zgovoren napis
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
zgovoren napis
No kaj pravite na tole (fantje in dekleta s pošte brez zamere)?
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Imam občutek, da je ta slika prišla iz enega drugega foruma, ki pa vsekakor ni konkurenčen temu, saj je ta specializiran na gasilstvo.
Sam bom poskušal komentirati to sliko kot navaden občan, kot gasilec in nenazadnje tudi kot "poštar", saj vsak dan naredim s podobnim avtom (moj je Kangoo, ta pa je Doblo) preko 100 kilometrov.
Res, da nas (poštarje) imajo oz. imate nekateri za norce ampak tako pač je. Tudi mi vozimo po predpisih (zelo pogosto), vseeno pa je kdaj kakšna stvar nujna in je treba pohiteti. Zase vem, da na gas stopim, le ko vem, da ne ogrožam nikogar drugega na cesti.
Izgleda, da smo vozniki poštarskih avtomobilov zadnje čase pogosto na tapeti, vendar pa vam povem, da smo tudi mi samo ljudje. Tak neljub dogodek, ki se je zgodil temu na sliki, se lahko zgodi tudi navadnemu državljanu. V bistvu se te stvari dogajajo vsak dan pa jih ni v javnosti. V javnosti seveda bolj odmeva, če je to naredil poštar!
Pa brez zamere prosim, sam res se mi ne zdi pravično, kako eni reagirajo na take posnetke.
Komentarji so zaželjeni!
Sam bom poskušal komentirati to sliko kot navaden občan, kot gasilec in nenazadnje tudi kot "poštar", saj vsak dan naredim s podobnim avtom (moj je Kangoo, ta pa je Doblo) preko 100 kilometrov.
Res, da nas (poštarje) imajo oz. imate nekateri za norce ampak tako pač je. Tudi mi vozimo po predpisih (zelo pogosto), vseeno pa je kdaj kakšna stvar nujna in je treba pohiteti. Zase vem, da na gas stopim, le ko vem, da ne ogrožam nikogar drugega na cesti.
Izgleda, da smo vozniki poštarskih avtomobilov zadnje čase pogosto na tapeti, vendar pa vam povem, da smo tudi mi samo ljudje. Tak neljub dogodek, ki se je zgodil temu na sliki, se lahko zgodi tudi navadnemu državljanu. V bistvu se te stvari dogajajo vsak dan pa jih ni v javnosti. V javnosti seveda bolj odmeva, če je to naredil poštar!
Pa brez zamere prosim, sam res se mi ne zdi pravično, kako eni reagirajo na take posnetke.
Komentarji so zaželjeni!
DIRKCI
Vrsho napisal/-a: Zase vem, da na gas stopim, le ko vem, da ne ogrožam nikogar drugega na cesti.
Kako pa to ves? A zaprejo cesto samo zate?!
LP!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Ejga ....če bi vsak vzel osebno "skoraj" vse kar se napiše,vidi in sliši
...ja potem bi bila pa huda.
Sicer pa na sliki ni nič kaj posebnega razen napisa "Hitrosti dajemo ime"
kar naredi sliko zanimivo(zato so jo tudi verjtno gor dali)
Drugače pa je na sliki le nek avomobil,ki se je zabil v obcestni drog(le eden izmed mnogih nažalost).Gasilci (z koncesijo se razume
Lp Mitja
P.s.
Pa niso samo poštarji na muhi tudi čez gasilce marsikatera leti.
Pač vsi tisti ki nosimo uniforme in se prevažamo z bolj "opaznimi" službenimi vozili izstopamo iz povprečja množic in posledično smo zato bolj na "prepihu".
Me pa dosti bolj skrbi Oskarjeva objava
Aha, da ne bomo "zglajzali", ker tu tehnično reševanje ne pomaga kaj dosti ( ali pač
-
Vrsho
- moderator

Mitja popolnoma se strinjam s tabo!
Sam na živce mi gre, ko nekdo (v tem primeru Primož) izjavi, da smo poštarji norci. To sploh ni res, ker sam poznam veliko ljudi (ki niso poštarji), ki vozijo bolj nevarno od nas. Samo poglejte kako vozijo t.i. nedeljski vozniki.
V bistvu je ta Primoževa izjava enaka kot bi nekdo rekel: gasilci so pijanci. Vsi vemo, da to ni res, ampak na žalost obstaja par izjem, ki na gasilce mečejo črno luč. Pač javnost te ožigosa. Čeprav se to na srečo spreminja.
Še odgovor ENZA-u: jaz pohodim gas tam, kjer cesto poznam in vem, da ni nevarnosti. En primer je npr. neka ravna cesta brez odcepov in je omejitev 50 km/h, vsi vemo, da se da voziti 80 km/h.
Pa še neki bi opozoril. Po sliki sodeč, v tej nesreči niso posredovali gasilci. Če pa koga zanima, se je nesreča zgodila na Dolenjskem, v bližini Novega mesta. Glede na avto (kabina je cela), se mi zdi, da voznik ni utrpel težjih poškodb.
Sam na živce mi gre, ko nekdo (v tem primeru Primož) izjavi, da smo poštarji norci. To sploh ni res, ker sam poznam veliko ljudi (ki niso poštarji), ki vozijo bolj nevarno od nas. Samo poglejte kako vozijo t.i. nedeljski vozniki.
V bistvu je ta Primoževa izjava enaka kot bi nekdo rekel: gasilci so pijanci. Vsi vemo, da to ni res, ampak na žalost obstaja par izjem, ki na gasilce mečejo črno luč. Pač javnost te ožigosa. Čeprav se to na srečo spreminja.
Še odgovor ENZA-u: jaz pohodim gas tam, kjer cesto poznam in vem, da ni nevarnosti. En primer je npr. neka ravna cesta brez odcepov in je omejitev 50 km/h, vsi vemo, da se da voziti 80 km/h.
Pa še neki bi opozoril. Po sliki sodeč, v tej nesreči niso posredovali gasilci. Če pa koga zanima, se je nesreča zgodila na Dolenjskem, v bližini Novega mesta. Glede na avto (kabina je cela), se mi zdi, da voznik ni utrpel težjih poškodb.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Vrsho,
Gasilci smo itak ena posebna sorta

