toma napisal/-a:Šmarčan vprašanje je zakaj se nekdo trudi čeprav ni iz naših gasilskih vrst, je tu morda še kaj vmes?
Ja sigurno je tu še nekaj vmes. Ni veliko ljudi, ki bi se trudili za neko skupino ljudi, ki jih ne poznajo dovolj in pri tem nebi imeli nekih lastnih namenov.
Pa kaj potem?
Iz tega "je lahko" tudi nekaj dobrega za nas.
Lp
Bom povedala, če bom imela možnost spregovoriti na Rogli. Prvi odzivi so bili takšni, ker sem bila mnenja, da vam bo moja prisotnost zelo moteča.
Že zaradi visoke uvrstitve, pa čeprav za nečastno mesto, je namen dosežen. Opazili ste me in tema je živela.
Prišla bom v trenirki, da bom laže bežala. Malo heca more biti. Če bo pa zaradi najave mojega prihoda, prihajalo do odpovedi v vaših vrstah, mi pa javite.
tamav napisal/-a:Podpiram vsakega, ki bo naredil kaj koristnega za naše vrste... pa čeprav bo pri tem dobil kakšen glas, euro več...ali pa tudi ne?
Glasovi se verjetno res bojo delili ,samo škoda je ,da bodo naše vrste še vedno le naše in ne verjamem ,da bi nekdo kar tako hotel nekaj narediti za nas ,če pa se uresniči kaj od tega pa kapo dol .
Ljudje smo različni. Tako kot vi ne morete razumeti mene, vas tudi jaz ne razumem. Organizirani ste po vojaško, ogromno obveznosti, odgovornosti, nalog,........... beračenja in necenjenja vašega poslanstva. VSE TO POČNETE PROSTOVOLJNO za narodov blagor!
Zakaj kljub vsemu še vztrajate in nam pomagate? Ste naše bogastvo, tega se zavedam jaz in želim da se tega zavedo vsi. Sem pač drugačna ravno tako kot vi. Glasovati zame ne bo potrebno, ker v svet politike ne sodim. Dosegla sem to,kar sem želela takrat izpeljati, ko sem po naključju pristala na plakatih, da se bo o vas RESNO RAZPRAVLJALO v DZ. Kakšen bo pa izplen, bo pa odvisno predvsem od vas.
Hm sej človek več po teh debatah ne ve kje ma rit kje ma glavo, jst pravim najprej je treba neki naredit potem pa se s to stvarjo pohvalit. Jst Vesno popolnoma podpiram mislim pa da sem eden redkih ki jo ampak izjeme morejo obstajati.
HVALA VSEM KI ME PODPIRATE, KER MI DAJETE MOČ DA ŠE VZTRAJAM!
Tudi meni ni nič več jasno. Ko sem odprla to temo, sem vas želela samo obvestiti, da za izrečenim stojim in sem zato poiskala pomoč pri poslanki Barbari Žgajner Tavš.
Obvestila sem vas zgolj zaradi tega, da boste vedeli, da niste pozabljeni in da boste pripravljeni, ko bo problematika sprožena, da boste novinarjem, ki vas bodo verjetno obletavali, pač povedali to, kar pišete na tem forumu.
Pričakovala sem vse mogoče napade name: šarlatanka, povzpetnica, politično orodje,..... ! Pripravljena sem bila na vse in tudi razumela bi vas.
Nisem pa pričakovala, da bodo osebe znotraj vaših vrst pisale Barbari in poskušale preprečiti, da to zaživi. Poudariti moram tudi to, da ni nihče od teh, ki me najbolj grizejo.
Moje prepričanje je močnejše od polen. Omenila sem, da bom uporabila vsa sredstva in načine. To počnem zaradi spoštovanja do prostovoljnosti.
Če nekateri mojega besednjaka ne morejo in znajo razumeti, naj bodo jezni name, samo prosim vas, Barbari je potrebno vliti energije ne pa ji jo odvzemati.
A lahko še jaz prilijem malo olja na ogenj?
Priznam, da nisem prebral vseh objav na to temo, pa vendar se mi zdi, da vem za kaj se gre.
Z gasilstvom se ne ukvarjam prav dolgo, čeprav sem član že 7 let uradno, neuradno pa bo že 11 let.
