Pozivnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Jaz osebno uporabljem baterije za 1x uporabo. Najbolj pri srcu so mi tiste, ki poganjajo one poskočne rožnate zajčke. Do sedaj ni bilo težav.
Vem pa, da kolega v enoti uporablja varianto za ponovno polnjenje. Do sedaj mislim da tudi ni imel težav.
Vem pa, da kolega v enoti uporablja varianto za ponovno polnjenje. Do sedaj mislim da tudi ni imel težav.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

-
Lado
Hvala vam za informacije. Zgleda da tista razlika 0.3V (baterija za enkratno uporabo=1.5V in baterija za polnenje=1.2V) ne vpliva na samo delovanje pozivnika. Smo razmišljali v društvu, da nabavimo skupni polnilec in vsakomur po eno baterijo, ki se da polnit, tako, da ne bi bilo več potrebno kupovati dragih baterij za enkratno uporabo.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
Sam sem na pozivniku preizkusil kar nekaj proizvajalcev in tipov baterij in vse do zadnjih so mi zdržale cca 0,5 do 1,5 meseca neglede koliko je pozivnik piskal. Trenutne sem odkril naključno, ko je hčerki pri igrački ostala ena, meni pa je zmanjkala. Zdrži točno tri mesece (si za hec vodim evidenco) in ni skakajoči zajček, neglede koliko pozivnik pišče in predstavlja letni strošek 700 sit. Ta isti ponudnik ima še nekaj tipov ampak na zdržijo toliko. Starejši tipi pozivnikov imajo tudi meni, kjer izbereš katero baterijo rabiš (1.5 ali 1.2 V) in potem baje ni težav. Če tega ne narediš, baje ne dela tako brezhibno kot nekateri trdite.
Kar mirno uporabljajte polnilne baterije. Osebno še nimam slabih izkušenj z njimi.
Ko je polnilna baterija oz. akumulator napolnjena, ima napetost okoli 1.4 V. Odvisno pač od polnilnika. Zdrži pa ponavadi dosti dlje od navadnih alkalnih baterij, saj so v prodaji z relativno velikimi kapacitetami, tudi 2.7 Ah ali pa še več. Pa še drage niso in večina ima doma tudi že polnilnike (zaradi fotoaparatov...)
Ko je polnilna baterija oz. akumulator napolnjena, ima napetost okoli 1.4 V. Odvisno pač od polnilnika. Zdrži pa ponavadi dosti dlje od navadnih alkalnih baterij, saj so v prodaji z relativno velikimi kapacitetami, tudi 2.7 Ah ali pa še več. Pa še drage niso in večina ima doma tudi že polnilnike (zaradi fotoaparatov...)
no da še povem kako imamo mi na Ptuju urejeno za testne pozive. Vsako soboto ob 11.29 112 RECO Ptuj pošlje poziv potem vidiš če ti deluje ali ne. Če ne dobiš poziva pokličeš na 112 in poveš št pozivnika da naj še ti 1x pošlje poziv če še tega ne dobiš. V sredo ko imamo vaje pozivnik enostavno zamenjaš. Lahko pa ga zamenjaš tudi med tedno če je kdo v GD.
V našem društvu imamo vsi operativci svoj pozivnik. In poveljnik društva ima evidenco kdo ima kerega (ime in priimek člana ter št pozivnika) in zato vodi evidenco da se pozivniki ne zamešajo.
glede baterij pa bi reko tako da pomoje baterije ne vplivajo na delovanje pozivnika. Trenutno pa samo uporablam alkalno DURACELL 1.5V in pozivnik deluje kot mora.
LP
V našem društvu imamo vsi operativci svoj pozivnik. In poveljnik društva ima evidenco kdo ima kerega (ime in priimek člana ter št pozivnika) in zato vodi evidenco da se pozivniki ne zamešajo.
glede baterij pa bi reko tako da pomoje baterije ne vplivajo na delovanje pozivnika. Trenutno pa samo uporablam alkalno DURACELL 1.5V in pozivnik deluje kot mora.
LP
Martin P. napisal/-a:Kako - zamenjaš?PuMpA napisal/-a:V sredo ko imamo vaje pozivnik enostavno zamenjaš. Lahko pa ga zamenjaš tudi med tedno če je kdo v GD.A morda imate kakšnega rezervnega v enoti ali kako?
ja v enoti imamo tudi rezervne pozivnike čeprav točnega št nevem, ker smo obremenjeno PGD moramo tudi to imeti na zalogi.
LP
Svašta. Da jih imate tolk, da so na rezervi.PuMpA napisal/-a:Martin P. napisal/-a:Kako - zamenjaš?PuMpA napisal/-a:V sredo ko imamo vaje pozivnik enostavno zamenjaš. Lahko pa ga zamenjaš tudi med tedno če je kdo v GD.A morda imate kakšnega rezervnega v enoti ali kako?
ja v enoti imamo tudi rezervne pozivnike čeprav točnega št nevem, ker smo obremenjeno PGD moramo tudi to imeti na zalogi.
LP
LESCE2 napisal/-a:Svašta. Da jih imate tolk, da so na rezervi.PuMpA napisal/-a:Martin P. napisal/-a: Kako - zamenjaš?A morda imate kakšnega rezervnega v enoti ali kako?
LP
ja zakaj pa jih nebi mogli met toliko da bi bili na rezervi???
LP
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje