Prvo na Ig-u se ne moreš zaposlit kot inšktruktor.blondi napisal/-a:Sicer je malo mimo teme ampak upam da mi moderator ne zameri preveč. Se ne splača nove odpirati...
Ali kdo ve kako je s tem? Kolikor je meni znano, se na Igu lahko "zaposliš" kot inštruktor. Seveda si najprej pripravnik ampak po nekaj mesecih (sem slišal da po cca. devetih) si inštruktor.Če za usposabljanje inštruktorjev smatraš opravljanje tečaja za specialnost inštruktor, potem zagotovo nimajo enakega usposabljanja.
Ampak tečaj za inštruktorja pa mora biti isti tako za tiste, ki delajo na nivoju GZ kot za tiste, ki delajo na državnem nivoju.
Seveda lahko da se motim ...
Drugo pripravniška doba je 12 mesecev če pokažeš kaj znanja in sodelovanja.
Fantje glede dela in izobraževanja inštruktorjev na Ig-u se zelooo motite. Inštruktor je res lahko vsak, ki opravi tečej specialnosti inštruktor. Bodimo realni in se vprašajmo ali je to le zgolj NABIRANJE ZNAČK ali potreba nekega posameznika oz. društva. Ne velja za vse enako! Nekateri na predavanjih za specialnost inštruktor si izberejo za demonstracijo gasilnik, ko razlaga uporabo le tega pa povrh vsega še bere iz nalepke NE mi pravit, da ima tak znanje. Osebno sem inštruktor na Ig-u in ko opraviš tečaj specialnosti inštruktor je potrebno vložiti zelo veliko dela in truda, da lahko slediš vsem novostim in le te prenašaš naprej na tečajnike.
Na žalost NEKATERI, ki prihajajo na tečaje za pridobitev višjega čina, nimajo niti osnov gasilstva in za povrh se sploh ne zavedajo same odgovornosti katera sledi za določen čin.
Vsem ki imate voljo do dela in prenos znanja na druge želim veliko uspeha in družabnih ur in čim manj nevšečnosti in nezgod.
Tistim pa, ki mislite SAMO KRITIZIRAT in pljuvat po drugih se raje ugriznite v jezik.