Požarni izhodi v City parku
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Požarni izhodi v City parku
Pred dobrim tednom (bila je nedelja popoldan) sem se namenila v Kolosej in zaradi velike gneče sem bila prisiljena parkirati v garažni hiši City parka, v 1. nadstropju. Ker je bilo ravno blizu, sem se do pritličja hotela spustiti po požarnem stopnišču. V 1. nadstropju sem normalno vstopila v prostor s stopniščem, se spustila po stopnicah, nato pa presenečena ugotovila, da so vrata v pritličju zaklenjena!!
Nato sem se pač vrnila gor v 1. nadstropje in garažo zapustila kar po izvozu za avtomobile (peš). Ampak zanima me, kaj bi bilo v primeru požara? Nikakor se mi ne zdi prav, da so zasilni izhodi zaklenjeni, kdo jih bo pa odklenil, če bo enkrat res prišlo do kakšne nevarne situacije?
Nato sem se pač vrnila gor v 1. nadstropje in garažo zapustila kar po izvozu za avtomobile (peš). Ampak zanima me, kaj bi bilo v primeru požara? Nikakor se mi ne zdi prav, da so zasilni izhodi zaklenjeni, kdo jih bo pa odklenil, če bo enkrat res prišlo do kakšne nevarne situacije?
Ha! Jaz sem vedno! naletel na odklenjena vrata.
Je pa nekaj. Trenutno potekajo na garažni hiši (če govorimo o tej, ki se praktično skoraj drži city parka) izvajajo gradbena dela. Ne vem, mogoče zaradi tega.
Je pa nekaj. Trenutno potekajo na garažni hiši (če govorimo o tej, ki se praktično skoraj drži city parka) izvajajo gradbena dela. Ne vem, mogoče zaradi tega.
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Opravičila za zaklenjena vrata ni
Če je drugo nadstropje odprto za vozila, morajo biti požarni izhodi ustrezno pripravljeni. Je pa nekaj, tam je tabla, da NI PREHODA, ampak nekateri kljub temu tam hodijo, pa potem morda kdo malo zaklene vrata pa se smeje folku, ki ne zna brati, da je to zasilni izhod in ni namenjen vsesplošni uporabi, ampak še vedno se tega ne dela!
Glede elektronike pa dvomim, da bi tam bila...
Glede elektronike pa dvomim, da bi tam bila...
V Mariboru sta Kolosej in Europark ločena objekta. V Koloseju je kino in par lokalov, v Europarku so pa lokali in trgovineLuka19 napisal/-a:Verjetno za LJ, v MB imate Euro park, v Lj imamo pa City ParkOskar napisal/-a:o katerem Koloseju se pogovarjate, v katerem mestu ?
Kar se pa tiče zaklenjenih vrat v City parku - verjetno napaka odgovornih. Poznamo primere iz tujine, ko so trgovski objekti imeli zaklenjene zasilne izhode, ker so se lastniki bali prevelikega navala ali pa so imeli kakšno prireditev, kjer so pobirali vstopnino pri glavnem vhodu, itd....
Verjetno to:SuZaNcA napisal/-a:Hmmm...ja zaenkrat sem jaz še vedno naletela na odklenjena vrata. Kaj pa je botrovalo zaklenjenim vratom v trenutku, ki ga navajate, pa ne vem.
A ni City Park bolj šoping center, ki je v nedeljo popoldan zaprt?Lučka napisal/-a:Pred dobrim tednom (bila je nedelja popoldan) sem se namenila v Kolosej in zaradi velike gneče sem bila prisiljena parkirati v garažni hiši City parka, v 1. nadstropju.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
V decembru je BTC (vključno CityPark) odprt tudi ob nedeljah, če se prav spomnim do petih. Je pa res, da se na objektu parkirne hiše izvajajo gradbena dela in je lahko to razlog, da so bila vrata zaklenjena ali pa je klučavnica primrznila zaradi nižjih temperatur, čeprav je to zelo malo verjetno. Ne vem, jaz sem vedno naletel na odklenjena vrata.
