Dimne bombe (fontane)
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Dimne bombe (fontane)
Pozdravljeni!
Zanima me če kdo pozna kakšno trgovino ali dobavitelja dimnih bomb ali dimnih fontan. Kajti nekaj takega bi potrebovali v društvu za vaje z IDA v prostoru.
Kako imate ostali to rešeno?
Prosim za mnenja!
Hvala
PS: Moderatorju se opravičujem če nisem izbral prave kategorije!
Zanima me če kdo pozna kakšno trgovino ali dobavitelja dimnih bomb ali dimnih fontan. Kajti nekaj takega bi potrebovali v društvu za vaje z IDA v prostoru.
Kako imate ostali to rešeno?
Prosim za mnenja!
Hvala
PS: Moderatorju se opravičujem če nisem izbral prave kategorije!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Kakšen dimne bombe neki. To pride v poštev le pri zananjih vajah.
Kar nekajkrat so me že klicali iz bolnice doktorji , naj jim povem kaj je v dimni bakli, ker so jim pripeljali metuljastega gasilca iz vaje.
Kupite mašino za disco meglo. Ne bom delal reklame , ampak mislim da jih ima Kondrad v BTC Ljublajna. 5 litrov tekočine stane nekje 9 jurjev. (močna -gosta)
To imate dovolj za celo leto. Koliko pa vem delamo vaje tako poredko da bo dovolj za 10 let.

Kar nekajkrat so me že klicali iz bolnice doktorji , naj jim povem kaj je v dimni bakli, ker so jim pripeljali metuljastega gasilca iz vaje.
Kupite mašino za disco meglo. Ne bom delal reklame , ampak mislim da jih ima Kondrad v BTC Ljublajna. 5 litrov tekočine stane nekje 9 jurjev. (močna -gosta)
To imate dovolj za celo leto. Koliko pa vem delamo vaje tako poredko da bo dovolj za 10 let.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Naprava za delanje dima skupaj s tekočine stane malo manj kot 100 tisoč tolarjev. Takšno napravo lahko date v vsak prostor in ga zadimite s tem pa ne boste uničili ali obarvali sten. Narava deluje na 220 v, kupite pa je lohako v vsaki trgovini, ki se ukvarja s prodajo gasilske opreme.[/u]
Vsi za enega eden za .....
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Joj , sedaj pa je to že reklama. Pa cena je malo mimo Savinjčan. Ne malo - veliko !savinjčan napisal/-a:Naprava za delanje dima skupaj s tekočine stane malo manj kot 100 tisoč tolarjev. Takšno napravo lahko date v vsak prostor in ga zadimite s tem pa ne boste uničili ali obarvali sten. Narava deluje na 220 v, kupite pa je lohako v vsaki trgovini, ki se ukvarja s prodajo gasilske opreme.[/u]
savinjčan napisal/-a:Ne vem če je kaj mimo, ker sem prejšnji teden ravno dobil ponudbo za 80 tisoč brez davka, kar pa z davkom znese malo pod 100 jurjev. Oskar, kaj je to preveč. Če imaš boljšo ponudbo te prosim za naslov prodajlaca.
Verjetno bo držalo za profjesjonalno opremo dobiš pa za 30.000sit že kar dober aparat za 50.000sit pa hudo dobrega za kolikor ga boste rabili
toje moje mnenje
Ko sem za vajo oktobra 2005, z takšno izjavo o ceni (do 50.000) naprave iskal ponudbe, me je vrlo na rit, ko sem dobil dve ponudbi, obe za cca 150.000 Sit, kar je pa kar bistvena razlika glde na predvideno izhodišče in pogostnot uporabe. Obe sta bile poslane od prodajalcev gasilske opreme. Če kdo pozna resno ponudbo za 30.000 sit, mi prosim sporoči po ZS. Smo pa v preteklosti že uporabili t.i. "dimno dombo", katere pa nam je izdelal pirotehnik in so sposobne zadimiti tudi večje prostore 200 in več m3, kar je z navdno disko izvedbo bolj teško (izkušnje iz vaje oktobra 2005). Prostor se nič ne umaže, le direktno na tla jo ne smeš dati, da res kaj ne zakuriš oz. poškoduješ. Če se lahko povežeš z lokalno pristojno upravo, boš verjetno kaj bobil.
-
damjan toplak
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Damjan , vsa čast za iznajdlivost. Ampak , takšna naprava je za mladega gasilca , ki tipa po zamegljenem prostoru prenevarna.
Vlaganje v znanje z nakupom orginalne testirane naprave ni nič v primerjavi z ostalimi, večkrat tudi nepotrebnimi izdatki v društvo.
Vlaganje v znanje z nakupom orginalne testirane naprave ni nič v primerjavi z ostalimi, večkrat tudi nepotrebnimi izdatki v društvo.
-
damjan toplak
Oskar nič bolj nevarno ni kot naprava ki jo kupiš v trgovini kaj se tega tiče, kajt tudi te naprave se močno grejejo in so ponavadi montirane pod strop, tako da se tudi na tej lahko kaj zgodi, če je nekje na tleh.
Jaz pa vem da je v marsikaterem društvu problem dati pd 50-100 jurjov za neko mašino pa sem jim hotel malo pomgati.
Npr. 5 litrov tekočine za meglo pride okrog 6 tisoč, če pa kupiš liter glicerina(čisti alkohol brez vonja in okusa) ga zmešaš z destilirano vodo in dobiš skoraj 7 litrov tekočine za 900 sit.
Nisem pa rekel da si nesme nihče kupit mašine za meglo, če le imajo dnar za to.
Včasih pa je potrebno malo improvizirat, al ne.
Jaz pa vem da je v marsikaterem društvu problem dati pd 50-100 jurjov za neko mašino pa sem jim hotel malo pomgati.
Npr. 5 litrov tekočine za meglo pride okrog 6 tisoč, če pa kupiš liter glicerina(čisti alkohol brez vonja in okusa) ga zmešaš z destilirano vodo in dobiš skoraj 7 litrov tekočine za 900 sit.
Nisem pa rekel da si nesme nihče kupit mašine za meglo, če le imajo dnar za to.
Včasih pa je potrebno malo improvizirat, al ne.
Problem? .... bom jaz ocenil situacijo sem prostovoljni gasilec.
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
No takole napravo najdete pri kakšen kulturnem društvom pa vam jo lahko posodijo. Tekočino najceneje jo dobite v media market v avstriji 10 litrov za ceno ko pri nas stane 5 litrov. Nekdo je rekel da imaš za celo leto dovolj 5 litrov aha če maš parkrat na leto vaje.
Kar se tiče naprav jo lahko seveda skuriš kar se je zgodilo nam, bodite pazljivi predvsem pri doziranju na dalincu da pritiskate kratke impulze da lahko oplinjena tekočina iz naprave počasi sprošča ne pa jo skos dozirat ker se vam lahko zgodi da boste napravo uničili ( črpalka ne zdrži pogojev spet ekstremni pogoji in gasilci
). Napravo je treba vsake toliko časa očistiti, dobi se neka tekočina ki se nalije namesto tekočine in jo potem spustite preko sistema lahko pa tudi ( destilirano vodo ).
Kar se tiče naprav jo lahko seveda skuriš kar se je zgodilo nam, bodite pazljivi predvsem pri doziranju na dalincu da pritiskate kratke impulze da lahko oplinjena tekočina iz naprave počasi sprošča ne pa jo skos dozirat ker se vam lahko zgodi da boste napravo uničili ( črpalka ne zdrži pogojev spet ekstremni pogoji in gasilci
Ta hudi PGD VRBJE.