Delo Civilne zaščite na Krasu

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Varing
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Varing »

ja jaz sem bil na intervenciji na Krasu in se ravno tisti čas delal preko študentskega servisa in zato ne bom dobil plačano odsotnost iz dela zaradi višje sile, v primeru da bi pa to bilo med predavanji na faksu pa bi mi krili izostanek. to mi ni čisto jasno zakaj tako, a mi lahko kdo razloži
Nekaterim srca gorijo močneje kot ogenj
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Varing napisal/-a:v primeru da bi pa to bilo med predavanji na faksu pa bi mi krili izostanek
A lahko morda ti razložiš, kako bi "ti krili izostanek..." ? :shock:
Uporabniški avatar
Varing

npr. če bi med predavanji delal preko študentskega servisa pa bi moral na intervencijo bi mi krili ure
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Kdo bi ti kril ure? :shock: Tole mi pa ni čisto jasno. :roll: Do refundacij so upravičeni redno zaposleni (pa še ti so pod vprašajem), za študente pa nisem še slišal da bi bili upravičeni do kakršnihkoli povračil. Kaj pa če delaš prek servisa in zboliš? Ti tudi takrat kdo kaj krije oz. povrne? To bi bilo fino ja, ampak ni tako.

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Varing

HotBird napisal/-a:Kdo bi ti kril ure? :shock: Tole mi pa ni čisto jasno. :roll: Do refundacij so upravičeni redno zaposleni (pa še ti so pod vprašajem), za študente pa nisem še slišal da bi bili upravičeni do kakršnihkoli povračil. Kaj pa če delaš prek servisa in zboliš? Ti tudi takrat kdo kaj krije oz. povrne? To bi bilo fino ja, ampak ni tako.

lp =;
ja ne vem no poveljnik mi je rekel da dobijo vsi razen jana dela in s.p-ji, sedaj se je pa baje predsednica GZ odločila da tudi študentje ne dobijo, v podjetju v katerem sem delal so tudi dejali da mi bodo povrnili, kako je pa s pravom na tem področju se pa po pravici povedano še nisem ubadal
Uporabniški avatar
Igor_R.
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Igor_R. »

Nadomestilo plače načeloma pripada vsem (zaposlenim, samostojnim podjetnikom, upokojencem, šudentom, brezposlenim). Na koncu je vse odvisno od tistega ki vpokliče/aktivira komu bo to povrnil. Praviloma oz. v praksi se to izplačuje predvsem zaposlenim (oz. njihovim delodajalcem), ki so zaradi intervencije odšli iz službe oz. niso šli iz službo.
Žal je vse skupaj kar se je dogajalo na krasu oz. vsaj polovico (kamor spadajo tudi refundacije) najbolje pozabiti. Očitno smo še vedno na Balkanu, gasilci pa ste bolani :wink: pardon, ljudje z velikim srcem. To se v današnjem času in pravni ureditvi ne bi smelo dogoditi ampak dosmrtni funkcionarji ponavadi (vsaj pri nas) zmagajo.
ZORKA

Odgovor Napisal/-a ZORKA »

Če bi dosmrtni funkcionarji poslali helikopter že takoj prvi dan, verjamem, da bi bil požar še tisti dan pogašen in ne bi bilo teh burnih razprav na forumu !!!
Uporabniški avatar
Igor_R.

Problem je v tem, da v LJ ne vidijo do Krasa. Kot pravijo, daleč od oči, daleč od srca. :wink:
Andrej Z.cestar

Odgovor Napisal/-a Andrej Z.cestar »

V zadnji številke revije Gasilec je objavljena relna slika poteka gašenja požara pri Škrbini, katere avtor je kolega Darko.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

ZORKA napisal/-a:Če bi dosmrtni funkcionarji poslali helikopter že takoj prvi dan, verjamem, da bi bil požar še tisti dan pogašen in ne bi bilo teh burnih razprav na forumu !!!
O uporabi helikopterja odloča vodja intervencije. Ali to še vedno drži ? :shock:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
helio

Odgovor Napisal/-a helio »

Oskar - ne drzi! Vodja interencije lahko zaprosi za popoc helikopterja, pri tem ali ga bo dobil ali ne pa nima nobene besede. Glede na tvoje dolgoletne poklicne izkusnje verjamem, da si se pri trditvi samo zatipkal v pravilni formulaciji. Lep dan se naprej
helio_popravek

Odgovor Napisal/-a helio_popravek »

se opravicujem oskarju ker sem prehitro prebral njegovo zadnjo objavo. tako ... zdaj bom bolj miren pa za drugic bom bolj pocasi in pozorno prebiral. :oops:
Uporabniški avatar
Igor_R.

Oskar - VI poda zahtevo za uporabo helikopterja, odločitev (ali se bo uporabil ali ne) pa sprejme poveljnik CZ RS.
Sicer pa je včeraj in danes tu na Obali (zaradi srečanja obrambnih ministrov NATA) kar mrgolelo (zagotovo več kot 10) helikopeterjev in ni bilo problemov z utrujenimi piloti. Na krasu je bilo samo par helikopterjev in so stalno jokali, da morajo počivati (???) ter da ne morejeo biti stalno prisotni oz. gasiti.
Uporabniški avatar
Varing

saj ko bi njihova hiša gorela bi hitro še kaj več kot helikopter poklical, ko se pa bojujemo proti ognju v naravi se pa nihče nič ne zmeni. imam občutek da bi tudi g. Erjavec lahko nekoliko več prispeval za zračne sile med intervencijo na krasu.

samo moje mnenje
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Torej , če sklenemo, o uporabi helikopterja odloča vodja intervencije, saj Bogataj ne more preko vodje intervencije saj ni gasilec da bi ovrgel odločitev vodje intervencije. :shock: in rekel , "saj ne rabijo bodo že !"
Torej Bogataj samo odobri in ne odloča.
Imam prav ali ne ?

če je helikopter ni dosegljiv je druga stvar.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori