Izdelava spletnih strani
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Izdelava spletnih strani
Kateri program uporabljate za izdelavo spletnih strani in kje ste osvojili potrebno znanje.
L.p.
Matej Z.
L.p.
Matej Z.
- VladoP
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Da me nebo moderator za uhe ker delam reklamo.
Če si začetnik je bolj priročen Microsoftov Front Page, če se vsaj malo razumeš na html pa Macromedijin Dreamweaver (je dosti boljši).
Potrebno znanje pa dobiš tukaj -> W3 Schools
Če si začetnik je bolj priročen Microsoftov Front Page, če se vsaj malo razumeš na html pa Macromedijin Dreamweaver (je dosti boljši).
Potrebno znanje pa dobiš tukaj -> W3 Schools
Sicer je to le moje osebno mnenje, ampak čim bolj stran od programa Front Page! Ni nujno, da se začne z najlažjimi stvari. Z programom Macromedia Dreamweaver lahko tudi popoln začetnik naredi z lahkoto neko preprosto spletno stran. Sicer v začetku le v desing načinu, ampak bo vsaj osvojil neko osnovno znanje. Kasneje se nadaljuje v desing/code načinu, kjer spoznaš določen jezik, bodisi HTML, PHP ali kateri drugi.
Po nekaj neprespanih noči pa bo najboljši pripomoček za izdelavo spletnih strani notepad+

Po nekaj neprespanih noči pa bo najboljši pripomoček za izdelavo spletnih strani notepad+
- vse se da naret na roko v beleznici
- predvidevam da nimate licenc za Frontpage in Dreamweaver (mogoce bo treba kdaj mislit tudi na to, za zaj se ne)
- na internetu obstaja cel kup zastojn ze narejenih portalov, z celim kupom razlicnih barvnih tem, z malo truda pa lahko naredite svojo...
vec tukaj
LP
- predvidevam da nimate licenc za Frontpage in Dreamweaver (mogoce bo treba kdaj mislit tudi na to, za zaj se ne)
- na internetu obstaja cel kup zastojn ze narejenih portalov, z celim kupom razlicnih barvnih tem, z malo truda pa lahko naredite svojo...
vec tukaj
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Vsak od vas ima po svoje prav.
- za enostavne strani (ne govorim o multipages) je najlažji kar Word
- Frontpage je baje v redu, sam ga nisem nikoli uporabljal
- Dreamweaver je zakon, vendar je za delo znjim že potrebno neko predznanje
- od predpripravljenih portalov pa jaz osebno priporočam Joomlo (tudi v izvedbi SloJoomla) ali Mamboforge, seveda sta v redu tudi phpnuke in Xoops, za Forume ali zelo enostavne php portale pa seveda phpbb, ki je najbolj razširjen in uporabljan širom po svetu.
Pri izbiri ponudnika gostovanja bodite pazljivi. Nekega stalnega recepta sicer ni, ne priporočam pa nekih "garažnih mojstrov", raje jurja več na mesec, pa enega preverjenega ponudnika v SLO ali tujini. Slovenskih ne bom našteval, jaz osebno uporabljam Hostgator v Dallasu, Texas in jim 120% zaupam.
LP, R.
- za enostavne strani (ne govorim o multipages) je najlažji kar Word
- Frontpage je baje v redu, sam ga nisem nikoli uporabljal
- Dreamweaver je zakon, vendar je za delo znjim že potrebno neko predznanje
- od predpripravljenih portalov pa jaz osebno priporočam Joomlo (tudi v izvedbi SloJoomla) ali Mamboforge, seveda sta v redu tudi phpnuke in Xoops, za Forume ali zelo enostavne php portale pa seveda phpbb, ki je najbolj razširjen in uporabljan širom po svetu.
Pri izbiri ponudnika gostovanja bodite pazljivi. Nekega stalnega recepta sicer ni, ne priporočam pa nekih "garažnih mojstrov", raje jurja več na mesec, pa enega preverjenega ponudnika v SLO ali tujini. Slovenskih ne bom našteval, jaz osebno uporabljam Hostgator v Dallasu, Texas in jim 120% zaupam.
LP, R.
- Alex74
- GE: PGD Ravne na Kor.
- Kraj: Prevalje
- Kontakt:
Absolutno M$ FrontPage.
