IZMENJAVA

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

IZMENJAVA

Odgovor Napisal/-a metodg »

Imam okrog 100 clipartov na gasilsko temo. Zelo uporabni za predavanja.
Kdor jih hoče, naj mi pošlje e-mail.

Metod G. :P :P :P
Uporabniški avatar
JozeR
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a JozeR »

Kaj pa avtorske pravice itd???
Na pomoč,
Jože
Uporabniški avatar
metodg
Kontakt:

Vse slike so javno dostopne na internetu. Jaz sem jih samo poiskal in zbral. :lol:

Metod G. :D :D :D
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Javno dostopne že, kaj pa pogoji uporabe sličic. Vse strani imajo ponavadi napis o avtorskih pravicah in če piše All rights reserved, pomeni, da brez se dovoljenja lastnika, vsebina strani ne sme uporabljati. Sličice, ki so na voljo za prosto uporabo, pa imajo na straneh ponavadi napisane pogoje uporabe oziroma Terms of use.
Uporabniški avatar
metodg
Kontakt:

Peter, to je pisalo:
Use. You may use, copy and modify the Software and distribute copies of the Software, along with Your modifications, as part of Your software product(s) and service(s), including Your web site(s).
Mislim, da ni problema!!!

Metod G :D :D :D
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Vsi materiali, ki so na uradnih straneh (ameriški) niso avtorsko zaščiteni. Vse kar je razvito iz javnih sredstev je javno.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Izpis položnic

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Ali ima mogoče kdo izdelan kakšen program za izpis položnič. Seveda za matrični tiskalnik.
Saj veste - zopet bomo prosili :lol: .
Uporabniški avatar
pouzek
Kraj: Stara Vrhnika

položnice

Odgovor Napisal/-a pouzek »

Ko smo mi tiskali na položnice smo zadevo naredili v Wordu s pomočjo spajanja dokumentov (tabela + položnica) in makroja (tiskanje položnic) 8) . Zadeva je zelo enostavna, sploh če že imaš matrični tiskalnik.
Če rabiš pomoč ... :wink:

NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Vem, da lahko izpis oblikuješ v Wordu :lol: . Ampak pred dokončnim izpisom moraš seveda preizkušati in kar nekaj položnic gre v koš. :shock:
Da nebi izumljal tople vode, sem se pač obrnil za pomoč na forum :lol: . Saj ne, da sem prelen :shock: ali da bi se rad kitil z delom drugih :evil: . Sem pač šparovni gorenjc in mi je škoda položnic za testiranje.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

AVTORSKE PRAVICE

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Glede avtorskih pravic imam zanimivo in poučno izkušnjo. V večjem trgovskem centru v Mariboru smo se gasilci predstavili z foto in video dokumentacijo opremo itd. Na večjem televizorju smo vrteli posnetke akcij in preventivo. Imel sem dober film, ki so ga posneli v Londunu. Posnel sem si ga iz programa SLO 2. Ker je šlo za javno predvajanje sem se pozanimal na TV Slovenija , če lahko to počnem. Dobil sem zanimiv odgovor odgovorne osebe ." Lahko predvajate, saj smo mi filmi odkupili za naši dve predvajani. Da bi pa prišel v trgovski center v Maribor kakšen Londonski producent pa je malo verjetno ":o Zanimivo , ali ne ?
Uporabniški avatar
mitjau
Kraj: Gotovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitjau »

Glede avtorskih pravic, imamo v sloveniji še vedno malce sivo področje. Res pa je, da bi bilo nesmiselno odkupovati pravice za cele oddaje oz. filme, če želimo prikazati le odlomek. Lahko pa se malce zaščitimo tako, da poleg odlomka napišemo tudi vir oz. avtorja.
Odgovori