Ne vem kje sem pihnil mimo. V veljavni tipizaciji nikjer ne piše kakšno črpalko naj ima GVGP-2, prav tako ne obstaja spisek opreme, ki naj bi jo vozilo vsebovalo, v nasprotju z GV-V2. Tako, da če društvu finance omogočajo, lahko vgradijo kombinirano črpalko. Na račun opreme predvsem tiste za teh. reševanje, pa se lahko pridobi kakšen dodaten liter vode ali kos opreme prilagojen za požare v naravi. Tista oprema, ki pa je splošno uporabna, se pa lahko obdrži, seveda v primerjavi z GV-V2. Tako, da bi bil končni rezultat, kot si ga jaz predstavljam, zelo uporabno vozilo, za okolje kjer bo uporabljano. Seveda je govora o zgoraj navedenem podvozju.tadejS napisal/-a:Andraž, s primerjavo z GVGP-2 in GV-V2 mislim da si pihnil mimo. Predstavljam si, da bo to v društvu vozilo za "prvo posredovanje" in verjetno se bodo odločili nekaj v smeri GV-V???. Ne mešat vozila za "požare v naravnem okolju" z ostalimi vozili, kot jih pač predpisuje veljavna kategorizacija društev. Potem pa bodo spet debate da šičalniki.......... Glede na urejeno hidratno mrežo v pokrivajočih vaseh, oskrba z vodo nebi smela biti problem.
Če ima vozilo reduktor, zaporo diferncialov, pogon 4×4, .... to še ne pomeni da bo iz tega nastalo nekaj GV-GP??? ( nekateri temu rečejoo TERENSKEGA), ampak je po mojem mneju to pravo gasilsko intervencijsko podvozje za mesto in vas.
Glede uredbe oz. meril za organiziranje in opremljanje gasilskih enot, ne morem komentirati, ker ne poznam dotičnega društva in ne vem s kakšno opremo že razpolagajo in kaj jim pripada. Moj komentar se je nanašal na podvozje in področje, ki ga društvo pokriva.
Se pa strinjam s tabo Tadej, v delu ki je odebeljen.
lp Andraž