Vozila v vaših enotah!

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odg: Vozila v vaših enotah!

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Jacksy napisal/-a:Meni je pa skregano z logiko da vsakič ko nekdo kupi nekaj kar mu pripada in kar mu ne pripada se najdejo ljudje (gasilci) ki jim no pogodu da ima nekdo pač v garaži nov voz. Slovenski naconalni šport pač. Kolikor mi je znano to društvo ne špara na operativcih samo za to da bi lahko dobili nov super najbolši kamion temveč gredo eno z drugim.

Moje mnenje da bi moralo vozilo GVC 16/25 ali pa GVC 16/15 biti osnovno vozilo VSAKEGA GASILSKEGA društva tako imamo pa ničkoliko društev I. kategorije, ki še zabojnika za smeti ne morejo pogasiti pa verjamem da ima vsako društvo znanje to narediti. Res je da je ponekod veliko gasilskih društev v občini tu pa zna nastati sicer problem.... vendar to pa je tema za drugam.

Gasilcem iz Šentjakoba pa čimveč varnih kilometrov z vozilom in naj jim čimbolje služi.
Država je v krizi, tudi denarja za gasilce bo vedno manj, GZL pa si privošči, da kupi enoti I. kategorije, ki ima letno 5 intervencij GVC-16/25. Pa jim nič ne zavidam, samo povem, da bi lahko; če bi jim namesto tega kupili GVV-1 prišparali še pa još! V tem je štos vsega .. Žalostno je gledati enote III.kategorije (izven Ljubljane), ki imajo stara, dotrajana vozila, na leto pa čez 30 intervencij, na drugi strani pa imamo enote I. kategorije, ki imajo (nekatere) na 2 leti eno intervencijo, najnovejši vozni park ..ne zdi se mi smiselno.

Jacksy ti praviš, da bi moralo imeti vsako društvo I. kategorije GVC 16/25 ali GVC 16/15, moje mnenje pa je, da bi se morale vse enote I.kategorij, priključiti k najbližjim večjim enotam; ker obstoj takih majhnih enot je meni nesmiseln.
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Mayamaya napisal/-a:
Jacksy napisal/-a:Res je da je ponekod veliko gasilskih društev v občini tu pa zna nastati sicer problem.... vendar to pa je tema za drugam.
Jacksy ti praviš, da bi moralo imeti vsako društvo I. kategorije GVC 16/25 ali GVC 16/15, moje mnenje pa je, da bi se morale vse enote I.kategorij, priključiti k najbližjim večjim enotam; ker obstoj takih majhnih enot je meni nesmiseln.

Sem s svojim zadnjim stavkom nakazal na to da bi znal biti problem. Zmanjševanje števila in združevanje pa ni več samo ideja, mislim da se bo kmalu začelo pojavljati.
Lahko nadaljujeva v drugi temi :) Tole prepustima vozilom in opremi ;)
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

Mayamaya napisal/-a:
Jacksy napisal/-a:Meni je pa skregano z logiko da vsakič ko nekdo kupi nekaj kar mu pripada in kar mu ne pripada se najdejo ljudje (gasilci) ki jim no pogodu da ima nekdo pač v garaži nov voz. Slovenski naconalni šport pač. Kolikor mi je znano to društvo ne špara na operativcih samo za to da bi lahko dobili nov super najbolši kamion temveč gredo eno z drugim.

Moje mnenje da bi moralo vozilo GVC 16/25 ali pa GVC 16/15 biti osnovno vozilo VSAKEGA GASILSKEGA društva tako imamo pa ničkoliko društev I. kategorije, ki še zabojnika za smeti ne morejo pogasiti pa verjamem da ima vsako društvo znanje to narediti. Res je da je ponekod veliko gasilskih društev v občini tu pa zna nastati sicer problem.... vendar to pa je tema za drugam.

Gasilcem iz Šentjakoba pa čimveč varnih kilometrov z vozilom in naj jim čimbolje služi.
Država je v krizi, tudi denarja za gasilce bo vedno manj, GZL pa si privošči, da kupi enoti I. kategorije, ki ima letno 5 intervencij GVC-16/25. Pa jim nič ne zavidam, samo povem, da bi lahko; če bi jim namesto tega kupili GVV-1 prišparali še pa još! V tem je štos vsega .. Žalostno je gledati enote III.kategorije (izven Ljubljane), ki imajo stara, dotrajana vozila, na leto pa čez 30 intervencij, na drugi strani pa imamo enote I. kategorije, ki imajo (nekatere) na 2 leti eno intervencijo, najnovejši vozni park ..ne zdi se mi smiselno.

in si seznanjen, kako dolgo bo to vozilo v društvu?in si seznanjen koliko staro vozilo so menjali in kako dolgo je bil Tam v društvu?
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Mayamaya

Gubina, nisva se dobro razumela. Nisem rekel, da jim ne privoscim novega vozila, nasprotno, res so ga potrebovali, saj je bil TAM ze zelo star; problem je samo v tem, da takega vozila, ki so ga zdaj dobili, ne potrebujejo, glede na njihovo operativno dejavnost. Se enkrat povem, da bi po mojem mnenju GVV-1 vec kot zadostoval.
NickY

Odgovor Napisal/-a NickY »

Mayamaya napisal/-a:

Država je v krizi, občine s tem tudi, pa vendar boste delali nov gasilski dom za 3 mio. eurov? Po slikah na internetu sodeč bi imeli vi gvv, gvc 16/25, pv,gvc...? Zakaj? Odkje pa bo tu denar za vas? Kje se potem špara, če si vaše društvo lahko vse to privošči? Ko govoriš o združevanju, vi imate dva društva ne veliko narazen? Se boste tudi vi združili?
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Fantje, namen te teme je da se opiše in pokaže vozila v naših gasilskih enotah in ne da se obrekujemo kdo ima več, kdo manj, kdo bi lahko imel manj in kdo več.
Dejstvo je da MO Ljubljana zelo dobro skrbi za poklicno in prostovoljno gasilstvo v svoji občini. In če se je odločila financirati takšno vozilo, je zagotovo imela argumente oz. so MO prepričali ljudje. In kolikor malo poznam delovanje GZ LJ, vem da imajo plane, pravilnike za nabavo tehnike. Konec koncev lahko rečemo "hvala bogu" da se gasilci posodabljamo.
Jaz lahko samo čestitam in želim veliko varnih kilometrov.
Glede neenakomernega razvoja naše države pa se rajši obrnimo na predstavnike ljudstva (politike) in druge ustrezne institucije. Za nas gasilce je pomembno, da sledimo razvoju in ne zaostajamo za Evropo.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
Gorilla

Odgovor Napisal/-a Gorilla »

Vsak zase ve kaj rabi in se mi zdi da nemorajo(nemorete) drugi vedeti kaj kdo potrebuje... Če pa si lahko privoščijo več... Zakaj pa ne. Konec koncev če bi vsakemu društvu dal par sto tisoč evrov denarja vrjamem da bi vsi kupovali le najbolše. Konec koncev pa... Vozilo je kupleno in se mi zdi brezpredmetno se kregati kaj naj bi imeli in kaj ne, vozilo majo, razdrl in prodali ga nebodo.... :roll:
ps: Čestitke za vozilo! 8)
Lp, Luka

Kjer je problem, je tudi rešitev.
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Še slikca čisto frišnega HTRV-1 PGD Trebnje. Čestitke!! Kaj več podatkov pa bodo kolegi iz Trebnjega napisali!
Priponke
HTRV-1  PGD Trebnje
HTRV-1 PGD Trebnje
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
gradbenik miha
GE: poznavalec

Odgovor Napisal/-a gradbenik miha »

=D> Čestitke PGD Trebnje za novo novo vozilo.

Miha
Uporabniški avatar
gradbenik miha

Novo PV-1 PGD Prevalje:

Slika

Čestitke gasilcem v Prevalje za novo vozilo. =D> =D>

Miha
Uporabniški avatar
gradbenik miha

Nova AC 24/60 PGD Grosuplje
Prehitevanje novega vozila na poti v Grosuplje:

https://www.facebook.com/photo.php?v=89 ... =2&theater

=D> =D> =D> Miha
Uporabniški avatar
gradbenik miha

Novo HTRV PGD Nazarje:

Slika

=D> =D> =D> Miha
robit

Re: Vozila v vaših enotah!

Odgovor Napisal/-a robit »

Ali lahko kdo pove kaj več o vozilu predvsem pa šekakšna slika, oprema...

http://www.primorskival.si/novica.php?oid=4966
Uporabniški avatar
Mayamaya

PGD Zabukovica je prevzela novo gasilsko vozilo GVGP-1 VW Amarok. Naj vam dobro služi!
Zanima pa me, če je tukaj gor kdo iz Zabukovice, da nam pove kaj več tehničnih lastnosti vozila in pa opreme:)
Uporabniški avatar
gradbenik miha

Po naključju sem na spletu našel spodnjo sliko! Ali kdo od vas ve kaj več o tem vozilu?
Hvala za odgovore!

Slika

Miha
Odgovori