Zamik pri proženju pozivnikov

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Zamik pri proženju pozivnikov

Odgovor Napisal/-a Franci »

Tale zadeva me muči že kar nekaj časa, pa tudi po danšnji intervenciji sem se pogovarjal z zaposlenim na ReCO, pa me njegovi odgovori nekako niso prepričali.
Tudi danes po končani intervenciji, ko sem se spravljal, k papirnato-računalniški (Spin) administraciji. V Spinu je napisano pozivniki proženi ob 5:31 uri, poziv prileti na moj pozivnik ob 5:35. :evil: Štiri mnute. :evil: Tudi pri ostalih naših članih, ki smo bili na intervenciji ni imel nobeden časa pod 5:35, dva člana celo 5:38 (novi pozivniki ??).

In kako naj društvo III.kategorije spelje iz garaže v predpisanem času??

Kako je to pri vas?
Stati inu obstati. /Trubar/
en2

Odgovor Napisal/-a en2 »

Verjetno imaš z zamikom nastavljeno uro na pozivniku oziramo jo ima RECo.
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

en2 napisal/-a:Verjetno imaš z zamikom nastavljeno uro na pozivniku oziramo jo ima RECo.
Ura na mojem pozivniku popolnoma točna.
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Franci, pa se to vašim pozivnikom stalno dogaja, ali je bilo prvič? Meni se je zgodilo do zdaj samo enkrat, da mi je piskal minuto kasneje od ostalih.
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Franci, katero uro na pozivniku pa ti gledaš?
Mislim da je program za proženje po vseh ReCOjih po Sloveniji enak in tako tudi ura na koncu teksta - za uro je še zaporedna številka poziva. To je prava ura katera je nastavljena na ReCO - ni pa nujno da je točna!

Upam da ti nisi gledal ure na vrhu potrjenega poziva (poleg datuma), tukaj pa potem nastanejo odstopanja. Lahko pa naslednjič ko boš klical ReCO preveriš uro iz pozivnika z ReCOjem.

Pri nas so odstopanja pri pozivih do cca 15 sekund.

LP Jaka
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

Uroš Lenarčič napisal/-a:Franci, pa se to vašim pozivnikom stalno dogaja, ali je bilo prvič? Meni se je zgodilo do zdaj samo enkrat, da mi je piskal minuto kasneje od ostalih.
Uroš, ni bilo prvič. To se je zgodilo že kar nekajkrat in to z odstopanji 3-4 minute.
Sul napisal/-a:Lahko pa naslednjič ko boš klical ReCO preveriš uro iz pozivnika z ReCOjem.
Včeraj po intervenciji sem se pogovarjal z operaterjem na ReCO in sva preverila tudi ure in je bila na mojem pagerju ista kot pri njemu. :roll:
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

Pozdravljeni!

V zvezi delovanja in aktiviranja pozivnikov smo na Ptuju prišli do nekaterih ugotovitev in sicer:
-v primeru, ko so gasilci v skupini in se proži pozivnik, se aktivira samo en pozivnik v skupini (največ dva), ostali so ''gluhi''.
-na vsake 3-4 mesece cca. 20% pozivnikov ob alarmu ne dobi signala
-občasno se posamezni pozivniki aktivirajo, čeprav na ReCo112 ni bil prožen alarm.
-v primeru, da v času proženja pozivnikov na katerikoli UKW postaji (katera je nastavljena na kanal, na katerem se aktivirajo pozivniki) stisneš taster, se proženje pozivnikov prekine
-pozivniki se ne kativirajo vsi naenkrat, ampak z zamikom cca. 1-2 sekundi.
Drugače se za vsako intervencijo na Ptuju sočasno proži večje število pozivnikov.
Toliko zaenkrat, pa več drugič.

Lep dan še naprej!

Martin (GSM: 041 327 040)
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

Tudi jaz sem opazil zamik, med časom izpisanim na pozivniku in tistim, ki je zabeležen v ReCO in kasneje v spinu. Razlike so okoli 4 minut.

Sem pa do sedaj mislil, da imajo uro drugače nastavljeno in se zaradi tega nisem sekiral, ko sem poročal na ReCO po končani intervenciji sem potem čase, ki sem si jih beležil po uri na svojem pozivniku zmanjšal za tiste 4 minute.

Če je pa tako, kot praviš, je pa tole "kriza". Okoli 3 minute zamude na ReCO od klica pa do aktiviranja, potem še 3 do 4 minute, da pride do pozivnika, dodaj še čas potreben za izvoz in če si res zelo hiter in imaš izvežbano posadko, spelješ po 10 minutah iz doma.
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

krivina napisal/-a:Tudi jaz sem opazil zamik, med časom izpisanim na pozivniku in tistim, ki je zabeležen v ReCO in kasneje v spinu. Razlike so okoli 4 minut.

