Motorna brizgalna
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Motorna brizgalna
Mene pa zanima kaj vi mislite kako je pravilno montirana(spravljena) prenosna motorna črpalka 8/8(Rosenbauer,Zigler...)v vozilo GV-1,GVV1?
Da je sesalno grlo obrnjeno v smeri vožnje ali obratno?
Jaz sem mnenja da je boljše če je obrnjeno nazaj, saj če jo prenašaš k potoku -odvzemu vode se ni potrebno obračati.
Da je sesalno grlo obrnjeno v smeri vožnje ali obratno?
Jaz sem mnenja da je boljše če je obrnjeno nazaj, saj če jo prenašaš k potoku -odvzemu vode se ni potrebno obračati.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Samo potem se ti dim iz izpuha kadi v vozilo.
Najboljše je stojalo, na katerem lahko MB obrneš kamor hočeš (vrtljivo stojalo).
Obvezno pa mora biti MB s sesalnim delom pripeta na rezeroar vozila. Tako lahko deluje takoj, ko prideš na požar.
Najboljše je stojalo, na katerem lahko MB obrneš kamor hočeš (vrtljivo stojalo).
Obvezno pa mora biti MB s sesalnim delom pripeta na rezeroar vozila. Tako lahko deluje takoj, ko prideš na požar.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Včasih ko je hidrant v bližini (B2C) in ima nezadovoljiv pritisk si lahko preko zbiralnika in MB (2x B cev z hidranta v zbiralnik ta pa je nameščen direkt na sesalno grlo MB -potem rotacija naredi svoje
Zdej če jo imaš obrnjeno narobe jo moraš obračat...snemat,prekladat....
Jaz ne bi tople vode odkrival - grlo zadaj in to je to...
Mi imamo ročni zagon in sesalno grlo obrnjejo k vratom! In smo že gasili z MB ampak vedno je bilo potrebno črpalko prenest k vodnemu viru.
Tudi pri vaji v samem mestnem jedru zaradi ovir, ki se pojavijo v mestih ( korita, stebrički, vozila itd...) čeprav potok teče skozi mesto.
Ponavadi se težko dostopi dovolj blizu, da bi lahko bila MB kar na drsnem nosilcu, če se hoče tak način koristit je potrebno imet urejen in pripravljen dostop ker drugače je ponavadi potrebnih več sesalnih cevi ( 6 ali več) teh pa ponavadi tako ali tako nimamo toliko v vozilih.
Tudi pri vaji v samem mestnem jedru zaradi ovir, ki se pojavijo v mestih ( korita, stebrički, vozila itd...) čeprav potok teče skozi mesto.
Ponavadi se težko dostopi dovolj blizu, da bi lahko bila MB kar na drsnem nosilcu, če se hoče tak način koristit je potrebno imet urejen in pripravljen dostop ker drugače je ponavadi potrebnih več sesalnih cevi ( 6 ali več) teh pa ponavadi tako ali tako nimamo toliko v vozilih.
Tehnika nam lajša življenje!