Moje mnenje pa je sledeče. Država se obnaša tako kot s obnaša samo zato, ker je prostovoljnih GD enostavno preveč, izvzemajoč hribovite predele in naravno ali kakor koli drugače ogrožene predele. Tam je vsako PGD nujno potrebno. Vedeti moramo, da se država oziroma občina nikomur ne sme zameriti, zato je logika ta, da morajo PGD sama propasti, ali pa se združiti, da bi ohranili neko ravnovesje. Ljudje so s časom, tehnologijo vedno bolj preventivno naravnani in je tudi nesreč dosti manj (spet izvzemam ogrožene predele). V Sloveniji je veliko, če ne ogromno majhnih PGD, bolj kot ne vaških. Nekatera so bolj aktivna, nekatera manj, nekatera sploh niso aktivna, a delujoča. Občina se trudi deliti sredstva po določenih merilih, kjer tisti, ki je aktiven dobi več kot tisti, ki je manj. Ne more pa si župan,občina, pa tudi GPO in GZ dovoliti, da bodo manjša, slabo opremljena in s tem pogojeno intervencijsko neusposobljena društva dobila nič od pogače, ker to enostavno ne gre. Tako računajo, da bodo s časom ta društva propadla zaradi premalo članov, zaradi lastne presoje članov o slabi usposobljenosti in nezmožnosti interveniranja, zaradi notranjih trenj, možno pa je, da se bodo taka društva, ki so sosednja, združila ali propadla drugače. To bi bilo idealno, kajti zakaj bi se denar in oprema delila v vsa društva, ko pa vemo, da nekatera kljub pomoči niso sposobna intervenirati tako kot bi se od njih pričakovalo, ali pa jim ta ponujena oprema ne koristi dosti, ko pa je tehnika zastarela. Zakaj bi dali 4-im PGD vsak po 5000 EURO, ko pa na tistem območju dovolj eno PGD in to strokovno in tehnično ustrezno. To društvo bi potem takem lahko dobilo 15000 EURO in s tem denarjem bolje gospodarilo. Občina pa bi tako zaslužila 5000 EURO in jih prerazporedila. Tako pa bi vsako društvo hotelo imeti najboljše vozilo, pa si ga ne more privoščiti, ker nimajo dovolj dohodkov. In tisto eno društvo, bi tako povečalo svoj teritorij, bi povečalo število članov in strokovno podkovanih članov, bi lahko zbralo denar po območju za eno res pravo in uporabno vozilo. Vozila so draga in v 6-7 letih, bi tudi zbrali denar za to vozilo, pa tudi občina bi z večjim veseljem dala kakšen EURO zraven, ker bi vedela, da so oprema, tehnika in vozni park dobro izkoriščeni. Sicer pa, zakaj bi financirali društva, ki pridejo na intervencijo pa tehnika ne dela, ali pa sploh ne pridejo. V kolikor pride do velikih nesreč vemo, da ima država druge organe, kot so CZ, poklicna društva. Bolje imeti ob nesreči 5 vozil in 50 gasilcev, ki vedo kaj delajo, kot pa 15 vozil in 150 ljudi, in od tega jih 2/3 slabo dela, ker nimajo znanja ali opreme. Moramo vedeti, da je v teh časih bitka za vsak EURO taka kot kvalifikacije za olimpijske igre.
Jaz prihajam iz društva, ki je majhno, zelo majhno. Za moje pojme je intervencijsko neprimerno, ker je oprema stara, za novo ni denarja. Društvo je premalo aktivno na področju uposabljanj in vaj in premalo časa se nameni za delo na vozilu in na taktiki gašenja. Je pa res, da enostavno ni časa,kar pa ga je, pa se ga pokuri z drugimi aktivnostmi, ki pa niso primarna dejavnost gasilcev, pa vendar jo opravljajo in po vrhu tega tudi ekonomskega učinka ni smiselnega.
Smo ljudje, ki to skušamo popraviti in upam, da se bo naslednje leto stanje že izboljševalo.
Društvo pa je iz sektor II. GPO ŽALEC. Kar se tiče bonitet v času intervencije nimam kaj pripomniti. Zato so največ krivi delodajalci, saj država jih ne sme še v tej smeri pritiskati, ker vemo, da Slovenije še zdaleč ni podjetniška država, in če bo država zakonsko omejevala delodajalce, si sami sebi kopljemo jamo.
D-fly napisal/-a:
Jaz prihajam iz društva, ki je majhno, zelo majhno. Za moje pojme je intervencijsko neprimerno, ker je oprema stara, za novo ni denarja. Društvo je premalo aktivno na področju uposabljanj in vaj in premalo časa se nameni za delo na vozilu in na taktiki gašenja. Je pa res, da enostavno ni časa,kar pa ga je, pa se ga pokuri z drugimi aktivnostmi, ki pa niso primarna dejavnost gasilcev, pa vendar jo opravljajo in po vrhu tega tudi ekonomskega učinka ni smiselnega.
Smo ljudje, ki to skušamo popraviti in upam, da se bo naslednje leto stanje že izboljševalo.
Danijel Žagar
Za to vsi vemo kdo je odgovoren, če tega ne opravlja ga zamenjajte ali druga varianta: poskusite ga prepricat da vam ali komu drugemo prepusti izobrazevanje v drustvu.
Se vprasanje: kako se pa obnesete na točkovniku če tega ne izvajate???
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!