Suha trava!!

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
mitja1santelj
Kraj: postojna-PRIMORSKA

Suha trava!!

Odgovor Napisal/-a mitja1santelj »

Ob 19.20 je v Topolah v občini Mengeš zagorela suha trava. Požar na površinih štirih kvadratnih metrov je pogasilo 20 gasilcev PGD Mengeš, Topole in Loka pri Mengšu.??? :shock:
VATRU GASI BRATA SPASI!!!
neimenovani vir

Odgovor Napisal/-a neimenovani vir »

A so ga polu... :oops:
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Ta zapis v biltenu URSZR je tudi meni padel v oči. Sem pomislil da gre verjetno za napako v zapisu površine, ki jo je zajel ogenj. Pa vidim da nisem edini ki je to opazil.

Mogoče bi Janez lahko povedal kaj več o tem.

V nasprotnem primeru pa bi moderator tole novico kljub vsemu mogoče lahko odstranil.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Tako piše tudi v SN, naslov pa je "Dvajset na štiri". Sem hotel že dati pod Rekli so, pa sem se zdaj spet spomnil na to :wink: :oops: .

LP,
Martin Plavec
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

O vsem skupi si mal preberite na spletni strani PGD Topole...pa boste mogoče tud mal bolš vedl zakaj se je šlo.... :?

http://www.pgd-topole.si/forum1/viewtopic.php?t=99

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Uporabniški avatar
mitja1santelj
Kraj: postojna-PRIMORSKA

Odgovor Napisal/-a mitja1santelj »

Tudi jaz sem mislil da je šlo za napako ali pa tako informacijo. :lol:
VATRU GASI BRATA SPASI!!!
tajpi

Odgovor Napisal/-a tajpi »

ja, dobro sm se nasmejal, ko sm prebral članek v SN. bi bilo zelo dobrdošlo, če bi Janez razložil, kako je potekalo alarmiranje, oz. koliko gasilcev je bilo na samem kraju intervencije?

lp
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Če klikneš na povezavo v Bobbyjevi objavi, boš dobil odgovor.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Ja, za nekatere mogoče smešno, za gasilce GZ Mengeš vsekakor ni.

Če je javljeno, da gre za gozdni požar, se pri nas ne hodi gledat, ali zares gori, pa potem kličemo dodatne enote.

Načrt aktiviranja enot je tak, da se v primeru požara v naravnem okolju aktivirajo vse tri enote in ReCO je ukrepal ustrezno z načrtom. In gasilci so svoje delo opravili in to dobro, saj so zaradi hitrega prihoda preprečili zanesljiv gozdni požar nepredvidenih razsežnosti, kajti območje je poraslo z mešanim gozdom, v katerem prevladujejo iglavci, tla pa so neočiščena.

Tisto o 4m2 je pa nekoliko smešno, kar je seveda napačna informacija in ne vem, kako je do nje prišlo. Če bo potrebno bom šel tja izmerit osebno, no vsekakor je površina znašala okrog 40 m.

Sicer še vedno malo za vse tiste, ki imajo rajše velike ognje, zame pa dokaz, da je sistem, ki ga imamo, dober, saj mislim (na pamet), da je bil to letos 11 požar v naravnem okolju in vedno smo ga uspeli zadžati pod površino 2.000 m2.

Tako, da tudi tokrat fantom lahko samo čestitam.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Če se komu zdi smešno ali vsaj nenavadno da pride na alarm 20 gasilcev in zatrejo požar na mali površini naj se raje včlani v pikadu društvo.
Žal je takšnih tudi na našem forumu vse več, ampak nič hudega , poznavalci že vedo kaj je prav.

Janez , prav ste storili , pa tudi če bi bila samo 2 m2, nikoli ne veš kako gori , kje gori , kam se lahko požar razširi.
Takšnih gasilcev , ki se z špičalniki vozijo gledat situacijo na požarišču je itak vse preveč. :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Se strinjam s predhodnikoma. V tem primeru in še mnogih dugih se je izkazalo, da zaradi nekaterih netočnih podatkov lahko vnaprej narobe zaklučujemo potek oz. okoliščine posredovanj. Za 4 m2 je res mogoče zanimivo, če je pa zraven še ena ničla in v bližini veliko gorljivega materiala(gozd), potem pa...
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

[quote="Janez Koncilija"]Ja, za nekatere mogoče smešno, za gasilce GZ Mengeš vsekakor ni.

Če je javljeno, da gre za gozdni požar, se pri nas ne hodi gledat, ali zares gori, pa potem kličemo dodatne enote.quote]

Tako je prav in edina varianta za uspešno akcijo, da preprečiš večjo škodo :!:
Da pa ste v tem uspešni pa dokazuje število požarov v naravi katere ste uspeli zaustaviti že na samem začetku, čestitam 8)
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Se mi je zdelo da se je nekomu zatipkalo.

Čestitke gasilcem GZ Mengeš za resen in strokoven pristop k intervenciji.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Edin pravilen pristop k takšnim požarom , bravo . Bolje da vas je na 10 požarih preveč , kot pa da vas je premalo takrat , ko je stvar zelo resna .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Luka19

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

Heh, tudi sam sem malo :shock: , ko sem to prebral...

V redu, recimo, da je bilo res 40 kvadratnih metrov. Zanima me, s katerimi vozili je prišel PGD Mengeš?

@Oskar: Ti pa res ne moreš v nobeni temi brez, da bi omenil špičalnik. In kaj bi bilo narobe, če bi tukaj prišli z njim, če bi ga imeli ???
Zaklenjeno