Kako do kraja nesreče

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Brbre ml.
Kraj: Laško
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Brbre ml. »

saxtenor3 napisal/-a:In mene noben nebo prepričal da bi se peljal v nasprotno smer. Raje grem xx kilometrov naprej obračat in se nakako prebijem do nesreče kot pa da iz oči v oči srečam kakega voznika in sploh ne pridem tja.
Lp
Se popolnoma strinjam, podobno sem že reklel malo višje.

Jack, ti pa imaš youtube v malem prstu, vse povsod polno linkov :D Lepo, da to deliš z nami, da si znamo še bolj nazorno predstavljati v čem govori tema.

Kot lahko vidimo na filmčkih, se koltura voznikov drugje po evropi razlikuje od naše.
We walk where the devil dances.
Slika
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec
Kraj: ob izviru Ljubljanice

Odgovor Napisal/-a prostovoljni gasilec »

Meni tudi ni jasno, zakaj drugod zadeva deluje, pri nas pa ne?

Kje so sedaj ti silno številni psihologi in podobni strokovnjaki, da bi to pojasnili oz. bi začeli miselnost voznikov spreminjati?

LP!
Uporabniški avatar
saxtenor3

Odgovor Napisal/-a saxtenor3 »

prostovoljni gasilec napisal/-a:Meni tudi ni jasno, zakaj drugod zadeva deluje, pri nas pa ne?
LP!
Kultura naroda..... :roll:
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Re:

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

prostovoljni gasilec napisal/-a:Meni tudi ni jasno, zakaj drugod zadeva deluje, pri nas pa ne?
Ker je miselnost oz. razmišljanje in s tem posledično tudi ravnanje ljudi drugačno!
prostovoljni gasilec napisal/-a:Kje so sedaj ti silno številni psihologi in podobni strokovnjaki, da bi to pojasnili oz. bi začeli miselnost voznikov spreminjati?
Tega ne znajo pravilno pojasniti, kaj šele... :roll:
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Re: Kako do kraja nesreče

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

Jaz mam dva predloga kako bi se to dalo eden dražji drugi pa pomoje cenejši, ta dražji je ta da se naprimer na hitrih cestah in avtocestah zraven naredi pas kateri je ločen z nizko jekleno ograjo dostop na tisti pas pa imajo samo reševalci, gasilci, policija in upravljalci ceste. Drugi način bi pa bil ta, da policija izvozi isto časno kot prvi posredovalci in s tem vse nepravilno umaknjene avte prisili do umika hkrati pa tiste, ki se niso znali umakniti slika tablico in po pošti pošlje položnico za ta in ta storjen prekršek. To bi bil podoben sistem kot ga majo policaji, ki te na avtocesti snema kak voziš, edino ta bi pač posnel nepravilno odstavljene avtomobile. Konec koncev bi tako reč lahko namestili tudi v gasilska in reševalna vozila, ko pa policija dela zapisnik pa se preda posnetke oni pa to naprej urejajo. Je pa v naši deželi zelo malo kulturnih voznikov, ki bi se primerno umaknili gasilcem ali reševalcem ali policiji, sicer pa to tako že sami veste. Za začetek vsaj mi, ki poznamo situacijo ob tem trenutku primerno umaknimo vozilo in bodimo za vzgled drugim šoferjem. Mogoče bodo pa le opazili kaj koristnega.
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Gasilko_112
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a Gasilko_112 »

gasilec dejan napisal/-a:Jaz mam dva predloga kako bi se to dalo eden dražji drugi pa pomoje cenejši, ta dražji je ta da se naprimer na hitrih cestah in avtocestah zraven naredi pas kateri je ločen z nizko jekleno ograjo dostop na tisti pas pa imajo samo reševalci, gasilci, policija in upravljalci ceste. Drugi način bi pa bil ta, da policija .....
Če prav razumem ob AC ali hitri cesti bil dodaten pas samo za intervencijska vozla ločen z nižjo jekleno ograjo.
Mislim, da bi tukaj imeli reševalci probleme z vozički, saj jim ograja prekriža pot (z vozički). Poškodovana oseba bi morala plezat oz. prestopit ograjo, kaj bi bilo šele z nezavestno osebo?
Mislim, da bi bilo bolje postavit na mest jeklene ograje količke z odsevnimi trakovi + vsaj 1m razdalije med količki. => lažje delo vsem osebam. Lepo mirno gre mimo količka, kot pa plezanje preko ograje.
Lp. T
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kontakt:

