Pozivnik

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Jaz osebno uporabljem baterije za 1x uporabo. Najbolj pri srcu so mi tiste, ki poganjajo one poskočne rožnate zajčke. Do sedaj ni bilo težav.

Vem pa, da kolega v enoti uporablja varianto za ponovno polnjenje. Do sedaj mislim da tudi ni imel težav.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

Jaz pa uporabljam baterije za večkratno polnenje in meni pozivnik normalno dela. :twisted: :twisted:
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Hvala vam za informacije. Zgleda da tista razlika 0.3V (baterija za enkratno uporabo=1.5V in baterija za polnenje=1.2V) ne vpliva na samo delovanje pozivnika. Smo razmišljali v društvu, da nabavimo skupni polnilec in vsakomur po eno baterijo, ki se da polnit, tako, da ne bi bilo več potrebno kupovati dragih baterij za enkratno uporabo.

Lep pozdrav!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Lado polnilne so 1,2V in ne vplivajo nič na delovanje kot so že nekateri povedali. Fora je le, da zdrži manj kot alkalna in da boš kljub polni polnilni bateriji imel morda indikator polnosti na 3/4...no tega je kriv 1,2V.
:) LP
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

Sam sem na pozivniku preizkusil kar nekaj proizvajalcev in tipov baterij in vse do zadnjih so mi zdržale cca 0,5 do 1,5 meseca neglede koliko je pozivnik piskal. Trenutne sem odkril naključno, ko je hčerki pri igrački ostala ena, meni pa je zmanjkala. Zdrži točno tri mesece (si za hec vodim evidenco) in ni skakajoči zajček, neglede koliko pozivnik pišče in predstavlja letni strošek 700 sit. Ta isti ponudnik ima še nekaj tipov ampak na zdržijo toliko. Starejši tipi pozivnikov imajo tudi meni, kjer izbereš katero baterijo rabiš (1.5 ali 1.2 V) in potem baje ni težav. Če tega ne narediš, baje ne dela tako brezhibno kot nekateri trdite.
Uporabniški avatar
Gorazd
Kraj: Stoperce

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Kar mirno uporabljajte polnilne baterije. Osebno še nimam slabih izkušenj z njimi.
Ko je polnilna baterija oz. akumulator napolnjena, ima napetost okoli 1.4 V. Odvisno pač od polnilnika. Zdrži pa ponavadi dosti dlje od navadnih alkalnih baterij, saj so v prodaji z relativno velikimi kapacitetami, tudi 2.7 Ah ali pa še več. Pa še drage niso in večina ima doma tudi že polnilnike (zaradi fotoaparatov...)
najkec
Kraj: Laško

Odgovor Napisal/-a najkec »

js pa bom taprvo mogu dobit pozivnik, potem pa vam bom lahka podal kak nasvet glede baterij :D
drugače pa sklepam, da so polnilne baterije najprimernejše, sploh če imate doma kakšen polnilec, npr. za fotoaparat......
Uporabniški avatar
PuMpA
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

no da še povem kako imamo mi na Ptuju urejeno za testne pozive. Vsako soboto ob 11.29 112 RECO Ptuj pošlje poziv potem vidiš če ti deluje ali ne. Če ne dobiš poziva pokličeš na 112 in poveš št pozivnika da naj še ti 1x pošlje poziv če še tega ne dobiš. V sredo ko imamo vaje pozivnik enostavno zamenjaš. Lahko pa ga zamenjaš tudi med tedno če je kdo v GD.

V našem društvu imamo vsi operativci svoj pozivnik. In poveljnik društva ima evidenco kdo ima kerega (ime in priimek člana ter št pozivnika) in zato vodi evidenco da se pozivniki ne zamešajo.

glede baterij pa bi reko tako da pomoje baterije ne vplivajo na delovanje pozivnika. Trenutno pa samo uporablam alkalno DURACELL 1.5V in pozivnik deluje kot mora.

LP :o
Slika
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

PuMpA napisal/-a:V sredo ko imamo vaje pozivnik enostavno zamenjaš. Lahko pa ga zamenjaš tudi med tedno če je kdo v GD.
Kako - zamenjaš? :? A morda imate kakšnega rezervnega v enoti ali kako?
Uporabniški avatar
PuMpA

Martin P. napisal/-a:
PuMpA napisal/-a:V sredo ko imamo vaje pozivnik enostavno zamenjaš. Lahko pa ga zamenjaš tudi med tedno če je kdo v GD.

ja v enoti imamo tudi rezervne pozivnike čeprav točnega št nevem, ker smo obremenjeno PGD moramo tudi to imeti na zalogi.

Slika
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

PuMpA napisal/-a:
Martin P. napisal/-a:

ja v enoti imamo tudi rezervne pozivnike čeprav točnega št nevem, ker smo obremenjeno PGD moramo tudi to imeti na zalogi.

Svašta. Da jih imate tolk, da so na rezervi. :shock:
Uporabniški avatar
PuMpA

LESCE2 napisal/-a:
PuMpA napisal/-a:
Martin P. napisal/-a: Kako - zamenjaš? :? A morda imate kakšnega rezervnega v enoti ali kako?

Svašta. Da jih imate tolk, da so na rezervi. :shock:

ja zakaj pa jih nebi mogli met toliko da bi bili na rezervi???

Slika
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Na DF v Šentlambertu sem se pogovarjal z enim od Ptujčanov, in, če se prav spomnim imajo v GE cca. 60 pozivnikov. :?: :!:
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
PuMpA

Uroš Lenarčič napisal/-a:Na DF v Šentlambertu sem se pogovarjal z enim od Ptujčanov, in, če se prav spomnim imajo v GE cca. 60 pozivnikov. :?: :!:

za točno št pozivnikov v GE se bom pozanimal mislim pa da jih je cca. 40

Slika
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

No kot kaže da se MVr nima časa oglasit, pa naj vam povem da imajo cca 4 pozivnike v rezervi, da v kolikor pride do okvare, nosilec dobi pozivnik iz rezerve dokler mu njegovega ne popravijo.
Odgovori