Je odprta že tukaj: viewtopic.php?f=3&t=9821saxtenor3 napisal/-a:Odperi novo temo OPUČANJE PRVE POMOČI in prilepi tja. Debata bi se lahko precej dobro razvila,pa še na razna vprašanja bi lahko odgovarjali kot npr. kdo lahko kaj pomaga,do katere mere se spuščat k ponesrečencem ipd.
Prometne nesreče na Štajerskem
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg:
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

Odg: Prometne nesreče na Štajerskem
Prometna nesreča na Maistrovi ulici v Ptuju dne 7.1.2008
Daj zapomimo si že enkrat, da mi nismo tukaj, da bi ugotavljali vzroke nesreče, ampak, da si izmenjamo podatke o posredovanju, posebnostih, težavah...., kajti takšne stvari in napotki nam bodo sigurno kdaj prav prišli na kateri izmed intervencijrfireman napisal/-a:A je prehitro vozil ali kaj, pijan ali kaj drugega
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Ne se razburjat po nepotrebnem, pač včasih že lahk kar na kraju nesreče od policistov izveš, kaj se je zgodilo
Radovednost pač
Pa ko že govorimo o podatkih nesreče, me pa res zanima če je bilo kaj težav pri dvigovanju vozila iz "grabna"

Radovednost pač
Pa ko že govorimo o podatkih nesreče, me pa res zanima če je bilo kaj težav pri dvigovanju vozila iz "grabna"
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Zanima me tista B cev okrog tehničnega vozila, namen ?
rfiremanove domneve pa je potrebno pobrisat. To so občutljive zadeve , predvsem za svojce !
rfiremanove domneve pa je potrebno pobrisat. To so občutljive zadeve , predvsem za svojce !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Če prav predvidevam, je ta B cev namenjena izpeljavi izpušnih plinov iz TRV-2D, stran od "delovnega območja"Oskar napisal/-a:Zanima me tista B cev okrog tehničnega vozila, namen ?
Zadnjič spremenil BAČO, dne 7. Januar 2008, 21:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Če so moje domneve občutljive, pozivam moderatorja naj jih pobriše 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
BAČO odgovor je pravilenBAČO napisal/-a:Če prav predvidevam, je ta B cev namenjena izpeljavi izpušnih plinov iz TRV-2D, stran od "delovnega območja"Oskar napisal/-a:Zanima me tista B cev okrog tehničnega vozila, namen ?.
Glede samega poteka intervencije pa bo kaj več napisal kdo od naših, ki so sodelovali na intervenciji.

To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
je bil pokojni še v avtu ko ste ga potegnili ven??
kako ste preverili če je kdo v avtomobilu, ker je avto bil na strehi in v vodi?!
kako ste preverili če je kdo v avtomobilu, ker je avto bil na strehi in v vodi?!
Pozdravljeni!zonty napisal/-a:je bil pokojni še v avtu ko ste ga potegnili ven??
Ob prihodu gasilcev na mesto nesreče je bil voznik avtomobila še vedno v vozilu. Avtomobil je bil obrnjen na streho in v vodi cca do polovice. Da je voznik v vozilu, smo dobili informacije od očividcev nesreče, kateri so najprej poskušali izvleči ponesrečenca iz vozila, pa jim to ni uspelo. Potek reševanja: odprtje vrat avtomobila, dvig avtomobila iz vode za cca. 1 m, reševanje voznika iz vozila, dvig vozila iz vode.
Problemov pri dvigu vozila iz potoka nismo imeli.
Toliko zankrat, po potrebi kaj več pa drugič.
Martin
GSM: 041 327 040
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Uredil ,beri pobrisal moderator.
Vzrok prometne nezgode ne more in ne sme biti predmet debate v tem delu foruma.
Nikakor ne tudi vzrok smrti. Zapomnite si to.
Govorimo samo o tehniki ,znanju ter uporabi le teh subjektov v specifičnih situacijah. Vse ostalo bom striktno urejal-brisal.
Vzrok prometne nezgode ne more in ne sme biti predmet debate v tem delu foruma.
Nikakor ne tudi vzrok smrti. Zapomnite si to.
Govorimo samo o tehniki ,znanju ter uporabi le teh subjektov v specifičnih situacijah. Vse ostalo bom striktno urejal-brisal.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Zanima me kako bi se najbolj učinkovito lotili reševanja zadeve kot je ta v tem primeru, če na kraju ne bi imel vozila z dvigalom? (TV2-D). Za primer samo HTV oz GVC z opremo za reševanje ob prometnih nesrečah?
Tehnika nam lajša življenje!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Dušan , zanimivo vprašanje, ki sem si ga sam zastavil že včeraj in smo o tem debatirali z gasilci.
Vsekakor bi bilo potrebno avto toliko dvigniti, da bi lahko prišli do človeka , oziroma bi lahko rezali pločevino , če bi bilo potrebno. To bi storili z navezavo vozila in vlečenjem z pomočjo vozila in jeklenice, če bi bila potreba tudi uporaba škripca. Verjetno bi že dvig vozila na bok omogočil reševanje voznika.
Vsekakor bi bilo potrebno avto toliko dvigniti, da bi lahko prišli do človeka , oziroma bi lahko rezali pločevino , če bi bilo potrebno. To bi storili z navezavo vozila in vlečenjem z pomočjo vozila in jeklenice, če bi bila potreba tudi uporaba škripca. Verjetno bi že dvig vozila na bok omogočil reševanje voznika.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Ja vprašanje je le če bi dali vozilo na bok če takrat ne bi ponesrečenec preveč prevračal po avto (če seveda ne bi bil pripet z varnostnim pasom) in še staknil več poškodb. 

To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Po mojem je dvig na bok riskantna zadeva. Ker če ima poškodovanec vkleščeno nogo med spredjim stebrom in armaturo in ga dvignemo ravno v to stran mu lahko nogo (oz. tudi kaj drugega ) še bolj poškodujemo oz. celo amputiramo. Tudi poškodba glave zaradi zdrsa v smeri dviga ni izvzeta.
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......