SISTEM ZARE +
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Jaka, mi imamo nekaj postaj Zare + pa tudi na seminarju nas je nekaj bilo, tudi iz reševalne postaje.
Od tega je minilo že lep čas pa vse tiho. Imenikov še nimamo , pa tudi postaja v vozilu za NUS še ni programirana.
Z gotovostjo lahko trdim , da preden bo sistem popolnoma zaživel bo že zastarel ! Na intervencijipa še vedno pičim svoj GSM.
Glede seminarja pa lahko povem le to:
Napisal sem pesmico tisti dan na IGU.
Iška univerza
Sem poslan v center IG,
mislim, da sem rešen brig.
Sedim v učilnici lepi plavi,
profesor je čukec pravi,
naklada nam že ure tri,
zaspane naše so oči.
Nekaj dobrega pa je na sceni,
pijača v šanku je poceni.
Hranit v menzi se ne splača,
vsak dan na krožniku cvetača.
megla, voda, mlaka in zapor,
ne rini tja če, nisi čisto nor!
Seminar se bliža koncu,
hrepenim po našem soncu,
dovolj imam žabarske megle,
pa še vroča punca čaka me.
Ko šmirgla šnicl ta ljubljanski,
ljubši mi je krof trojanski.
Že prej kot kaže plan,
seminar je naš končan.
Še preden kdo kaj zine,
profesor diplomo v roke ti porine.
Sedaj sem pameten ko vrag,
na IG pa res ne more vsak !
ON

Od tega je minilo že lep čas pa vse tiho. Imenikov še nimamo , pa tudi postaja v vozilu za NUS še ni programirana.
Z gotovostjo lahko trdim , da preden bo sistem popolnoma zaživel bo že zastarel ! Na intervencijipa še vedno pičim svoj GSM.
Glede seminarja pa lahko povem le to:
Napisal sem pesmico tisti dan na IGU.
Iška univerza
Sem poslan v center IG,
mislim, da sem rešen brig.
Sedim v učilnici lepi plavi,
profesor je čukec pravi,
naklada nam že ure tri,
zaspane naše so oči.
Nekaj dobrega pa je na sceni,
pijača v šanku je poceni.
Hranit v menzi se ne splača,
vsak dan na krožniku cvetača.
megla, voda, mlaka in zapor,
ne rini tja če, nisi čisto nor!
Seminar se bliža koncu,
hrepenim po našem soncu,
dovolj imam žabarske megle,
pa še vroča punca čaka me.
Ko šmirgla šnicl ta ljubljanski,
ljubši mi je krof trojanski.
Že prej kot kaže plan,
seminar je naš končan.
Še preden kdo kaj zine,
profesor diplomo v roke ti porine.
Sedaj sem pameten ko vrag,
na IG pa res ne more vsak !
ON
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Kot vse enote širšega pomena smo tudi mi dobili dve postaji ZARE+ sistema. Vendar jaz ne vidim nobene dobre lastnosti v tem sistemu ( sicer ga ne poznam podrobno) saj z temi postajami lahko kličemo le selektivno na drugo določeno postaja s tem da nas drugi ne poslušajo in v tem primeru jaz lahko kličem le ReCO. Ker se v 98 % primerov pogovarjam le s tem uporabnikom ZARE+, odtala 2 % pa recimo z JZGRS Kr. Reševalci pa v našem koncu odpadejo ker še ne uporabljajo ZARE+ sistema.
Kje je napredek? Tako kot je Oskar napisal, da bo sistem imel že arhivsko vrednost ko bodo vse potrebne enote v tem. ( še danes nimajo vsa vozila po Sloveniji ZARE postaj, kje je šele tisti +.)
Če mi zna nekdo malce bolj podrobno razložiti prednosti in slabosti ZARE+a bom zelo vesel ker sem na tem področju precej bos.
