Veterani za volanom gasilskih vozil
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
predlagam to izjavo za "klobaso" leta !KOFD napisal/-a:Ravno danes sem imel CPP ker sem se odpravil delat izpit za C+E kategorijo, pa sem vprašal predavatelja, ki je tudi izkušen prometni policist kako je glede teh voženj na intervencijo. Pa mi je rekel, da na intervencijo lahko vozi VSAKA oseba, ki zna voziti tovornjak ali pač vozilo s katero se gre na intervencijo. Ko se pa gre z intervencije pa nesme več, takrat pa lahko vozilo vozi le tista oseba, ki ima izpit.
Seveda se pa opravičujem, če mi najdeš zakon, kjer to piše !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
sasolovrenc
Na njegovo izjavo ne vem kaj bi lahko rekel.
Lahko ga samo vprašaš, kaj bo rekel na to takrat ko se bo na vožnji na intervencijo zgodila prometna nesreča (vozil pa bi gasilec brez izpita), ali bo ostal enakega mnenja, ali bodo potem gasilci vse krivi. Zagotovo bi bil kriv voznik (gasilec), pa čeprav ne bi bil povzročitelj nesreče.
Pa tudi nelogično bi bilo, saj društva nekaterim gasilcem finančno pomagajo (krijejo polovico stroškov) za izpit. Če pa ga ne bi potrebovali pa se po moje ne bi lotevali tega načina. Takšno je moje mnenje.
LP
Lahko ga samo vprašaš, kaj bo rekel na to takrat ko se bo na vožnji na intervencijo zgodila prometna nesreča (vozil pa bi gasilec brez izpita), ali bo ostal enakega mnenja, ali bodo potem gasilci vse krivi. Zagotovo bi bil kriv voznik (gasilec), pa čeprav ne bi bil povzročitelj nesreče.
Pa tudi nelogično bi bilo, saj društva nekaterim gasilcem finančno pomagajo (krijejo polovico stroškov) za izpit. Če pa ga ne bi potrebovali pa se po moje ne bi lotevali tega načina. Takšno je moje mnenje.
LP
krivina napisal/-a:Ne moreš biti avtomatsko kriv, če nisi povzročil nesreče. Kriv je vedno povzročitelj, gasilcu pa bi sledila kazen za vožnjo brez vozniškega izpita.
Se strinjam s teboj. Kolega je imel prometno z motorjem, samo ni bil on kriv in je dobil samo kazen vožnje brez izpita.
Drugače je pri alkoholu če imaš prometno nesrečo in napihaš potem pa si avtomatsko kriv.
Gasilc mora bit mokr, da ne zagori
Fantje ne pisat, če ne poznate stvari!KOFD napisal/-a:Ne moreš biti avtomatsko kriv, če nisi povzročil nesreče. Kriv je vedno povzročitelj, gasilcu pa bi sledila kazen za vožnjo brez vozniškega izpita.
Se strinjam s teboj. Kolega je imel prometno z motorjem, samo ni bil on kriv in je dobil samo kazen vožnje brez izpita.
Drugače je pri alkoholu če imaš prometno nesrečo in napihaš potem pa si avtomatsko kriv.
Tudi če si pijan nisi kriv!!!!
Je pa druga stvar kako se bo obnašala zavarovalnica, ki ti lahko tozi!!!
Njihova stvar je sledeca: Ker si pil nebi smel voziti in ze nebi smel voziti se ta prometna nebi zgodila! Tudi ce nisi bil kriv v prometni nesreci!!
Vendar je to zasebna tozba! Pri sodniku za prekrske se bos pa zagovarjal samo za alkohol!!
To da si kriv ker si bil pijan je veljalo mislim da do leta 1998, potem je prislo do novega zakona!!!
s spostovanjem
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros