Država je v krizi, tudi denarja za gasilce bo vedno manj, GZL pa si privošči, da kupi enoti I. kategorije, ki ima letno 5 intervencij GVC-16/25. Pa jim nič ne zavidam, samo povem, da bi lahko; če bi jim namesto tega kupili GVV-1 prišparali še pa još! V tem je štos vsega .. Žalostno je gledati enote III.kategorije (izven Ljubljane), ki imajo stara, dotrajana vozila, na leto pa čez 30 intervencij, na drugi strani pa imamo enote I. kategorije, ki imajo (nekatere) na 2 leti eno intervencijo, najnovejši vozni park ..ne zdi se mi smiselno.Jacksy napisal/-a:Meni je pa skregano z logiko da vsakič ko nekdo kupi nekaj kar mu pripada in kar mu ne pripada se najdejo ljudje (gasilci) ki jim no pogodu da ima nekdo pač v garaži nov voz. Slovenski naconalni šport pač. Kolikor mi je znano to društvo ne špara na operativcih samo za to da bi lahko dobili nov super najbolši kamion temveč gredo eno z drugim.
Moje mnenje da bi moralo vozilo GVC 16/25 ali pa GVC 16/15 biti osnovno vozilo VSAKEGA GASILSKEGA društva tako imamo pa ničkoliko društev I. kategorije, ki še zabojnika za smeti ne morejo pogasiti pa verjamem da ima vsako društvo znanje to narediti. Res je da je ponekod veliko gasilskih društev v občini tu pa zna nastati sicer problem.... vendar to pa je tema za drugam.
Gasilcem iz Šentjakoba pa čimveč varnih kilometrov z vozilom in naj jim čimbolje služi.
Jacksy ti praviš, da bi moralo imeti vsako društvo I. kategorije GVC 16/25 ali GVC 16/15, moje mnenje pa je, da bi se morale vse enote I.kategorij, priključiti k najbližjim večjim enotam; ker obstoj takih majhnih enot je meni nesmiseln.