LP Jaka
Kje je napredek? Tako kot je Oskar napisal, da bo sistem imel že arhivsko vrednost ko bodo vse potrebne enote v tem. ( še danes nimajo vsa vozila po Sloveniji ZARE postaj, kje je šele tisti +.)
Če mi zna nekdo malce bolj podrobno razložiti prednosti in slabosti ZARE+a bom zelo vesel ker sem na tem področju precej bos.
LP Jaka
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ni točno tako. Lahko kličeš tudi uporabnika GSM telefona, le programiran mora biti. Pa takoj mu poveš , da ko eden govori mora biti drugi tiho.
So pa različne postaje in programiranje in način klicanja je različen.
Če bo zalaufalo bo dobra stvar.
So pa različne postaje in programiranje in način klicanja je različen.
Če bo zalaufalo bo dobra stvar.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Ta teden je bil pri nas monter in vgradil postaje sisetema ZARE+.
Poleg smo dobili neke vrste imenik na listu A4 s pozivnimi znaki centrov,gasilskih enot,zdravstvenih domov. Sprobali smo jih in zadeva je enkratna saj lahko kličeš z enega konca Slovenije na drugi in slišnost je čista 5. Je pa zadeva še toliko bolj zanimiva saj če klišeš koga pa se ta ne javi se mu spiše ID klic in te lahko kasneje pokliče nazaj, kot neke vrste zgrešeni klic z ikono katera mu prikazuje da je nekdo klical . No pa še koga lahko na mobitel poklčemo in tako šparamo z inpulzi
. Postaje smo vgradili v dežurno sobo in v vozila tako da smo v celoti pokriti s sistemom.
Poleg smo dobili neke vrste imenik na listu A4 s pozivnimi znaki centrov,gasilskih enot,zdravstvenih domov. Sprobali smo jih in zadeva je enkratna saj lahko kličeš z enega konca Slovenije na drugi in slišnost je čista 5. Je pa zadeva še toliko bolj zanimiva saj če klišeš koga pa se ta ne javi se mu spiše ID klic in te lahko kasneje pokliče nazaj, kot neke vrste zgrešeni klic z ikono katera mu prikazuje da je nekdo klical . No pa še koga lahko na mobitel poklčemo in tako šparamo z inpulzi
LP Tomaž
ZARE+ na Gorenjskem
Naj na kratko komentiram tole glede ZARE+ na Gorenjskem in zveze z reševalci:anexate napisal/-a:Ja ok, vendar če je vodja ReCO povedal tako, ne vem zakaj mu ne bi verjeli, in tišali v ta projekt. Verjetno bi imel korist samo to, da bi tebe poklical v Ljubljano, da se kaj oglasi na kavici, ampak to te lahko že danes po obstoječih zvezahSpodnja Gorenjska pa bo šla verjetno v ta projekt.
Že sedaj imajo reševalna vozila NMP vgrajene postaje ZARE in torej tehnično ni razloga, da se ne bi mogli pogovarjati z gasilskimi enotami. Seveda pa to pomeni upoštevanje pravil in zakonitosti, ki veljalo v sistemu ZARE in poznavanje samega sistema, repetitorskih in simpleksnih kanalov in podobno. Za mnoge redne uporabnike sistema ZARE to ni prav velik problem.
Pred časom je bil odgovornim predstavljen tudi sistem ZARE+. Res je, da Gorenjska ni v celoti pokrita. Vendar je bilo rečeno, da se bo takoj pričelo z nadgradnjo sistema repetotorjev ZARE+, če bo izkazan interes za uporabo sistema s strani reševalnih služb. Tega interesa ni bilo. Zato je razumljivo, da se razpoložljiva finančna sredstva vlaga v tiste dele Slovenije, kjer interes je.
Lep pozdrav in srečno!
Zare+
Meni se ta sistem zdi boljši od navadnega ampak ima vse eno še nekaj napak ali slabosti.
Ena pomembna zadeva je če nekoga kličeš iz sistema Zare+ na telefon(gsm ali stacionarni) in kasneje želiš povratno informacijo je klicanje iz tel. na ta sistem zelo kompilcirana zadeva.
