bi šlo pa celo gvv2 kar je pa še bolše!!!
pa zanima me še če ni skrivnost in če kahko poveš koliko denarja je ta avto približno stau z nadgradnjo-približno!!!
in pa če bi se dalo ta avto videt namreč da bi si ga prišli ogledat!!!
že v naprej hvala za odgovore!!
Uporabniški avatar
falavs

Končano vozilo pa izgleda tako
Slika 002.jpg
Pa še z druge strani
Slika 004.jpg
In v ozadju pa še NANOS
Slika 006.jpg
Novak Igor
Uporabniški avatar
falavs

Odg: NOVO VOZILO PGD VELIKO UBELJSKO GVGP-2

Vozilo ima rezervoar z 1500l vode in 100l penila črpalko magirus MAB 200 srednji in visoki tlak 2x navijak 16mm - 100m in 1x navijak 25mm-50m
Vso opremo po tipizaciji za vozilo GVGP-2. Dodatno smo pa dodali še do dovoljene skupne teže vozila: Elektroagregat, pnevmatski stolp s 2x po 1000w reflektorji,reflektor na podstavku ( prostostoječi), elektropodaljšek, 2x IDA, 4X sesalne cevi s košem, tlačne cevi B ,C In H , 3x ročnik,
3x gasilski aparat, vedra, vedrovka, triopan 2x, opozorilne svetilke, lopar,kante za dodatno gorivo, lestev tri delna, cevni mostički in še kakšno
malenkost se bo dalo dodat je še prostora.

Lep pozdrav:Igor
Novak Igor
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Lepo vozilo. Najbrž bo še kaj več slik vozila tudi od notranjosti. Zanima me predvsem okvirna cena celotnega projekta, da je vozilo takšno kot je?
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
falavs

Odg: NOVO VOZILO PGD VELIKO UBELJSKO GVGP-2

Živjo Dušan ja tako je s tem. Cena je okrog 130.000€ Slike notranjosti bodo tudi je še pri nadgraditelju čakamo medmešavc za peno.
Ko ga prav dodelamo pa ga poslikam in prilepim slike tudi na forum.
Novak Igor
Odgovori