LP
LP
Cogito, ergo sum.

Kaj je botrovalo zaklenjenim vratom sploh ni pomembno!
V kolikor služijo kot zasilni izhod (kar te so, če mislimo iste) potem MORAJO biti odklenjena ne glede na vreme
(se razumemo)
To je odgovornost vodilnih in zato ni opravičila.
Da so te vrata pod elektroniko. NISO. pa tudi močno dvomim, da bi bila, ker ni nujno da se alarm oglasi (kot navajaš, da se potem vrata odpro), ko se moraš ti evakuirat iz stavbe.
Torej da se skrajšam.
Zasilni izhod mora biti ODKLENJEN in PREHODEN (nezaložen) in to v vsakem primeru ne glede na okoliščine (razna dela, prireditve), razen če je celotna zgradba zaprta.
V kolikor služijo kot zasilni izhod (kar te so, če mislimo iste) potem MORAJO biti odklenjena ne glede na vreme
To je odgovornost vodilnih in zato ni opravičila.
Da so te vrata pod elektroniko. NISO. pa tudi močno dvomim, da bi bila, ker ni nujno da se alarm oglasi (kot navajaš, da se potem vrata odpro), ko se moraš ti evakuirat iz stavbe.
Torej da se skrajšam.
Zasilni izhod mora biti ODKLENJEN in PREHODEN (nezaložen) in to v vsakem primeru ne glede na okoliščine (razna dela, prireditve), razen če je celotna zgradba zaprta.
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Hoj vsem,
lepo, da opazujete slovenske objekte. Marsikaj šlampastega je videti in za odpravo tega je pristoja inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Problem, da se pojavljajo napake je večplasten.
Najprej se pojavi v deloma pomanjkljivi zakonodaji, potem v slabem in nedorečenem načrtovanju novih objektov in nenazadnje v izvedbi in nadzoru. Pri starejših objektih je stanje ponavadi še slabše.
Na podlagi napisanega seveda ne gre zgolj jamrati se pritoževati nad vsem. Kdor opazi nepravilnost ima pravico in dolžnost to javiti inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Vaša prijava bo vglavnem obravnavana anomimno. Mislim, da je dolžnost o tem, da o nepravilnostih obveščamo še bolj izpostavljena pri nas gasilcih.
Če pogledamo zgodbo iz druge plati, je žalostno to, da veliko ljudi, ki bi lahko kaj ukrenili, za nevarnosti ali pomanjkljivosti objektov ve, pa nič ne ukrene.
Še komentar k sliki. Je iz enega od trgovskih centrov v slo. Za zeleno ploščo na vratih se skrivata veriga in ključavnica...
lp
lepo, da opazujete slovenske objekte. Marsikaj šlampastega je videti in za odpravo tega je pristoja inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Problem, da se pojavljajo napake je večplasten.
Najprej se pojavi v deloma pomanjkljivi zakonodaji, potem v slabem in nedorečenem načrtovanju novih objektov in nenazadnje v izvedbi in nadzoru. Pri starejših objektih je stanje ponavadi še slabše.
Na podlagi napisanega seveda ne gre zgolj jamrati se pritoževati nad vsem. Kdor opazi nepravilnost ima pravico in dolžnost to javiti inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Vaša prijava bo vglavnem obravnavana anomimno. Mislim, da je dolžnost o tem, da o nepravilnostih obveščamo še bolj izpostavljena pri nas gasilcih.
Če pogledamo zgodbo iz druge plati, je žalostno to, da veliko ljudi, ki bi lahko kaj ukrenili, za nevarnosti ali pomanjkljivosti objektov ve, pa nič ne ukrene.
Še komentar k sliki. Je iz enega od trgovskih centrov v slo. Za zeleno ploščo na vratih se skrivata veriga in ključavnica...
lp