za vse ostale pa smo eni "čudni" ljudje,ki morajo biti zmeraj na voljo,morajo vse znat,napak ne smejo delat še manj pa privoščitso požrtvovalni,vztrajni predvsem pa lahko zmeraj računaš nanje in to v glavnem zastonj.
Hihi....
Se ni za sekirat.Kritika je po svoje pohvala.
Je pa treba iz slabega narediti nekaj dobrega .
LP Mitja
Gasilci smo itak ena posebna sorta
za vse ostale pa smo eni "čudni" ljudje,ki morajo biti zmeraj na voljo,morajo vse znat,napak ne smejo delat še manj pa privoščitso požrtvovalni,vztrajni predvsem pa lahko zmeraj računaš nanje in to v glavnem zastonj.
Hihi....
Se ni za sekirat.Kritika je po svoje pohvala.
Je pa treba iz slabega narediti nekaj dobrega .
LP Mitja
Vrsho oprosti ker sem te uzalil
Sam jez nisem mislil izrecno postarje,ampak dostavljalce hitre poste,pa kdor koli to ze je
Ce naprimer k mojemu sosedu,kateri velikokrat uporablja dostavljalce hitre poste pripelje paket ali kaj podobnega,gre skozi vas po ozki cesti,na kateri je polno otrok,ki se vozijo s kolesi,rolajo in podobno.Pa da tistih 500 metrov ne more peljat bol pocas kljub opozorilu narocnika in sosedov je to zame popolen norec
Zmer se zgovarja,da je to njegova sluzba in da more biti tocen!! Kaj pa ko bo koga povozil zmeraj se mu ne bo izslo(se je ze parkrat)
Tudi gasilci ne gremo za ceno zivljenja v ogenj,ceprav je dostikrat na robu
Sam jez nisem mislil izrecno postarje,ampak dostavljalce hitre poste,pa kdor koli to ze je
Ce naprimer k mojemu sosedu,kateri velikokrat uporablja dostavljalce hitre poste pripelje paket ali kaj podobnega,gre skozi vas po ozki cesti,na kateri je polno otrok,ki se vozijo s kolesi,rolajo in podobno.Pa da tistih 500 metrov ne more peljat bol pocas kljub opozorilu narocnika in sosedov je to zame popolen norec
Zmer se zgovarja,da je to njegova sluzba in da more biti tocen!! Kaj pa ko bo koga povozil zmeraj se mu ne bo izslo(se je ze parkrat)
Ni nam lahko!
-
Vrsho
- moderator

Opravičilo sprejeto!Primož napisal/-a:Vrsho oprosti ker sem te uzalil![]()
Sam jez nisem mislil izrecno postarje,ampak dostavljalce hitre poste,pa kdor koli to ze je![]()
Ce naprimer k mojemu sosedu,kateri velikokrat uporablja dostavljalce hitre poste pripelje paket ali kaj podobnega,gre skozi vas po ozki cesti,na kateri je polno otrok,ki se vozijo s kolesi,rolajo in podobno.Pa da tistih 500 metrov ne more peljat bol pocas kljub opozorilu narocnika in sosedov je to zame popolen norec![]()
Zmer se zgovarja,da je to njegova sluzba in da more biti tocen!! Kaj pa ko bo koga povozil zmeraj se mu ne bo izslo(se je ze parkrat)![]()
No taki so pa res norci. Če jaz vidim, da so ob cesti ljudje raje vozim manj kot je omejitev, kot pa da letim. Pa tut če zamudim. Še vedno se lahko izgovorim na "gužvo na cesti".
Vsak poklic ima svoje pomanjklivosti in prednosti, vsi pa smo potrebni, da skrbimo, da je naše življenje lepše in bolj prijazno.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
No, s takimi primeri imamo pri nas na radiu (moja služba) skoraj vsak teden opravka. Zadnji štos je bil, ko je v Ljubljani taksist s stranko v avtomobilu ob 5:45 zjutraj podrl znak za prednostno cesto. 
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005