Malce sem brskal in spraševal pa nisem dobil točnega odgovora mi zna kdo odgovoriti??
Če se kliče iz zare+ na tel.nastajajo stroški.Nekje sem zasledil da jih do 10.000,00 sit krije država ostalo pa krije društvo ali to drži.
Ena pomembna zadeva je če nekoga kličeš iz sistema Zare+ na telefon(gsm ali stacionarni) in kasneje želiš povratno informacijo je klicanje iz tel. na ta sistem zelo kompilcirana zadeva.
Malce sem brskal in spraševal pa nisem dobil točnega odgovora mi zna kdo odgovoriti??
Če se kliče iz zare+ na tel.nastajajo stroški.Nekje sem zasledil da jih do 10.000,00 sit krije država ostalo pa krije društvo ali to drži.
Lepo pozdravljeni!
Kolko prebiram to temo o ZARE+ sistemu imam eno vprašanje in sicer kolko uporabljate ta sistem ZARE+ in kolko je že vgrajenih teh postaj z sistemom ZARE+ po Sloveniji?
Imam pa tudi moje mnenje glede tega sistema.
1. Da se ta sistem bo uporabljal in širil samo zato ker se da skrit pred radioamaterji da nas ne bodo mogli poslušat;
2. Je pa tudi zelo neprimeren sistem ZARE+ v kakšni intervenciji za komuniciranje, saj kolko jaz vem moraš vsako krat ko nekoga kličeš vpisat prvič njegovo kodo oziroma ID da ga dobiš, v primeru voznikov reševalnih vozil ne bo on med vožnjo iskal oziroma pisal kodo (ID) od bolnišnice ali pa zdravstvenega doma da peljejo ponesrečenca da se naj pripravijo, ali pa ko smo gasilci na neki intervenciji in da bi hotel vspostavit zvezo z ReCO ali pa dežurnim v gasilskem domu da še naj pošljejo dodatno pomoč, ampak je ta sedanji sistem ZARE zelo uporaben saj ti ni treba vedet kodo (ID) od ReCO ali pa dežurnega, je pa tudi zelo uporaben ZARE sistem med starejšimi člani saj mu ni treba imet očal da bi videl katero kodo bo vpisal, sam prižge postajo in preklopi na kanal in se že meni.
Tolko z moje strani.
Z gasilskim pozdravom NA POMOČ, Marjan.
Kolko prebiram to temo o ZARE+ sistemu imam eno vprašanje in sicer kolko uporabljate ta sistem ZARE+ in kolko je že vgrajenih teh postaj z sistemom ZARE+ po Sloveniji?
Imam pa tudi moje mnenje glede tega sistema.
1. Da se ta sistem bo uporabljal in širil samo zato ker se da skrit pred radioamaterji da nas ne bodo mogli poslušat;
2. Je pa tudi zelo neprimeren sistem ZARE+ v kakšni intervenciji za komuniciranje, saj kolko jaz vem moraš vsako krat ko nekoga kličeš vpisat prvič njegovo kodo oziroma ID da ga dobiš, v primeru voznikov reševalnih vozil ne bo on med vožnjo iskal oziroma pisal kodo (ID) od bolnišnice ali pa zdravstvenega doma da peljejo ponesrečenca da se naj pripravijo, ali pa ko smo gasilci na neki intervenciji in da bi hotel vspostavit zvezo z ReCO ali pa dežurnim v gasilskem domu da še naj pošljejo dodatno pomoč, ampak je ta sedanji sistem ZARE zelo uporaben saj ti ni treba vedet kodo (ID) od ReCO ali pa dežurnega, je pa tudi zelo uporaben ZARE sistem med starejšimi člani saj mu ni treba imet očal da bi videl katero kodo bo vpisal, sam prižge postajo in preklopi na kanal in se že meni.
Tolko z moje strani.
Z gasilskim pozdravom NA POMOČ, Marjan.