No ali pa tako kot si predlagal količki, pa verjetno se bo še našla kaka druga ideja.
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

gasilec dejan napisal/-a:No ali pa tako kot si predlagal količki, pa verjetno se bo še našla kaka druga ideja.
Dobre ideje imate =D> če pa je kdo od odgovornih zainteresiran je pa spet druga zgodba #-o
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kontakt:

Verjemi da še ma kdo drug tudi kakega asa v rokavu, vprašanje pa je tak kot si reko, kdaj se bo kdo od višjih zgano. Sem pa menja da bi se z slikanjem iz vozil in poloznicami z primerno kaznijo pravilnega umika hitro kdo naučil kako se umaknit.
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

gasilec dejan napisal/-a:Sem pa menja da bi se z slikanjem iz vozil in poloznicami z primerno kaznijo pravilnega umika hitro kdo naučil kako se umaknit.
Kako boš pa lahko slikal npr. več vozil hkrati (kolona ob prometni nesreči ipd.)? Kaznovati samo nekaj vozil v večkilometerski koloni je pa nesmisel! Vemo pa tudi, da kazni niso najprimernejši način za to, da spremenimo ''kulturo vožnje''. Nič kolikokrat so jih že zvišali, pa ni bilo posebnega učinka! :roll:

p.s. pa še to, ko si napisal, da policija izvozi isto časno kot prvi posredovalci in s tem vse nepravilno umaknjene avte prisili do umika. Tudi če izvozi med prvimi in, če je nesreča npr. na avtocesti se pred prihodom policije nabere že ...km dolga kolona! Zatorej več km dolgo kolono vozil težko oz. nemogoče prisili k umiku...
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kontakt:

M-coky sem zgoraj vse napisal če ti radarji posnamejo vse potem se naredi tak sistem v avtomobile, ki avtomatsko posname vozilo in tablico tistega ki izstopa (nepravilno odstavljen), aja pa še to ko sem jaz dobo položnico za hitrost sem začel počasneje vozit, tam pa ko boš zaradi malomarnosti ker se ti ni dalo pravi cajt umaknit dobil položnico boš pa drugič to takoj opravil, ali ne?
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
miso81

Odgovor Napisal/-a miso81 »

Lahko bi pa policaaji (leteči"motoristi" da nebi še oni delali gužvo) lepo vozili za gasilskim vozilom in pisali kazni ker se niso pravilno razvrstili.

P.s. Lahjko bi pa naredili vajo ko bi celo avtocesto zaprli in naredili vajo :) , policaji bi pa lepo umeru in počasi pisali kazni. Še posebej tistim ko so vozilo zapustili.
darko

Odg: Kako do kraja nesreče

Odgovor Napisal/-a darko »

Ni problem posneti vožnje in delo na cesti (lahko tudi gasilci). problem je v tem da se vsak pritoži in pritožbo dobi, saj je problem z dokaznim gradivom in ostalim. Nič ne pomega nov zakon če ni policajev, sodnikov in reda.
Darko
Uporabniški avatar
Gasilko_112
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a Gasilko_112 »

Kaj pa, če bi posneli kakšne reklamne oglase za pravilno odstavlanje na AC (npr. kot >> VOZIMO PAMETNO <<)
Odlično bi bilo na 2 načina:
1. način:
prikaz nepravilne postavitve vozil => žrtev umre
2. način:
prikaz pravilne postavitve vozil => žrtev ne umre, reši jo NMP

:?: :?:
Lp. T
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Gasilko_112 napisal/-a:Kaj pa, če bi posneli kakšne reklamne oglase za pravilno odstavlanje na AC (npr. kot >> VOZIMO PAMETNO <<)
Odlično bi bilo na 2 načina:
1. način:
prikaz nepravilne postavitve vozil => žrtev umre
2. način:
prikaz pravilne postavitve vozil => žrtev ne umre, reši jo NMP

:?: :?:
Takšna "reklama" je že posneta in se vrti na TV, žal premalokrat in ob ne najbolj primernih ( gledanih ) urah, ampak izgleda, da predvajanje teh sporočil žal ne pomaga kaj dosti :( .

LP BAČO :?
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Odgovori