Sem pa do sedaj mislil, da imajo uro drugače nastavljeno in se zaradi tega nisem sekiral, ko sem poročal na ReCO po končani intervenciji sem potem čase, ki sem si jih beležil po uri na svojem pozivniku zmanjšal za tiste 4 minute.

Če je pa tako, kot praviš, je pa tole "kriza". Okoli 3 minute zamude na ReCO od klica pa do aktiviranja, potem še 3 do 4 minute, da pride do pozivnika, dodaj še čas potreben za izvoz in če si res zelo hiter in imaš izvežbano posadko, spelješ po 10 minutah iz doma.
Evo, se pravi se dogaja tudi ostalim. Vendar potem ko ta poročila izpolnjujemo se časi malo prilagodijo pa je. Vendar to ni to, "stranka" pa nas čaka od 10-15 minut in si misli svoje. :roll:
krivina

Odgovor Napisal/-a krivina »

Franci napisal/-a: Evo, se pravi se dogaja tudi ostalim. Vendar potem ko ta poročila izpolnjujemo se časi malo prilagodijo pa je. Vendar to ni to, "stranka" pa nas čaka od 10-15 minut in si misli svoje. :roll:
"Stranka", ki čaka samo 10 do 15 minut, je v takem primeru lahko še srečna.

Zakaj prihaja do zamikov, bo moral pojasniti nekdo, ki zadevo pozna.

"Friziranje" bom pa v prihodnje opustil, saj ne odraža dejanskega stanja. Odražalo bi ga le, če bi bili obe uri drugače nastavljeni. Ura na ReCO je verjetno kar točno nastavljena, za svojo na pozivniku pa tudi skrbim, da je točna.

Bodo v poročilih sedaj kar naenkrat beleženi slabi časi. Bodo morali potem drugi o tem razmišljati, če sploh bodo. :roll:
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

Franci, a ti spršuješ za proženje enega pozivnika ali za skupinski poziv. V skupinskem se prožijo en pozivnik za drugim, z nekim zamikom. Če jih ima enota 20 pozivnikov, bo med prvo nastavljenim v imeniku ReCO in zadnjim zamik ure proženja, kljub temu da je operater kliknil samo enkrat ob npr 13:32. Če bodo vsi prejeli poziv, bi moral biti zamik v času proženja kot jih navajate. Ločiti je treba čas proženja, ki je po uri v ReCO in čas sprejema, ki je po uri v pozivniku. Meni so to razložili kot "ena pomankljivost pozivnikov". Mogoče pa Tilen pove kaj več.
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

tadejS napisal/-a:Franci, a ti spršuješ za proženje enega pozivnika ali za skupinski poziv. V ....
V skupini imamo 25 pozivnikov. In kot sem se pogovarjal z operaterjem na ReCO pravi da gre ta procedura za toliko pozivnikov skozi prej kot v eni minuti. Mene zanima samo kje so tukaj še tri ali več preostalih minut.

Se pa zgodi kot je napisal že Martin da ostane približno 20% pozivnikov "gluhih".

Je pa mogoče eden od vzrokov za ta zamik, zastarela oprema za proženje pozivnikov? Samo ugibam?? :oops: :cry:
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Z zamiki v časih sem se že srečal tudi jaz. Pa sem to tudi pripisal kakšni minuti razlike v nastavitvi ure na ReCO in na pozivniku.
Pa očitno ni tako.
Sicer sem kakšno minuto pripravljen tudi "požreti" za čas, ko sporočilo leti skozi zrak do pozivnika. Ampak, ko potem preverjam čase z ReCO je ponavadi :shock: . Ker vem, da tako počasni pa tudi nismo. :wink:
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
vidbal
Kraj: SLOVENIJA

Zamiki proženja pozivnikov

Odgovor Napisal/-a vidbal »

Dragi tovariši lepo, da vas skrbijo zamude pri alarmiranju. Toda dokler bo skrbelo samo nas operativce se ne bo nič spremenilo na bolje.
Odgovorni in dobro plačani na višjih nivojih pa se verjetno krepko nasmejijo naši zagnanosti in naivnosti ko berejo NAŠE SKRBI.
Navsezadnje ali smo morebiti plačani na minute ?
zonty

Odgovor Napisal/-a zonty »

tudi mi imamo podobno izkušnjo.ko smo govorili z Recom po končani intervenciji, je po uri prožil 3 minute prej ko imamo mi na pozivnikih izpisan prvi poziv. tako smo se zmenili da vsi nastavimo svoj pozivnik po uri na teletekstu.
Odgovori