Za kaj na hitro skup zmetat v stilu WYSIWYG pa WEB Page Maker.
Na žalost Volja ter SiOL ne omogočata PHP in ostalih "cukerčkov",
pa se je treba potem po svoje znajti.
Za kaj na hitro skup zmetat v stilu WYSIWYG pa WEB Page Maker.
Na žalost Volja ter SiOL ne omogočata PHP in ostalih "cukerčkov",
pa se je treba potem po svoje znajti.
Tega WPM doslej nisem poznal. Potegnil sem si ga dol, pa instaliral in je res to, kar pravi Alex: Za nekaj na hitro, je boljši kot Word.Alex74 napisal/-a:Za kaj na hitro skup zmetat v stilu WYSIWYG pa WEB Page Maker.
Cheeby, ni nekih velikih razlik. Seveda moraš najprej vedeti:cheeby napisal/-a:mene pa zanima če kdo ve za kšne pametne ponudnike, ki bi odstopili plac na serverju za izdelavo spletne strani pa kok pride to na mesc pa tko naprej...
- koliko prostora rabiš (želiš imeti) na strežniku
- koliko pretoka pričakuješ na mesec
- kaj točno potrebuješ od ostalega (MySQYL, php)
In potem boš lažje prišel do zaključka.
Kot sem že napisal, jaz osebno gostujem na http://www.hostgator.com , ki so locirani v Dallasu, Texas, ZDA.
Cena je ugodna, plačujem z Mastercardom, v 15 mesecih strežnika še ni zabrisalo ven (vsaj ne da bi jaz vedel), prijazni so itd....
Če me kaj muči, pošljem "supporting ticket" in še vse so mi do zdaj poštimalo. Pa še paše mi, ker je 7 ur časovne razlike in zvečer ali pozno popoldne, ko delam na računalniku, so oni na šihtu.
LP, R.
Gre za to, da bi rad naredil stran od našega prostovoljenga društva (tko da so gor slike, podatki, karkol pač) mam pa namen delat s kšnim takim programom, da se nebi na suho zafrkaval neki.Rafter napisal/-a:Cheeby, ni nekih velikih razlik. Seveda moraš najprej vedeti:cheeby napisal/-a:mene pa zanima če kdo ve za kšne pametne ponudnike, ki bi odstopili plac na serverju za izdelavo spletne strani pa kok pride to na mesc pa tko naprej...
mene ubistvu zaenkrt zanima samo cena za ene 200mb/mesc kok bi to pršlo pa kje...
Lp
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
Bemti, cheeby, a je tako težko?cheeby napisal/-a:mene ubistvu zaenkrt zanima samo cena za ene 200mb/mesc kok bi to pršlo pa kje...
http://www.najdi.si/search.jsp?q=gostov ... nih+strani
http://www.najdi.si/search.jsp?q=webhosting
http://www.najdi.si/search.jsp?q=web+hosting
Za našo stran je z 100mb prostora 100 e-maili 10gb prenosa pa še en kup dodatnih stvari za celo leto skupaj z domeno prišlo 13800. Če te zanima bolj podrobno pošlji sporočilo.cheeby napisal/-a:Gre za to, da bi rad naredil stran od našega prostovoljenga društva (tko da so gor slike, podatki, karkol pač) mam pa namen delat s kšnim takim programom, da se nebi na suho zafrkaval neki.Rafter napisal/-a:Cheeby, ni nekih velikih razlik. Seveda moraš najprej vedeti:cheeby napisal/-a:mene pa zanima če kdo ve za kšne pametne ponudnike, ki bi odstopili plac na serverju za izdelavo spletne strani pa kok pride to na mesc pa tko naprej...
mene ubistvu zaenkrt zanima samo cena za ene 200mb/mesc kok bi to pršlo pa kje...
Lp
Lep pozdrav.
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
hvala za informacije pa brez zamereRafter napisal/-a:Bemti, cheeby, a je tako težko?cheeby napisal/-a:mene ubistvu zaenkrt zanima samo cena za ene 200mb/mesc kok bi to pršlo pa kje...
http://www.najdi.si/search.jsp?q=gostov ... nih+strani
http://www.najdi.si/search.jsp?q=webhosting
http://www.najdi.si/search.jsp?q=web+hosting
![]()
![]()
Lp
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!